Followers

Wednesday, May 16, 2012

Bowling Tournament Jabatan Penjara Malaysia 2012

yeaahh....inilah yg membuatkan aku busy sepanjang 2 minggu sudahhhh masuk office pun on off jerrr
my 1st experience join bowling tournament...almaklum, zana nie bukan TERROR pun main bowling.....kayu gark.....orang lain kemian penuh gaya membaling bola bowling......i terkedek2 jalan gi lane sambil lenggang kangkong mak limah....sampai depan lane baru ler setting mana nak baling...ahak!......tp mak bangga...dari tak reti and takut2 nak baling..now, alhamdulillah dah boleh ler main......ewah!......

So, tournament start from 11 hingga 13 Mei lepas.......tp games zana on 11hb tu....belah petang......maka hari Sabtu turun utk bagi supported pada group 4 berpasukan lelaki...ahad plak cabut lari balik Kota Tinggi rumah makcik coz' majlis kawen sepupu zana...

Ewah....nie antara pemain bowling wanita......we'll main 2 sepasukan and 3 sepasukan jer....


yang nie 3 sepasukan....ahaks!...sama tudung uol's.... yang 2 tu dah pro and memang wakil jabatan sejak 2-3 tahun yang lepas....yang tembam kemain tu jer baru nak berjinak2 tahun nie.....tu pun ikutkan bidan terjun coz' takde sapa nak wakilkan...maka makcik nie dengan semangat waja kesukanan join bowling......


this year Penjara Simpang Renggam jadi tuan rumah....so, tournament buat kat Pacific Bowl di BP Mall.....meriah....


Awal-awal pagi lagi memasing dah gerak ...pintu BP Mall tak buka lagi ...semua pemain dah berkumpul.....tp kesian sangat....tak tahu ler misscommunication ke apa.....supposed pintu utama di buka utk pemain2 naik ke tingkat atas.....tp malangnya until pukul 9.30 pun tak buka lagi.....maka gigih ler peserta2 dari jabatan penjara lain jalan kaki naik atas thru jalan parking......bayangkan berapa tingkat tu ....

Time nie urusetia teknikal sedang arrange apa yang patut sebelum pertandingan start.


yang kecik comel pakai baju korporat kaler orange tu ler my Big Boss....so, as penganjur.....maka big boss yang rasmikan pembukaan.


baju shirt hitam tu, Pengarah Penjara Sarawak......


and yang nie 3rd boss......


No ucapan2 ke apa......untuk perasmian my big boss start baling dulu.......boleh tahan gark...walaupun tak STRIKE...dpt spare ok...sure dah berlatih nie.



Bayangkan penyertaan dari 22 buah penjara.......meriah pusat bowling tu.......sesak mesak ngan peserta dari seluruh pelusuk malaysia.


and yang penting happening gitewwwww


he he he......pasukan zana tak menang pun....markah keseluruhan utk pasukan wanita kami adalah ranking ke 11 dari 18 pasukan...ok ler tu berbanding tahun lepas tepat tercorot...keh keh keh.......konon nak try buat 800++ tapi tak kesampaian.....cuma dapat buat dlm 760++ jer utk 6 games.....zana rugi pada 2 games coz' markah dalam 110 jer....ceh!....
lagi 4 games tu kira ok lerr coz' jejak 150 and 140.

Hari Sabtu zana angkut sekali Batrice........nak tinggal rumah nenek dia tak sampai hati plak...lagipun bukan ada games pun that day.


 So..next year boleh ler wakil jabatan lagi kan...ahaks !...tu pun kalau terpilih lerrr
dengar2nya next year nak buat kat Sabah.....
wah...jauh tu......



 

5 comments:

Nana said...

Beznye kita mmg ska boling
Ms opis lama mmg selalu join tournament
Tp skang dh xbape ada skill hahah skill dh ilang

lieyalatif said...

tahniah2....dah melangkah setapak lagi koooo...takpe kooo..dari tak reti tu la lame2 jadi pro....main ari2 opkos leh improve punye.....

Neeza.Areef said...

pstu ramai2 mkn bariani kan.??? hehhee
aku npk bas penjara kt benteng hari tu

wanie said...

wah best main bowling...meriah ramai2 tu

ieda said...

akk punn x pandai mainn bowling , kalau ada game .. tgk aje ..
nak main segan sbb x pandai huhuh