Followers

Thursday, June 28, 2012

Cameron HIghland Trip - 2nd Day

2nd day :

seawal 7.30 dah kejut Batrice ....suruh mandi.  Malas-malas gark ler dia nak bangun...dah bangun siap berlengkar lagi kat hall layan kartun....amboi! cam umah sendiri plak yerk.....cepat2 aku kerah mandi...sat lagi orang lain dah siap nak naik bas...awak masih berbau air liur basi lagi... nasib baik lerrr water heater ada....so, gigih ler anak dara nie mandi.
 

dah comel2 baru leh posing2.....
and kebetulan kat area rumah penginapan kami tu ada kebun sayur sekangkang kera...
sawi dia fresh-fresh gitew....so, ajak Batrice posing-posing jap kat situ...
tengok tu, dia masukkan tangan sebelah dia kat dalam seluar....gara-gara sejuk sampai ke tulang..
mama dia plak lupa belikan dia sarung tangan malam nyer tu kat Pasr Malam....


bergambar kenangan kat signboard rumah penginapan...
biasalah tu kan..


yang nie lakonan semata yerk....
fuh!....terbayang-bayang lagi kesedapan strawberry fresh kat sana...
merah dia pun kemain menyala lagi kan...


ahli rombongan kami......ramai tu ler yang ikut rombongan ke Cameron Highland nie....


Check out dari rumah peranginan dalam pukul 9.30 macam tu
pastu kami stop kat bawah...melawat kebun-kebun yang ada kat MARDI
ada kebun bunga, strawberry, sayur and teh
kiranya if melawat kat MARDI memang complete ler...semua ada
cuma untuk kebun strawberry tu...tak dibenarkan petik strawberry...
but still boleh beli strawberry kat situ....tak silap paket kecik harga RM8 paket besar RM10 kot
yang special kat sini ice cream strawberry.....sedapppppp
strawberry coklat pun ada.


sempat ler kami posing-posing di balik bunga-bunga segar kat sana..
ada ala-ala taman mini kat situ...untuk amik gambar memang cun ler...



nie kat kebun strawberry MARDI...kecik jer pun kat situ...
we'll antara group yang terawal...lepas 15 minit camtu..penuh dah orang masuk sini..


untuk posing-posing kat sini takde masalah
cuma tak boleh nak memetik jerrr...




tu dia...ice cream special
serius sedap


curah ngan sos strawberry yang marveles tu...
mmg bertambah ler..
baik2 2 cup....terus beli lagi 3 cup...


hingga menjilat bibirrrr....



then...pusing-pusing ler kat situ...
masuk kat kebun sayur-sayuran....


excited anak dara nie tengok buah tomato fresh
dia kan suka tomato


siap cilok tomato yang dah gugur lagi..
ha ha ha....nie kalau kena capture ngan camera nie
abis lerrrrr...


pusing-pusing kat situ...
mcm2 ada...
so...xyah gi tempat lain pun takpe...



bangunan pejabat MARDI Cameron Highland
cantikkannnn...


coz' bangunan cantik
kita snap-snap berlatar belakangkan bangunan cantik yerkk...
(pic adalah bercampur2 dari mr nikon and miss pink yerk.....)



ada ler dekat 2 jam gark meronda-ronda.
time to naik bas semula
before tu....sempat tapau strawberry coklat sebelum naik bas
yummy...



lama-lama Batrice pun terpengaruh ngan Strawberry coklat...
kalau tak dia buat jual mahal masa kat pasar malam Brincang tu...


lepas keluar dari MARDI....
kami naik ke KEA Farm
nak singgah kat pasar pagi plak...
he he he....balik-balik pasar gark yang kami terjah...


ajaib ok....Batrice tak sibuk nak beli bantal strawberry tu..
kalau tak...dia kan pantang kalau jumpa benda-benda macam nie...


tapi dia dok sibuk suruh beli bunga fresh nie
ha ha ha  ha...feeling-feeling ombak rindu giteww
tapi aku tak beli pun
malas nak layan......ada ker suruh beli fresh flower tu bawa balik nak bagi kat en Papa dia...
padahal hari tu besday mama dia...patut en Papa dia bagi flower kat mama dia kan.


Pukul 1 memasing naik bas. Before naik bas...posing kat sign board Hotel Equatorial dulu erkkk...
tak dapat duduk situ....dapat bergambar kat situ pun jadi ler kan...


Dalam bas....tak sampai 10 minit....anak dara nie dah tido...
letih sangat ler tu meronda......
sampai ke Simpang Pulai dia tido....
berbungkus bagai....sejuk aircond bas...di tambah aircond semulajadi lagi.

Sampai kluang pukul 10.30 malam
hubby tunggu kat tol Ayer Hitam

so....tu jerr.....catitan perjalanan kami ke CH selama 2 hari 1 malam
tak cukup rasanya....next time kalau ada trip ke CH lagi nak ikut...
tp make sure dia orang buat 3H 2M...baru syok....boleh buat BBQ kat sana plak.

7 comments:

norhidana said...

waaaaaaaaaa bestnyer ko.... ni lah yg ku nnti2kan supnk2nyer gambar... bestnyer tgk stoberi coklat tu ngn icekrim stoberi tuh...

ohooo en papa tak ikut ek, kalu ikut msti lg ligat ke sana sini kan...

Rasp said...

tengok nie terus rasa nak ke CH hehehe...
kalo ke sana mmg wajib makan stoberi kan...
yg peliknya, makan kat sana manis jer...
cer beli than makan kat rumah...
rasa cam masam pun iye....
psiko lebih jer tu hehehehehe...

Sherwieyna Muzzawer said...

salam. amboi anak awak kecil2 lagi dah pandai posing,comel sangat!

Nana said...

bestnye
g ramai mcm gini
ktorg naik cameron xpenah lg g ramai ramai

onniesham said...

sronok baca entry CH. Bila tgok ko pi CH, lg trkinja2 aku nk pegi CH jugak. Last aku pegi tahun 2010. Tu pon dah rasa lama giler x ke sana.

stoberi tu sdp masa mkn kt atas. mkn ngan choc or gula. Kalo bwk turun jd x sedap, masam. Rugi je bli byk2.

mama tisya said...

rmi tul yg pegi ye...suka la batrice jln2 cameron

ketikketok said...

Cuti-Cuti for a unique Spa Therapies Vacation. Visit Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.