Followers

Wednesday, May 9, 2012

Wedding Musa & Lyla

mai dekat.......zana nak sambung citer
tp sebelum tu minta maaf yerk.....hari nie zana cuti....esok lusa tulat.....membusy ngan bowling tournament...so, mana yg dekat tu..leh ler jengah2 ke BP Mall tengok zana main bowling...ahaks..

Pertandingan Bowling Peringkat Jabatan Penjara Malaysia bermual 11 - 13 Mei di BP Mall..jemput2...

Ok.....sambung citer pasal adik sepupu yang naik pengantin......
Konon plan nak sanding pukul 12.30 tp macam biasalah kan..kita hanya merancang...Allah yang menentukan dan mengatur segalanya....sampai2 jer....hujan kemain turun lebat lagi...

Batrice dah jumpa Nana...mama dia dah boleh gossip sana gossip sini ngan makcik2 arrrrr


Memang tak dapat ler bersanding pukul 12.30 tu....ngan hujan yang start lebat..ngan mak andam tak muncul2 lagi...maka.....menunggu mak andam tiba.....pengantin lelaki yang baju hitam tu....baju belang2 tu my ayah....then yang duduk pakai baju purple tu bapa pengantin...cik rahim....and yang pakai baju kotak2 merah tu jangan ler tanya sapa yerk...tu en Laling Hubby saya..


Nasib baik ler tuan rumah bersanggah sediakan makanan ringan sementera menunggu mak andam dan pengantin bersiap....


Akhirnya........dekat pukul 1.30 gark ler siap pengantin......ala, pengantin lelaki bukan lama mana pun bersiap.....yang jadi lambat coz' mak andam tak sampai2...hujan katanya. Tema adalah kelabu.....


Cik Abang nie askar.......duduk kat sabah nun...tak tahu ler lepas kawen...cik adik dia ikut sekali ke tidak.
Pengantin dengan mak dan ayah beserta adik yang bongsu.....btw..pakcik aku tu strok......but alhamdulillah semakin ok...walaupun masih tak kuat utk berjalan lagi....almost 4 tahun jugak ler....


dah dekat2 pukul 2 pm tu...takkan ler nak menunggu lagi......hujan tak hujan...kita redah jer lah.....nasib baik ler hujan pun tak berapa nak lebat sangat....pengantin naik kereta......para pengiiring nie gigih ler keluarkan payung memasing menuju ke rumah pengantin perempuan...nasib baik ler tak juah dari rumah bersanggah tu


Ewah....tuan rumah nak menyelit sekejap erkkk


cam biasa lah ....kalau dah orang johor kawen kan.....tol tu setiap pintu ada...yang nie baru lepas tol depan pintu....siap Batrice pun dapat gark....ahak!....


senyum simpul pengantin kena usik......


Tu dia...tol depan pelamin....si tukang bagi tol plak my mum...riuh rendah lerrr....tahu jer lah mak aku tu.....bab2 macam nie memang dia terror...


Selesai tol kat pelamin...tol besar plak...duit bukak kipas.....untung erk jadi mak andam nie....duit andam dapat...duit bukak kipas lagi.....paling koman duit bukak kipas tu RM100....dah namanya nak kawen...mmg $$$$ tu mengalir cam air jer lah


ok....sumer tol dah dilepasi..maka baru leh jumpa ngan buah hati kat atas pelamin...


Ini ler dia ahli keluarga kami yang baru...welcome Lyla...hope jangan ler kamu terkejut ngan peel makcik kamu belah musa nanti...memasing memang riuh...harap dapat menyesuaikan diri yerk..kami mmg keluarga yang kecoh.


and buat Musa....selamat mengemudi sebuah kapal...jadi nakhoda yang bijak dan bertimbangrasa.....insya allah kapal kamu akan tiba kedestinasinya dengan selamat.


pelamin nya sweet jer....kombinasi kaler kelabu and purple gelap.


ahaks...ini budak dua orang sibuk ngan bunga telurnya....nasib baik dia tak ambil sendiri...tu maktok bagi coz' tepung tawar pengantin...kalau tak...malu jer mama kamu tau



Macam biasa...sessi tepung tawar pengantin...sessi posing2 atas pelamin...tak tunggu pun.......lepas snap dua tiga keping...terus cabut ke khemah makan beradap. Hujan-hujan laparrr wei...


kek pengantin yang comel.......


Lambat tul pengantin keluar nak makan beradap...memasing dah kebulur since pagi tak makan apa pun konon2 nak kejarkan majlis pukul 12.30...bayangkan sampai pukul 3 baru nampak nasi...apa lagi..


pengantin keluar....lauk dah separuh dah memasing makan....habis tu dah depan mata...ahask! nampak sangat gelojoh......tpi nak buat camner.....benda dah depan mata...pastu perut plak kelaparan..pengantin tak muncul2....kita bedal dulu.....

Pengantin keluar jer...terus memasing tak pandang kiri kanan........nasib baik budak berdua tadi sempat baca doa makan.....pengantin pun kitaorang tengok kemain kusyuk menyuap...betul2 lapar tu

8 comments:

ellynadyra said...

aku paling suka jaga tol tau....meriah gila bila ada tol2 nih....lalallalalalala

TyRa AthiRaH said...

mak aih ramainye tol dpn pelamin..mse maksu nnti jgn lar dok ramai cmniey..mau patah balik bakal paksu nti..hehehe

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini

org bp ke akka org bp gak tp merantau kat klang, nanti cuti sek br balik,.. sedey..

selamat pengantin baru buat sedara tu, cantiknyaa pengantin..

Maya Mayana said...

dah malu skrg ni nk jaga tol ni :P

norhidana said...

selamat pantin baru tuk mempelai nyer yek, berjauhan lah pasni yek... sian dia

hehehe kalu johor tu mmg ada tol2 nyer, mmg kene bgtau siap2 kt pantin laki kalu bkn org johor kene siapkan duit tol, kalu tak mau berpeluh2 kang...

Neeza.Areef said...

tol tetap tol wpn ujan yerk..

rasp said...

memang untung jadi mak andam kalo cenggitu....
hehehehe kalo dah lapar...
lupa daratan sis...
pengantin ker idak...
perut kena isi dulu hehehehehehe...

Papa-NtiQ said...

zana org johor ke...sama la kite...nanti singgah dan follow blog kite ek kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal tempat2 makan menarik di JOHOR ni ..alaaa baru je start memblogging nih 5 bulan lepas saje nak citer pasal restoren2 yg saya pegi makan2 ngan famili...follow k TQ TQ TQ