Followers

Wednesday, May 16, 2012

Selamat Hari Guru

16 MEI ...... antara hari-hari istimewa dalam setahun
hari simbolik untuk meraikan dan menghargai jasa dan ilmu yang para guru telah curahkan buat kita....
alhamdulillah......berkat didikan dan ajaran dari guru-guru...kita berdiri sebagai kita jadi sekarang....
maka, Batrice pun tak ketinggalan....
awal2 dah ingatkan mama dia suruh cari hadiah untuk Cikgu Leha dan Cikgu Dila dia..
aku sakat kata bagi 1 jer lah....pada Cikgu Leha jer.....coz' sekarangkan Batrice belajar ngan Cikgu Leha...marah ok.....dia nak gark 2 untuk bagi Cikgu Dila sekali...ok lah anak...mama ikutkan.....

So, gigih ler mama mithali bungkuskan hadiah untuk cikgu-cikgu kesayangan dia....nak menyibuk sekali tapi aku malas nak layan.....sat lagi jadi apa....tu pun terkepit2 muka nak nangis......bagi ler jugak lekatkan kad tu kat kotak hadiah......ok lah yerk...at least dia rasa dia pun ada sumbang gark untuk hadiah tu walaupun hanya lekatkan kad ucapan...


 Dah siap sampul........aku pass kat Batrice untuk tulis kad ucapan.
gitew ler rupa kad ucapan simple dari Batrice....yang penting hand made special untuk cikgu dia......


Harap-harap cikgu suka lah yerk hadiah pemberian Batrice yang tak seberapa nie


*** Kisah Hari Guru - ingat lagi...kalau time sekolah dulu....bila tiba hari guru, kat sekolah memang happening dengan pelbagai acara kan....persembahan, sukan, jualan....tp yang paling best aku rasa bila ada jualan bunga or epal kat sekolah...bukan takat beli untuk bagi cikgu-cikgu gark....tp beli untuk bagi kat Secret Admire jugak...ambil kesempatan........lepas tu.....dulu aku kan Pengawas Sekolah...so, bila ada jualan-jualan tersebut....Pengawas yang akan incharge....we'll yang akan agih-agihkan bunga or epal tu pada cikgu-cikgu yang tersenarai dan pada penerima-penerima lain.  Maka ambil kesempatan....sendiri beli bunga or epal untuk secret admire....sendiri tulis...sendiri pergi hantar kat secret admire sambil buat muka takde perasaan......ha ha ha ha...kalau di kenang-kenangkan balik...nakalnyer aku masa sekolah-sekolah dulu.

apapun...
BAKTI SEORANG GURU TAK TERNILAI HARGANYA.....ILMU YANG DICURAHKAN UMPAMA AIR MEMBASAHI BUMI...MENYUBURKAN SETIAP TANAMAN YANG ADA AGAR TANAMAN ITU MEMBERI HASIL TERBAIK BUAT SEMUA.

TERIMA KASIH CIKGU........

 

4 comments:

norhidana said...

bersemangat batrice heheheh...

*zamn sekolah2 dulu kite mmg nakal... n sgt happening masa hari guru mcm2 sambutan bt....

lieyalatif said...

wah siap berkotak2 hah...ape la tu...mesti meriah hadiah nye...sonok cikgu batrice dpt adiah ari ni ....

a'ah same laa zana ade epal ngan bunga kan....coklat pun ade....sweet jek.....tingat jaman2 sekolah bile ko citer nie....

ellynadyra said...

untung la cikgu batrice

mizzmiaizzati said...

untung cikgu tu dapat hadiahhh...mesti senyum sampai ke telinga...