Followers

Thursday, February 9, 2012

Pop Cake 3 sekawan

Saja gatail2 tangan
konon2 nak buat POP CAKE
test 3 biji dulu...he he he
sonang jerrrr pun..
guna apa bahan yg ada kat rumah
maka terjumpalah :

Kek Coklat
Coklat Rice
Coklat Van Houten
Butter

maka setelah di godek2
jadi ler 3 sekawan nie...he he he he




senang jer pun buatnya
ikut cara aku lerrr
resepi sebenar aku tak sure
try ler godek2 yerk

Cara2 nya :
1) Kek tak kira apa perasa kek pun tp dlm kes aku nie coz' kat rumah ada kek coklat....maka kita guna kek coklat jelah yerk.....hancur2kan guna garfu....
2) then campurkan ngan sedikit butter....agak2 sampai adunan tu boleh di bulat2kan
3) bulat2kan adunan tu...nak bulat buat bulat..nak 3 segi buat 3 segi...ikut korang lerr kan
4) biarkan mengeras...letak dlm peti sejuk ...masa ikut lerr..janji adunan tu keras
5) cucuk plak ngan batang lollipop..kalau ada, kalau takde....lidi pencungkil gigi pun boleh...janji bersih yerkkk
6) cairkan coklat.....then bila dah cair tu....celup jer lah adunan tadi
7) utk aksesori.....taburkan coklat rice ker....apa2 ikut kreativiti korang yerk....
and
DONE...
boleh terus masuk dlm mulut lepas tu....

14 comments:

lieyalatif said...

wah sgt menarik hati ni zana...konpom budak2 suke nie.....lagi cekelat melimpah ruah kan.....pandai ko cube bende baru yeak......

Mamamya said...

wahh..mmg senang la nak membuatnya,akak x penah try lagik.. nampak comel je kan..anak2 dara akak mesti suka klu dapat seketui..heheee

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bleh ajak cik annur buat wiken ni... hehe ada la xtvt budak kenit tu... dok bising tanya aku..apa adik nak buat ye? haihh

rasp said...

simple jer ek caranya...
mmg budak2 suka nie...

wanie said...

amboi zana rajin nye...nampak menarik pop cake tu..budak2 mesti suka ni..boleh la try buat ngan irfan dan sayyidah nanti

norhidana said...

sgt menarik... cara membuatnyer pun mudah... boleh la mencuba nnti... nmpak pun dh tau msti sedap

Neeza.Areef said...

fuhh..menarik...
upgrade dr kek biasa kepd lebih luar biasa..great idea

onniesham said...

wahhhh kagum2 ...mcm tu rupanya cara dia... mcm senang je kan.. rasa nk try le pulak.

leh aku ajak echa buat sekali, mesti dia suka... hmmm (ntah bila la nk buat....)

-Sharleenz- said...

wahh sangat simple cara dia... boleh try ni... nampak menarik. kompem bebudak suka...

-Sharleenz- said...

wahh sangat simple cara dia... boleh try ni... nampak menarik. kompem bebudak suka...

h A n Y S said...

ya tuhan..tlan air liur je lah sy tgk gamba niiii..nampak sedap la..

Maya Mayana said...

nice one la...nmpak mcm mudah tp tk sure plak kalau aku buat jd ke tidak...bab msak2 ni selalu fail..mkn je terer :P

leh biznes ni wat wit tepi...

Emy Omar said...

Menarik zana..akak biasa beli je haha malas nak buat.Ni dah tau blh la try

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

best ni, blh try....
bkn budak aje suke ni,
mak budak pun sama naik.. heheheh