Followers

Wednesday, February 29, 2012

Majlis Sebenar

so...petang tu gigih gark lerrr pergi ke Majlis Maulid Nabi
anakanda sibuk nak mewarna katanya
tp coz' mood mama awak dah ke laut...maka no more baju kurung
lagipun tengah panas2 terik giteww...aku sarungkan jeans ngan shirt lengan panjang..
pakai tudung...janji tutup aurat gark
for sure budak nie kalau dah jumpa kawan2 dia nanti
main lari sana lari sini
ngan baju kurung? no no no...serembah serembeh mak ko tengok nanti
biar ler pakai suar jerrr
 senang

We'll sampai pertandingan tulisan jawi and mewarna dah start
MIL suruh aku masuk pertandingan tulisan jawi tu
malas plak rasanya...
dah berpuluh tahun meninggalkan
ntah boleh lagi ke tidak...setakat membaca tulisan jawi tu aku reti lagi
tp bab nak tukar dari rumi ke jawi tu..cam tak confident jerr
last2 maksu jer sorang yang masuk
and anakanda join mewarna


ha! cam biasa...bila majlis2 macam nie..MIL aku orang yang paling sibuk
lebih kurang jer ngan mak aku kat kampung nun
bab2 majlis bacaan yassin..sure dia jadi leader...
tu MIL tengah siap2 nak start bacaan yassin dan tahlil ler tu.


and....Batrice jumpa kawan baik dia


last but not least
penyampaian hadiah
walaupun tak menang...dpt saguhati jer..
jadi ler ...ada gark bawa hadiah pulang
hadiah tajaan MAYBANK lagi u

Rugged tak rugged ler anak dara aku kan
ngan jeans dia jer....
orang lain kemain cantik berbaju kurung lagi

5 comments:

lieyalatif said...

comey batrice....he he he...suke aku tgk die pakai tudung zana...tersembol2 isi pipi heheehehe....

norhidana said...

hheheheh comel pp batrice tuh time pakai tudung... cam pp ko...
dpt hadiah pun sempat lg amik gmbar bt peace tuh ahak2

maszmadi said...

alhamdulillah dapat gak saguhati pon, lepas ni leh masuk lagi pertandingan mewarna, mesti dapat no 1...

Neeza.Areef said...

brutal n sempoi je g maulud pkai suar jeans..hehehe

ko pn guna pekataan 'serembah serembeh' ya zana..hehe

atty's said...

comeynya batrice pakai tudung..leh jadi calon menantu pilihan nie