Followers

Tuesday, July 23, 2013

Ramadhan 14 - Rumah di kampung

dah puasa ke 14 sudahhh
cepatt betull masa berlalu....
so...masih gigh masak memasak untuk berbuka..cuma ada sekali jer berbuka di luar tu pun coz' Maksu Athirah nak velanja....he he he...menu simple2 jer...tu psl x byk up citer masak-memasak tahu nie.

Yeaahh.....kakak Batrice dah dpt 3 hari puasa penuh......
Bermula Ahad dia dah start semangat puasa penuh...tu pun setelah berapa kali merengek depan mama nak buka coz' haus...tp ku gagahkan jugak semangat untuk dia...
udah ler dugaan besar time tu......balik kampung.....kemain syok adik maman sedut milo kotak depan kakak Echa dia....ha ha ha....langsung tanpa rasa bersalah.....terus kakak tengok muka mama terkebil2....bertahan kakak...bertahan......kejap jer lagi.....siap berjanji bagai..if that day dpt puasa sampai petang.....dia boleh beli mercun...kesudahannya..memborong mercun sampai RM10 kat tenggaroh 2....lantak....janji dia sambut cabaran tu...

Semalam pun dah ok......bila tanya puasa...."puasaaaa mama" "minum tak?" "tak...." wokeh...lulus ujian...
harap hari nie pun sama....
orang kata dia baru 6 tahun..next year baru ler puasa penuh...tp if tak di latih dari tahun nie puasa penuh..next year macam mana nak penuh kan.....

Kepenatan.....balik dari sekolah.....
tidur penuh gaya kaki bersilang......


start from last 2 week lagi....every weekend balik Tenggaroh..nak siapkan rumah mak..
en. Laling Hubby plak semangat dengan kolam ikan dia...
beria2 nak buat kolam ikan kat rumah mak....beria2 dia beli barang semua...beria2 menyusun batu segala....lantak ler...layan kan jerrr.....


last week balik....sampai dah dekat2 waktu berbuka coz' kakak Batrice ada class piano pukul 2 tu..so, balik after kakak Batrice habis class....sampai Tenggaroh almost 6.30.....lepas berbuka....en Laling Hubby.....siapkan plaster bingkai cermin nie....sat lagi raya tak bercermin bingkai nie.....pukul 2 am baru siap....semangat berdua ngan my ayah....vangga di situ........menantu meethali...ha ha ha ha...


This week boleh pasang cermin kat bingkai...and FIL akan stay 2-3 hari kat rumah my mum untuk pasang tile......cat pun in shaa allah by this week......so, adik yang berhampiran...sila jelmakan diri yerk.......yang pompuan minggu nie kita gi shopping ok....ha ha ha...

2 comments:

lieyalatif said...

fuhh meriah la raye kat tenggaroh tahun ni ye zana...rumah baru uuuu...mesti seronok mendeco2...untung menantu mmg buat rumah so leh laaa menantu yg buat....

bagus latu zana...at least batrice cube puase....tahun dpt full tu in sha Allah....

Emy Omar said...

Tahniah Batrice...wah rumah nenek dah cantik sure raya ni sibuk nak mendeco kan Zana