Followers

Wednesday, November 9, 2011

XTVT nak sambut raya haji.....

Xtvt 2 hari sebelum raya haji
he he he..kan senang kalau cakap xtvt malam hari jumaat tu
oppsss...bukan malam jumaat tau..tp hari jumaat malamnya...
pening ler nak memahamkan yerk tak..



dua beranak yang takde kerja...

Now kat dapur....
aku dah ada pembantu..
pantang aku keluarkan periuk belanga
laju jerrrrrrr dia menjenggah ke dapur
siap panjang kerusi kecik dia nak menjengguk apa yang aku buat kat atas table top nun


selagi tak di beri.........selagiiiii tuuuuuuu ler
dia menyibuk tanyaaaaaa


So, malam tu aku buat Brownies Marble coklat....
dia pun nak menyibuk menolong...
hah!.....nak tolong sangat kan....tolong godak adunan coklat tu

siap2 tuang dalam loyang...
coklat balance tu.....kemain lagi dia mencolettt sikit sikit masuk mulut


nak lagi besttttt
siap berangkat mangkuk tu ke depan hah!
mengadap tv sambil mencolet coklat
amik ko!...
berjemaah ngan  papa dia...


So, nie ler hasil godekkan adunan coklat pembantu chef


yummy yummy percubaan kali ke-2
cuma kali nie plan jer cheese tu.. aku malas nak mencorakkan..
almaklum, tangan keras.

sedappp wei.....tak sempat bawa balik Tenggaroh
dah separuh selamat masuk kat perut memasing...
nasib baik setengah lagi sempat di selamatkan...
kejap2 berulang ke dapur...
laling hubby aku lagi lerrrr...
ikut kan...dia tu bukan peminat tegar kek2 coklat camnie
tu tandanyaaaa



.
.
.
.

.
.
..


SEDAP LAH KOT!

6 comments:

lieyalatif said...

ERM AKU TGK PUN dah tau sure sedap rasenye nie kekeekek......tgk le sape masterchef cilikknyer ekekeekekekek....

pic first tu lawak...boleh jek due beranak ni makan adunan kek tu yeak heehehehehe....

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

kompom sedaplah tu zana...bila la roh rajin aku nak menjelma ni....

Nana said...

wah menarik ni
tgk pon tau sedap

Dee said...

mesti sedap neh..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Akak tengok pun terliur zana oiiii... Kalau akak singgah rumah baru kamu boleh la kamu jamu akak marble coklat ni yerk...

Salina@IbuAqil said...

nak cikit.. nampak mmg sedap.. ;)