Followers

Tuesday, April 10, 2012

Hadiah untuk hari kahwin mama & papa


Cerita sabtu yang lepas....
we'll keluar berdua2an since en laling hubby busy ngan projek dia....apa nak buat kan.....niat di hati nak ke KL join besday bash dayyan...tp nampaknya takde rezeki nak laga2 pipi ngan kawan2 di sana....takpelah..auntie kirim doa dari kejauhan yerk gedek-gedek sayang ...

Dari jumaat malam lagi Batrice dah ajak mama dia keluar pergi bandar....kengkonon nak cari hadiah hari kahwin mama papa yang dah lepas....alahai...terharu sungguh rasa  hati mama nie sayang...bila tanya nak beli pakai duit sapa.....Batrice jawab pakai duit dia....ewah!..mana dapat duit .......aku check dompet dia...mmg ia pun...ada ler lebih kurang RM40 dalam dompet dia tu.....kuingat2..ooo...rupanya balance duit yuran sekolah dia...then ada duit RM1...yang dia dok kutip dari purse aku or dompet hubby....pandai yerkkk

Maka....dah alang2 berdua2 an.....kita layan hati pergi bandar yerk sayang.
aku tanya apa yang dia nak bagi tu nanti
dia cakap

"untuk mama echa belikan mangkuk, untuk papa plak echa belikan buku"

alolololo sweet sungguh.

Ok...jom siap2 moh kita pergi bandar yerkkkk


aku just pergi ke Kluang Mall jerr....kat situ kan ada pacific then ada kedai buku POPULAR 

So...coz' hajat dia nak belikan mama dia mangkuk...maka aku bawa ler masuk Pacific.....terus ke tempat pinggan mangkuk...hah! pilih ler kamu mangkuk mana yang kamu nak belikan as hadiah untuk mama.


Beria-ia mencari.......tp sebab pergi ngan mama dia...maka mama ada pilihan ler kan...ahaks!


see

siap belek2 lagi tu.......memula dia nak belikan aku mangkuk tu ler...
alahai.....nak buat apa erk..keh keh keh...dasar kan mama kamu
memilih.


last-last dah puas pusing..... 
dia tunjuk yg mahal....ha ha ha..takde ler mahal mana kan...budget budak kecik..tak cukup..nak belikan buku papa dia lagi...so.....setelah persetujuan bersama diperolehi..ewah.....si tukang bayar and si tukang terima....wah giteww! maka sepakat pilih tempat sudu corak english style...hah!...kelasss ko.....janji ikut budget budak kecik nie.

Ok dah dapat...jom bayar.


Then..naik tingkat 2 gi POPULAR plak cari magazine untuk hadiah papa dia...
tahu tu papa dia suka buku2 dive...terus jerrr cari buku divers.....tp mama dia gark ler yang tunjukkan....anak dara tu bukan reti baca sangat pun lagi...tp kategori buku tu dia ler yang tentukan...


ewah...siap belek-belek isi dalam lagi
padahal bukan faham pun....


dah dapat magazine untuk papa......pusing2 plak cari buku untuk Batrice..
mama pun pusing sekali cari novel-novel baru...
dapat ler sebuah novel baru...


ok done. 
jom balik........mama nak masak plak...sat lagi papa balik...takde apa plak nak makan



Lepas masak....dipaksa melayan dia sampul plak hadiah-hadiah tu
alolololo.......terharu sungguh
siap cakap nak buat suprise kat papa lagi....
nanti papa balik....kita sembunyi erkk mama...pastu papa cari kita keluar jerit........yeeeeee
ha ha ah..banyak lerr ko.....


dan jangan lupa kad ucapan
sweet kan.........mama jadi tukang eja...dia tukang tulis...
siap lukis gambar mama papa batrice lagi...


taraaa dah siap sampul
kad pun dah siap tulis
so....tunggu papa balikk...

dengar jer bunyi kereta papa dia parking...
laju suruh sembunyi.....aku malas nak layan coz' tengah masak time tu...
so......dia sorang ler gigih gi sembunyi balik pintu...
en papa masuk rumah......aku suruh buat2 cari anak dara......sekali jumpa...
siap dia jerittt lagi kat papa dia....

alololo...sweet sungguh kan..
rasa bangga dengan Batrice.....even baru umur 5 tahun tapi dah pandai hargai hari-hari penting dalam kehidupan kami.........walaupun hadiah tu tak sebesar mana.....tp rasa sangat-sangat bermakna.


Duhai anak

 

dikau permata hati kami 
penguat ikatan kasih sayang mama dan papa


MAMA & PAPA 
SAYANG SANGAT KAT ECHA

TERIMA KASIH SAYANG.
ANAK MAMA & PAPA YANG BIJAK

 

6 comments:

lieyalatif said...

sejuk perut ko dpt anak yg bijak ni zana...good girl la batrice ....pandai buat mama n papa hepi yeak......mesti bertambah2 sayang papa n mama kat batrice tau....

usaha mcm ni mmg kite kene hargai kan zana...seusia mcm die dah pandai ade effort nak hepi kan mama papa die...good! good!

Nad @ MamaZakwan said...

baru 5 thn dah pandai ekspresi kan rasa kasih sayang dan menghargai org tersayang
gud girl la batrice ni

Neeza.Areef said...

aku lak yg terharu
x menahan tgk gaya dia pilih barang..msti dia ada tiru sape2 tu..keh3...

rasp said...

batrice nie mmg cerdik sungguh sis...
bertuah u dapat anak secerdik dia...
pandai gak u mendidik dia....
i pun sama2 terharu baca nie sis...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

comelnya batrice ni...ee bam bam bam betul...

onniesham said...

alololo sweetnya batrice. siap bg present kat mama n papa yeh.

makin lama makin comei n cantik si batrice ni...dah le pandai brgaya dpn camera