Followers

Monday, May 21, 2012

Musa & Lyla : Majlis Belah Lelaki Plak

Ok bersambungan yerk.
Majlis di sebelah lelaki plak....kesinambungan dari majlis perkahwinan my sepupu Musa & Lyla
kaler tema...hijau....he he he...... cun kan.....kombinasi hijau dan hitam.
Utk khemah nie.....hasil kreatif my  mum......yup!..my mum buat part time job hias khemah untuk pengantin.


my makcik and my pakcik.....alhamdulillah....cik rahim semakin kuat.....


and model tak berbayar blog saya..........we'll gerak dari Kluang pukul 8 pagi
so, before 10 dah sampai dah rumah makcik kat Bukit Easter......
memandangkan sampai awal..maka bagi dia pakai baju biasa2 jer....sat lagi bergown bagai...
rupa apa dah...nak2 Batrice kalau dah jumpa geng....mmg main tak hengat..


the pelamin.......cun gilerrr...besra plak tu.......
rasa cam nak naik pelamin sekali lagi bila tengok pelamin2 sekarang kemain grand lagi..


tengahari sikit...around pukul 1.30 pm giteww
baru ler siapkan anak dara berdua nie......
bersedondon ngan gown pink bunga besar di dada....
konon2 nya jadi flower gurl.


en Laling Hubby kemain lagi makan tak hengat
tapi betul lerr....baru teringat...that day...memang aku tak makan pun..just main kacau2 en Laling Hubby makan jer.......busy ke sana ke sini.....
coz' aku telah diamanahkan oleh makcik aku untuk jadi photographer of the day....
photographer tak bertauliah...bantai jer lah yerk..


Aku dok menyelit sekali bergambar ngan makcik2 aku...ahak!
ngelat kan...patut baju nie hanya adik beradik pompuan jer dapat
tp aku satu2 nya anak sedara yang berjaya meng"paw" baju free dari makcik aku
maka dpt ler bersedondon ngan makcik2 yang lain
Nie semua adik beradik perempuan belah my mum.....
makcik-makcik yang happening..


our flower gurl...dah pakai cantik2...dah solek2
kena perintah berkurung.....tak boleh main kat luar...
nanti comot susah...



Dah agak2 pengantin dah siap kat rumah bersanggah...
moh kita jenguk pengantin plak
Pak Ngah Musa yang kemain senyum lebar lagi
mentang2 jadi raja sehari katanya.


sebahagian dari keluarga pengantin perempuan..


Tu dia.......pengantin comel dah keluar
cantikkan Lyla...suka ngan make up kali nie
coz' nampak natural jerrr and tak tebal sangat


tp tulah, nak jadi cerita....takde rezeki depa nak berarak ngan paluan kompang
coz' group kompang gi tempat lain....
nasib baik ler.......rombongan belah perempuan berselawat sepanjang jalan tu bagi memeriahkan acara berarak diaorang....

Flower gurl kemain laju berjalan kat depan...


letih pengantin panjat tangga.....btw, lupa nak maklum
rumah makcik aku nie dok atas bukit....fuh! berpeluh gark ler nak panjat bukit tu..
tinggi ooo......nasib badan pengantin lah yerk


cam biasa.......silat pengantin pun ada
tak lain pun...ahli keluarga sendiri gark..nie adik sepupu aku....
rambut dah ala2 artis korea....tp bersilat....
tak sesuai


macam biasa...me menjalankan tugas as photographer tak bertauliah...
nei kalau dapat tambah speed lite nie best nie...


with mum and dad
kemain lagi makcik pakcik aku posing siap pegang bunga tangan pengantin lagi


posing sikit2 ngan family perempuan...
so, sila jamu selera plak erkkk
tahu korang semua sure dah kebulur kan...
tapi bagus...pengantin tak malu2 nak makan
beria2 menyuap...kak long ko dulu, sanggup kelaparan nak cover lipstik takut hilang


my mum pun sibuk makan gark....


ahaks.....sementara pengantin makan
ahli keluarga sedara mara yang lain menjalankan tugas membungkus mana yang patut
sila lain diri memasing yerk...
kot nak bungkus banyak mana, ikut suka korang ler....
tu yang bertopi tu my dad.


kakak Lyla tegur kata pengantin gedik...
aku jawap "jadi pengantin kadang2 kena gedik, baru best"
ahaks.....tp nasib baik ler Lyla nie mmg suka posing kot
senang aku....mak kan buta kayu bab nak posing2 kan orang.
posing utk diri sendiri pun tak lepas.


lepas makan...family belah perempuan dah nak balik
so, bersalam-salaman ler...


 after that......bersalam-salaman ngan orang2 kuat kat belakang tabir plak...


last but not least...
posing manja pengantin kat tembok depan rumah..
cun kat prop dia....


so, finish... next week adik sepupu sorang lagi naik pelamin
pun belah my mum....belah my dad kecik2 lagi...

 

5 comments:

norhidana said...

pelamin mmg lawo.... zmn skrg nih mmg pesen gini kot... pantin pun cumel... taniah utk pantin semoga berkekalan... tp paling comel flower girl yg 2org tu heheheh

lieyalatif said...

mmg start le meriah dgn majlis kawin skrang ni kan zana...almaklum laaa dah nak dekat ngan cuti sekolah.....

meriah wey...aku suke tgk tema kaler tu...sgt cantik...penganti pun same cantik same padan....

tapi i tetap loiikeeee flower girl gediks2 tu...hihihi...cantik gaun dieorg....mmg cute...kene sangat jadi flower girl tuh....

rasp said...

skarang nie memang lagi menariks tertariks kan pelamin & persiapan pengantin...

and yes berseri and lawa pengantin perempuan tu....

cantik aaa the flower girls dgn bunga yg besor tu....suweeett!

bagus famili u...semua leh buat sendiri kan...dari hias khemah smpai photographer...nie lah untungnya family ramai and rapat...

Neeza.Areef said...

btllah zana pelamin meriah tul..grand abis lah pantin skang nih...

Nana said...

comei nye perantin
sweet sgt
pertama kali tgk sampai meja makan tetamu pon ada skirting kaler2
bese kale putih je
tak pon mmg tak kan sama ngan kaler scalop