Followers

Tuesday, October 29, 2013

Outing Bertiga

lamaaaaaa rasanya tak spend time ngan kakak Batrice bawa dia main2 kat luar....
sian kan.. Adik pun dah 6 bulan...dah besar...

So...sabtu tu.....after piano class dia....we'll 3 beranak....gi outing bertiga.
Papa sibuk siapkan kerja dia....takpelah...mama ada untuk anak-anak mama...he he he...

Ambil kakak dari class piano dia.....
isi perut dulu kat KFC Kluang Parade requested by anak dara sorang tu...
then baru ler boleh berpoya-poya.....perut kasi kenyang baru ler anak-anak tak meragam nanti.



Zana siap bawa bekal  untuk Aryan...puree apple....
tp tengok ler muka nak tak nak dia makan puree apple tu...
last-last suapkan dia kentang putar kfc.....yang plain punya..
baru ler muka bersemangat.


spend quality time with kakak and adik at FunFun Land at UO....he he he...
recommended pada sapa2 yang kat Kluang nie if nak bawa anak-anak main kat luar...
yang penting...bersih and safety....and anak enjoyed.

1st time bawa Aryan tempat2 macam nie...
dia macam jakun skit....
tengok kiri salah tengok kanan salah...
letak bawah.....dia nak menjelar tak lepas coz' alas tu akan ala2 getah..mcm susah kot dia nak bergerak...


cukup 5 minit...muka dia jadi cam nie...
keh keh keh.......mak tolong gelakkan jer lah nak oitt
nak kata ramai orang....awal lagi...so, memang tak ramai...bebudak ada ler 2-3 orang..
tp yang pasti dia macam takut tengok memacam ada dalam tu...



kasi susu bagi dia bertenang sikit....


Kakak Batrice memang dah lupa diri dah...nak-nak dapat kawan kan...


then bawa Aryan masuk bilik menonton video...
dia suka kalau tengok2 tv nie.....nampak kartun..


after that baru ler dia semangat nak explore apa yang ada kat situ...
dgr suara kakak kat luar....dia pun sibuk nak menjenggah sama


kakak jangan cakap ler kan...
memang dia tunggu-tunggu pergi tempat nie.


tu dia.....muka confident jer ko dik...
nak join kononnyer...


Zana biarkan jer dia duk menjelar sorang2 kat situ...
tp pantau gark ler ...kot tetiba ada budak terjah nak masuk bilik nie kan..
x nampak si kenit nie..naya jerrr



dari kejauhan ....tengok kakak yang happy tak hengat punya dapat main..
nak join kecik lagi yerk tak dik...


lelama dia boring...
mau tak boring...sejam kot dalam nie....
akak happy main...dia dapat tengok jer...
next time yerk dik...


nie sure ada yang tanya masuk free ker.....? x sayang...bayar RM10/head utk bebudak...mak budak yg teman FREE jer.....kanak-kanak 6 bulan dah kebawah FREE...7 bulan baru kena bayar.....ha ha ha..aci tak if next time pergi cakap aryan 6 bulan lagi...ha ha ha...kat mana? Fun Fun Land.....Kluang...tingkat 3 UO plaza.....
 

4 comments:

norhidana miswan said...

bdk2 mcm batrice seronok lah kan dpt pg tempat2 gini... mmg seronok lah terjah sana sini, yg sian nyer si adik tu lah ek blh tgk je...

Zana Nordin said...

@norhidana miswan

tu ler dana....
takpe....bagi adik belajar....
kesian gark kat kakak....so....kakak enjoy..ada learning ...he he he

attyfir said...

siannya adik..takpe..skit je lagi.nanti leh main sama kakak ye.

Nana said...

Penah g sekali je ms dok sana dlu hehe