Followers

Tuesday, July 9, 2013

MIlestone Aryan at 2.5 months

2 minggu lewat dari tarikh appointment adik
Mana mama pergi Terengganu.....balik dari Terengganu kakak plak admitted kat ward....

alhamdulillah.......check up adik
2 1/2 bulan berat adik dah 6.5kg.....terkejut mak!...rasa macam makin ringan....rupanya makin berat...
budget berat adik dlm 5.7kg gitew....sekali amik.....almost sekilo lebih dari anggaran....adik ooo adik
panjang bertambah lagi 2cm.....tinggi ler anak mama nie.

Doc siap tanya...dah bagi makan ker?
giler ke apa...baru 2 bulan setengah nak bagi makan......
100% susu......

for 1st month adik minum susu s26..... x larat coz' memang every hour adik nak menyusu jer...esp malam...2 jam sekali wajib kejut mama bangun nak susu.....nangis meraung2 kalau terlambat....sabar jer ler mak ko kan........time tu memang dia tak reti menyabar.......geram pun ada.....

tp bila tengok rashes kat kulit adik naik teruk.....try ke ISOMIL..(macam kak batrice dulu)...
ISOMIL adik nampak cam relaks sikit susu......kekerapan tu dah kurang sikit ler berbanding susu s26...malam pun xde ler kerap sangat bangun......nangis pun relaks jerr...nampak lebih bersabar....mama pun makin sabar.....ha ha ha......rashes adik pun nampak kurang sikit......

*** saya dah 2 1/2 bulan....berat saya dah 6.5kg ***

Peel terbaru adik......
kul 9 jer start ler mata dia bulat nak main...x mau baring...
ajak membebel and nak berdiri sambil terloncat2.....nasib baik papa rajin layan...mama tak larat dah.....
bila di angkat tu.....buat muka teruja sambil sengih2...geram jer tengok....kalau ajak berbual lagi ler dia suka....panjang bual dia.....last2 nanti dia jerit excited......


Adik dah pandai layan tengok tv...khusyuk kalau tengok tv...sampai tersengih...ntah faham ntah tak dik oitttttt........tp dengan syarat bantal tu kena tinggi baru dia relaks sorang2.....tengok tv..main tangan...bebel...kalau rendahkan badan...dia bebel tak puas hati......



Alhamdulillah...anak mama sihat wal'afiat..
puas gomol adik....and tak banyak ragam....senang jaga adik....sesenang masa kakak Batrice jugak.
alhamdulillah........

7 comments:

lieyalatif said...

hahhh gitu adik dobot...berat bolehtahan hah...patut le montok jek hah aryan ni zana...

tgk pic batrice pangku aryan dah nampak iras kooo heheheheh..comel jek hah due badek nie....

aryan tak tahan panas tu zana sbb tusenang naik rashes....

salam ramadhan buat ko sekeluarga ye zana...semoga ramadhan kalini memberi keberkatan kepada kite dan kite mendapat rahmat dari NYA...in sha Allah.....

Sidratul Muntaha said...

geramnya nengok si bam bam nih..

Jumria Alimuddin said...

As-Salam...
syok tgk c kakak pegang adik dia...
xsabar plak tgu bby dlm perut ni lahir then mo snap pic ank 1st pegang adik...

mamaputritania said...

salam perkenalan...free2 jenguk la blog saya yer..anyway dua2 ank awk tu cme sgt

Hirda Ibrahim said...

Boy kot ko.. tu kuat menyusu!

Geram aku tgk aryan ni..memang dobot lah budak ni, nampak badan keras tu ko!! puas le kena gomol.

norhidana miswan said...

geram aku nengok si bujang ko yg debab tu wei.... dia punya berat mak aih kalu setahun berapa kg lah tu ek...

bdk2 kalu ada ruam kesiam betul, berpeluh skit msti gatal tak terkata... syg betul si batrice kt aryan ek... dh mcm seiras je aku nengok tau...

selamat berpose utk ko sefmily yek zana, thn ni tambah meriah lah raya ngn aryan

Tengku Fauziana said...

semangat nyer aryan..(serius mcm panggil anak sendiri)