Followers

Tuesday, July 2, 2013

Package 3 hari 2 malam

Package penginapan free 3 hari 2 malam di Hospital Kluang
Memori 3 tahun lepas berulang kembali.....hu hu hu hu..but alhamdulillah....kali nie tak seteruk 3 tahun yg lepas......

Selasa tu.....Batrice muntah2 kat sekolah....so, teacher called suruh ambil dia balik..then bawa ke Hospital untuk check up.....mula-mula just dia ngadu sakti tekak and mata jerrr.....coz' banyak taik mata keluar hari isnin tu....kebetulan mama cuti hari Isnin..kepenatan baru balik dari Terengganu...tp yang tu citer later k..

Tau2 sampai kat Hospital..check sumer...then kena xray...adeh....berdebar2...lastly...doc kata admitted ward coz' result paru-paru dia tak ok...huwaaaa...maka bermulalah sessi tido di ward..

Batrice admitted kat Ward Melor 7B


time sampai tu tengok dia tengah ambil neb...for every 4 hours


lepas neb....dia tido....tu tangan tu utk masuk antibiotik..and now...dah besar kan..xde ler melalak macam 3 tahun lepas....ingat lagi..time tu, Batrice memang pantang nampak nurse tolak trolley...dari jauh lagi dia dah melalak...tak mau masuk ubat...sebak hati time tu...tp kena kuat gark.....bayangkan..5 hari kat ICU..3 hari ward biasa....5x cucuk tangan dia....mau tak fobia dia...

now..dia relaks jer serah tangan....besar dah anak mama


2nd day....
alhamdulillah...even tak sihat...selera makan tu still ada lagi...
mama dia yang hilang selera....kepenatan di tambah air cond kat ward kemain sejuk beku..
menggigil aku walaupun dah pakai sweater...


alhamdulillah....hospital baru..so, sangat selesa
kat bilik air pun ada air panas....gigih ler mak ko mandi pepagi coz' ada air panas kan..kalau takde..kita buat cara p ramlee jer lah..cicah2 air kat mata jerrr


yang kesian nyerrr....adik Aryan ler....waktu melawat petang baru ler mama dapat jumpa adik Aryan...
dah ler seminggu kena tinggal masa mama n kakak pergi Terengganu
nie..kena tinggal lagi coz' kakak plak admitted..


katil 18 ward Melur 7B dalam kenangan.

last day....
neb dah dikurangkan dari 4 jam ke 6 jam...
tengahari dah boleh discharge..alhamdulillah...


last meal....kari ayam, sayur kangkung....selera dia makan..sampai nasi kat sebelah pun dia tarah separuh gark...mama xde selera coz' time tu badan mmg dah letih sangat2.....hidung dah stroottt street.....
kepala pun dah berat...


muka ceria..macam x sakit...


peneman sepanjang 3 hari 2 malam kat ward...Adik EE...
cepat sembuh yerk sayang..


boleh dikatakan 80% yang masuk ward time tu semua masalah yang sama
x asthma....pneumonia..

macam Batrice....broncopneumonia...jangkitan paru-paru..
nasib baik check darah...clear...alhamdulillah...

 

3 comments:

Lynn Hamzah said...

syukur alhamdulillah...batrice dah sihat dah...

Rasp said...

syukur batrice dah sihat...
sib baik lah dia berselera nak makan...
lega gak ler hati ni kan....

ooooo batrice sama sakitnya dgn my doter, emerald....
masa dia kecik, asyik lah kuar masuk spital...
syukur lah start darjah 1 dia ok sampai lah skarang dia dah form 3...

lieyalatif said...

gitu laa ade anak asma ni kan zana...mmg kene alert selalu...aku pun dah risau2 mase musim jerebu tu...sebab mija dah lame tak kene semput...tup2 sebab jerebu kene plak hah...amik gas gak le kat spital aritu...

sian batrice laa sampai kene admit....hope asma tak laa serang lagi anak2 kite kan....

pic ko pegang aryan tu nampak ko kurus zana..letih kot...take care okey...