Followers

Tuesday, June 4, 2013

Majlis Berendoi & Cukur Rambut Aryan

Alhamdulillah
Rezeki Aryan....alang2 nenek nak buat kenduri menyambut Ramadhan....buat sekali majlis berendoi and cukur rambut untuk Aryan....3 in 1......

 Khamis, mama ambil halfday.....nasib baik boss xde 2 minggu nie.....so, petang tu siap2 cari barang kat Air Hitam utk buaian berendoi Aryan..hik hik hik..nasib baik buaian tu dah ada....just tinggal hias2 jer..

Ini budak pipi kembung pun di angkut sekali.....en Papa malas nak patah balik patah balik ambil dia nanti kat rumah nenek....udah ler hujan.....


Pagi jumaat tu.....sampai rumah MIL semua tengah bertungkus lumus menyiapkan...ha ha ha..menantu dia kemain tengahari baru sampai.....acaner....ada baby nie...semua nak kena uruskan dulu...nak2 kakak Batrice ada lawatan ke Zenxin pagi tu....so, tunggu kakak balik baru boleh gerak pergi rumah nenek...

Adik ipar tengah kusyuk siapkan bunga telur.......


Buaian berendoi buat sendiri..buaian dah ada...so, tinggal hias mana yang patut...
nenek siap suruh buat ala2 pelamin....ha ha ha.....

so..inilah hasilnya....hasil tangan mama yang tak berapa nak kreatif..jadi ler Aryan oit...
Kakak Batrice dulu pakai buaian biasa jer nak oit.......takpelah....rezeki adik kan..


Dulang untuk letak alatan bercukur (gunting rambut).....
Dalam nie akan ada mangkuk yang di isi dgn madu, air zamzam and bekas utk letak rambut yang telah di gunting.

x tahu nak hias apa...letak ler bear comel tu seketul....


orang dok sibuk2 buat kerja....adik Aryan dok ralit duduk dalam car seat dia nie...
car seat nie dah jadi rocker dia gark nie...ha ha ha......


Kakak Batrice cam biasa ler...orang busy...dia pun busy...
busy nak buat apa yang orang buat....tu sibuk nak potong2 bunga untuk masukkan dalam bunga rampai.....


Lepas settle mini pelamin berendoi.....ajak kakak Batrice tolong isi goodies beg...
sambil tolong sambil bebel.......


Rezeki untuk tetamu.......antara isi kandungan dalam goodies beg selain pulut kuning, bunga telur and jajan....


goodies beg tajaan nenek.....


yeeaahh.....pelamin utk adik Aryan dah siap...
posing2 dulu....buat kenagnan...


Pukul 6 dah kerah kakak mandi....sat lagi orang datang tak siap2 lagi...



Majlis start lepas maghrib....pukul 7.00 mama ko tak mandi lagi.....
kelam kabut mandi and bersiap..nasib baik sempat....ngan baju tak bergosoknyer..ngan muka penatnyer..
lantak lerrr....

Alhamdulillah again....
rezeki adik Aryan.....ingatkan tak ramai coz' memasing ada hal hari tu.....budget dalam 50 orang jer yang hadirnya....sekali start...penuh rumah nenek dari depan sampai ke dapur......syukurrrr.....



time berendoi tu......Aryan sangat ler behave...padahal petang tu kemain dia mengaruk..merajuk nak tido tapi mata tak mau lelap...meraung2 macam kena pukul...nak panik nie..kot nanti time masuk buaian dia pun mengaruk sama...habis lerrr...penat mama hias buaian awak cecantik dik oittt....tp alhamdulillah...start majlis...dia tido...sampai ler ke sudah...


tido dalam buaian siap hisap jari lagi....

nanges sikit time nak kena makan madu tu jer....terkejut coz' tengah sedap2 tido kena angkat and disudukan ngan madu.....tp takde ler melalak..cuma buat muka pelik2 jerr..nanges pun manja2 jer...gud boy ler adik...


he he he...abaikan mama yang rupa kepenatan....tu yerk..


kemain mama, papa, and kakak serba biru...sekali Aryan ngan romper merah menyala dia...
hik hik hik....sebenarnya...baju yang sepatutnya dia pakai tu kaler biru gark....tp tak muattttt...huwaaaaa
last2 ku sarungkan baju merah ang-ang ker Aryan...


lepas dah siap semua..masuk balik dalam buaian.....langsung layan mata tak sedar2....hik hik hik hik...
adik oo adik...


thanks to makcik2 jiran MIL yang banyak membantu dari pagi sampai ke malam...
siapkan semua masakan....alhamdulillah....

hari tu MIL masak nasi putih beserta lauk pauk yang meriah. Ada ayam paprik + sayur petola masak lemak + ayam masak kicap + ikan kembung singgang + kuih muih...penuh meja.....berkat gotong royong jiran2 MIL.....syukurrr...


thanks nenek2 perkasa yang bertungkus lumus di dapur that day.

8 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

lahaiii.... bestnyer pangku baby!!!!
suke la kak batrice dh ada geng!!!

atty's said...

Meriah majlis aryan..behave je dia ye,
cantiklah zana hias buaian aryan,

lieyalatif said...

Alhamdulillah....selamat sudahhhhh...cantik beb deco ko buat ...kreatif gile kooo....cantik!

Aryan dah bambam kooo...semangat hah...mesti kuat menyusu ni kan zana....

NoEn said...

geramnya tgk pp tu..

*∽ IZAN ∽* said...

wah wah wahh.. sungguh meriah. Cantek sangat buai berendoi tuu.. like like likee. baby pun sedapp je tidurrrr dalam tu kannn

Hirda Ibrahim said...

Cantik ko deco buai tu pompuan.
Good boy aryan
sgt2 behave.

sw33tdarling said...

alahaiii baju tak muat.. membesar dengan sihat laa tu maknanya

Sidratul Muntaha said...

selesai sudah,..
alhamdulillah