Followers

Wednesday, June 13, 2012

IKEA

citer tertunggak...tp coz' gambar dah ada dlm draft....kita belasah update jer lah yerk...
lepas check out dari hotel.......memasing dah berpecah.....we'll (aku, hubby, Batrice, FIL and MIL) 1 kereta....gerak naik ke KL......nak menyoping sikit kat IKEA...manakala hanafi plak....turun ke Melaka.....nak memborong kat Mydin Melaka.....aku ajak memborong kat GM Mall dia tak nak......kat situ lagi berbaloi2 kan nak memborong ....dah orang tak nak...takpelah....kita jer lah yang naik KL..

 offf......amik nafas sikit...mak jemah nak interframe jap yerk...


si anak dara....masuk kereta....dpt susu sebotol...tak sempat habis dah selamat belayar......
atas riba mama dia gark yang sedappp.......


dah sesat barat.....siap ada drama dalam kereta......baru ler sampai IKEA....padahal bukan 1st time pun pergi...dah berkali-kali pergi tetap tak khatam2 lagi jalan ke IKEA nie....GPS plak buat hal......tunjuk jalan tonggang terbalik....buat sakit hati jer...........gitew ler kalau setahun sekali naik KL......tp demi IKEA...ha ha ah...semangat nak bershopping punya pasal...kentalkan hati gark ler....

parking punya ler jauh.......parking kat D'Curve......tulah..GPS ngok ngek.....nak pusing2 mmg takder ler.....nak2 bila pilot dah panas hati kan...mana dapat jer lah....

Masuk2 IKEA......Batrice nak masuk kan SMALAND tu....adeh!......mak bukan tak yakin.....tapi tak berani........sat lagi....we'll pusing2 kat dalam tu....pastu lupa nak amik dia balik..dah jadi satu hal......nak2 tak nak...angkut jer lah dia...


cam biasa........masuk IKEA......Batrice sure cilok pencil IKEA tu berbelas-belas batang.....suka hati ko lerh nak.......ngan kertas order tu berhelai-helai.....masuk kocek.......then, start ler dia mencari tempat2 yang dia boleh pot utk menulis....nasib ler IKEA nie kira mesra pengguna kan....mana2 pun boleh...byk jer tempat landing utk dia nak menulis konon-kononnya.....


haissshhh.....masuk IKEA nie.....mmg akan buat aku geram macam semua nak dibelinya....esp area KC....geram2 tengok design KC yang comel2 and moden........dok belek2 tu boleh siap berjam2.......


cermin nie pun cantikkan....10 pcs = RM69 kira ok ler tu.....cam cantik jerrr if letak KC......tp ...hurm...kat KC aku tu...mana aku nak tampal cermin2 comel nie......tak sesuai......so, kita tangkap gambar jer yerk cermin comel.


MIL dah penat.......dok berjalan tak sudah2 dari semalam...........Batrice pun dah penat ler tu....tu yang melanding kat katil IKEA .....comel erkk........maaf ler kakak yerk......anak saya tak kira dah tu...janji dia dapat baring....


jatuh cinta ngan set bilik utk gegirl nie.
kalau ler dapat buat bilik Batrice macam nie......kan comel...sweet jer kaler putih
cuma rasanya kalau ngan Batrice....katil tu tak sesuai kot......
ngam2 kaki dia jer....pakai setahun pastu kena tukar katil baru.....
serius.....putih nampak cantik....alahai........if nak merealisasikan impian nie..nampaknya katil dia yang sedia ada tu kena cat putih...then cari wardrobe kaler putih....tp masalahnya....boleh ker bertahan lama kaler putih tu tanpa di noda?

Apa yang kami shopping? he he he he...tak byk pun...
FRANKLIN  bar stool with backrest foldable
BLANDA BLANK serving bowl
BOHOLMEN colander
LAMPLIG chopping board
PAPAJA plant pot
and a few lagi...
barang2 kecik jer pun...niat di hati nak beli wardrobe utk bilik batrice....tp tak kesampaian coz' kereta dah penuh dgn orang dan barang.....almaklum, keta mak keta kecik jer pun.

.

17 comments:

Jasfyra said...

pasni leh mai lagi..kosongkan bonet dan shopping bnyk2..mesti besh ;)

rasp said...

harus u repeat lagi nih sis...
i yg dok kl pun dah lama tak terjah ikea ....

Hirda Ibrahim said...

iyer kooo...
sebab tu aku malas pi ikea dgn laki aku... x tenteram aku nk membelek brg, x pun, satgi aku berkenan nk beli pastu keluar le ayat dia "u nak letak mana? umah dh penuh".
so, baik mak pi sorang2, tenang2kan diri. yg kesudahannya kompem le aku beli brg bukan2. hehehe..
eh katil tu bukan buleh adjustable ke? coz setau aku, katil kids ikea jenis yg buleh adjust bg pendek panjang. mcm katil hardy now.

atty's said...

kty yg kira dkt jugak ni pun ,,kdg g ikea sesat barat jugak..

lieyalatif said...

haa mkn tak meatball die ...sesekali turun mesti laa wajib mkn kan....kang teringat2 balik johor kang heeheheheheeh

aku pun suke gi sini....suke cuci mate n tgk konsep2 dapur, bilik, hall sume....haishhhh kan best kalo dpt sebijk sejibon camtu....ari2 dok ngilap umah hahaahahahaah

Zana Md Nordin said...

jasfyra - mmg ko....kena datang lagi.....

Zana Md Nordin said...

Hirda - syok kan kalau shopping ngan geng2 pompuan...puas membelek....tp kat sini, laki aku yg membelek tak hengat.....semua ukuran jenis kayu ke apa semua dia belek satu persatu....aku plak naik tension...

Zana Md Nordin said...

sis rasp - harus sis...mmg nak kena repeat lagi nie

Zana Md Nordin said...

kak atty - ha ha ha..kira di ampun kan lah yerk orang johor cari IKEA sesat....

Zana Md Nordin said...

lieya - sedih...tak makan pun ko.....padahal aku dah siap nak duduk dah...hemlin dah sampai bawah..ceh..geram tul aku....lepas bayar..mil aku memborong karipap sedap katanya......perut dah sangkak ngan karipap..leh plak dia ajak makan yg sup2 plak..mmg tak dpt ler....

Neeza.Areef said...

klu nk blk anak dara white kna tggu beso skit dia tahu syg reta benda..
klu skang ni mau tampal sticker sana sini

mrs.ecam said...

klu nk g ikea kne bwk lori br pueh ati...heeeeee

ellynadyra said...

kalau dah sampai sini memang berhantu jadinya

onniesham said...

pegi ikea mmg syok. leh ralit tgok barang. aku yg tetiap minggu pegi ni pon x jemu. kalo dah masuk ikea mesti nk beli something.. tak sah kalo x beli..waima brg 2-3 hengget pon..tetap beli..hahah

eh setahu aku katil ikea adjustable. pnjang dia standard katil biasa la. tp kalo anak kita kecik, kita leh adjust bg pendek. so bila dia dah makin besar adjust la katil tu balik.

norhidana said...

heheheh takpe2, kami yg duk kl ni pun kadang sesat ni kan pulak ko... standard lah tu wei kalu gi kl,jln dia kadang tu minggu lps lalu sini minngu dpn ko dtg dh lain dh heheheh...

amboi2 memborong tak hengat ko... pg ikea tu mmg pelik la kalu window shping je,msti ada terbeli skit2 pun

Zie Madini said...

LAWA² je barangan ikea kan. syg kat kuching sarawak takde :(

Maya Mayana said...

aku kan tk pernah smpai ikea lagi..hehe,kalau gi ayer hitam tu je dh teruja tgok pokok hiasan dan hiasan rumah apalgi kalu smpai cni

muat lg batrice duk depan tu,aku dgn nabhan selalu lnding belakang kalau nk berbaringan spt itu...esyhad yg duk depan :)