Followers

Thursday, January 26, 2012

Keranamu IBU DAMIA

Amacam tajuk.......
tapi memang betul pun....keranamu IBU DAMIA a.k.a NANA
aku tergoda mencari buah Arrow Head a.k.a Buah Ngaku
tak beli banyak pun....dalam sekilo setengah.....tap berbaloi2....he he heh

Dapat dalam 3x goreng......coz' aku tak goreng semua
goreng sikit2..penuh setelap...then habis...goreng lagi..
caya tak.....setelap tu tak sampai sehari boleh habis
en Laling Hubby dok krup krap krup krap sambil tengok tv....laju jerrr dia



Apa rasanya......sedap
beh kurang cam keropok Mister Potato tu......
tp versi home made lerrrr
aku goreng campur ngan air garam sikit...so, ada rasa manis2 masin gitewwwww


Gini ler rupa buah Ngaku tu......
berlumba aku ngan sorang uncle tu masukkan dlm plastik...agaknya uncle tu pun pelik
apsal ler pompuan melayu nie pun sibuk gark membungkus buah ngaku tu...
tp uncle tu beli tak byk pun..ada ler dlm 5-10 biji jer kot

harga?
murah.....pada aku lerrr coz' sekilo tu dalam RM2 lebih jerrrr pun.
nie pun en Laling Hubby suruh beli lagi buah nie...coz' stok kat rumah dah habis
harus mencari kat Econsave lagi lerrrrrr

13 comments:

lieyalatif said...

ye koooo....kemain ramai buat cite pasal nie...ngan aku2 rase tingin nak mkn....tak penah aku rase ..... aku try gak cari kat carefour aritu...takde plak...terus lupekan niat nak buat hahaahah...dasarpemalas kan...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

zana..aku pun ada buat kerepek ni...hahaha test buat 4 biji je dulu ari tu...sedapkan.... ujung mggu ni aku buat lagi.... hehe nanti aku kasi tayang okeh... aku beli kt econsave sekilo rm2.80 rasanya

Nana said...

wahahahhah
terjebak akhirnya
aku carik kelmarin kt k4 abes
malam td tesco abes
da org oder lg ni
mana nk cr ntah

SyaNa said...

hahaha sume pakat terjebak kan
aku malas buat, teros oder kak nana

KSWSK said...

lau bt bebanyak jenuh gak zana..wa ritu bt dekat 2 kilo trus..lenguh kaki berdiri ngoreng ngaku tu

onniesham said...

buah apa tu zana? x penah tgok pon.. tp tgok cam sedap je

wanie said...

ooo..ngaku ni boleh buat kerepek ye...potong nipis2 pastu goreng ye zana...nak try la nanti

akiratoriza said...

macam dh terpengaruh lak nak g try cr buah nih tp sempat lagi tak nih????

MAYA said...

uikss..mmg tak pernah g jumpa buah ni.. nanti try lah.. haha.. sy pon terjebak jugak..

norhidana said...

wahhhhh... aku penah nmpak sorang membe blog membuat kepek nih... nk try tp asik lupe je,bile dh ko yg duk tayang... lg lah aku tak sbr nk cube... uh bestnyer... nk try gk lah

dia ada time cny je ke wei?

Maya Mayana said...

tk pernah rasa,tp kwn cina ckp memang lg sedap dr kerepek kentang

alamat tk laku la mister potato lepas ni memasing pakat wat kepek ngaku :P

rasp said...

eh eh tak tau pun....
nak try cari and try buat gak ler....

rasp said...

eh eh tak tau pun....
nak try cari and try buat gak ler....