Followers

Tuesday, April 3, 2012

Kluang RailCoffee

Xtvt yang dah naik basi dah simpan dlm draft tapi tak di publishkan lagi... so....gigih rajin ler update gark...

(utk pemakluman : Kebanyakkan entry kat blog nie adalah auto published yerk...buat yang tak tahu apa itu autopublishe...karang2 awal2...then set kan time and tarikh bila entry nie keluar...so, dia akan keluar pada masa dan tarikh yg dah di setkan...)

Citer 3-4 minggu lepas...
berkurun dah sebenarnya tak breakfast di Kluang Railway...since keluar cerita kontroversi dulu tu kan...but now alhamdulillah.....dah boleh breakfast di Kluang Railway balik...so, orang-orang Kluang..jom pakat breakfast balik kat sini....he he he he

Sure ada yang tanya awat si Batrice dok pegang kepala macam tu.......tu bukan sebab dia sakit kepala ke apa yerk...mak dia yang sakit kepala ngan peel dia......dia merajuk coz' kena marah ngan mama dia....aku pun naik lupa apa yg dia nak masa tu aku tak bagi.....tu yang buat muka camtu tu....


Cam biasa ler kan...kalau breakfast kat sini.....telur separuh masak 2 biji....tak pun 4 biji....semua pakat Batrice yang habiskan....tp kalau 4 biji tu, mama dia tumpang sekali ler kan....takkan 4 biji dia sorang....


then.....yang WAJIB di order ialah..roti bulat bakar and roti bulat stim..
sedaapppppp...tak caya cuba.....dulu2 aku rajin order pau sambal....tp nampaknya...dah 3 kali pergi nie...pau sambal asyik out of stock jerrrrr...kempunan mak jemah tau!


tu dia...pencinta telur separuh masak.............sendiri letak lada sulah..sendiri letak kicap cair....pastu sendiri suap.....diam-diam sampai telur tu habis....


oppss...tidak lupa jugak nasi lemak 70sen.....ada dua versi tau..
1 yang berbalut ngan kertas coklat...1 lagi berablut ngan kertas surat khabar....
dua2 sedap sebenarnya...tp aku lagi suka yang berbalut kertas coklat...lagi ummppppph


aduh!...gambar berterabur...mak malas nak organize semula........pepandai korang lah yerk
roti bulat bakar........


ok..tu jer citer utk pagi nie  yerk......
tp kali nie ada tak best sikit...coz' roti dah nak habis...telur dah nak habis..nasi lemak dah round ke 2...air tak sampai2....adeh!


ikut nasib gark lerrr
kadang tu air cepat jer sampai...tak sampai 2 minit ko order....sampai dah air tu....
kadang2 kena ramai orang..and tukang order tu blur....dah habis makan pun air tak sampai-sampai...

 

10 comments:

atty's said...

amboi, batrice stress kena marah mama ye..hihiihihihi

norhidana said...

alololo comeinyer gaya batrice ngajuk heheheh..... msti moncong kn

sedapnyer nengok menu ko pg2 nih wei... msti sedap kan... ala2 kalu kopitiam gini bau dia syok..
waaa antu tlr separuh msk yek si batrice tuh

Neeza.Areef said...

pndai wat aksi ye batrice..klu org x tau matik2 igt sakit pala..hehe..kna marah upenye

lieyalatif said...

ooo dah boleh mkn yea kat situ...shah mmg suke gi sini...tapi lepas kes panas tu die dah tawar hati plus takut jugak hahaahahah.... kalo tak manjang pujuk aku gi kluang kalo balik simpang....

Mamamya said...

dah ok rupanya tmpt ni...sejak kes kontroversi dulu2 tu x penah dgr lagi ttg kisahnya....

sama2 mcm anak2 anak lah ni..suka makan telo..kdg2 beli sepapan seminggu jerk licin!

Nana said...

sama la aku tiap kali g oder pau sambal mesti xde
aku suka roti bulat mmg wajib oder 3 utk aku sorang hahaa
telo dia aku rasa sini plg sedap

onniesham said...

sedapnya zana. tang nasi lemak tu sgt la menggiurkan. now dah boleh makan situ ye. kot2 la aku trsesat area situ leh la makan kt situ

Anim said...

oo..dah dpt sijil halal ya?
last year saya p..blum lagi
tukang masak je melayu (islam la mudah2an) katanya

akiratoriza said...

aku penah makan kt situ sekali jek ntah taun biler ntah.. mmg nmpk sedap jek roti bulat tu...

pasal annoy lak, erm mulut org mmg kite tak boleh nk tutup so sabar jelah... kat opis aku ni pun ada menyibuk pasal aku, ada jek yang tak kene kat mata dia..aku wat dunno jelah..lantaklah janji makan minum aku, aku tak mintak kat dia..

Maya Mayana said...

weolls tk pernah cuba mkn kat cni...:)