Followers

Tuesday, April 8, 2014

Bila Sena Kembali Berbunga

Chewaah
tajuk dah macam novel dah...
pernah baca tak novel "BILA SENA KEMBALI BERBUNGA" nie
tulisan Amaruszati Noor Rahim. Ada 528 page....teballlkaannn

Kerana novel nie ler dulu.....Zana tak tido sepertiga malam...
time tu still belajar lagi....part 1 Uitm shah alam...kemain kawan-kawan dah bergolek tido...
tp yang Zana ingat ler..time tu tido reramai kat bawah....memasing tarik tilam memasing..bentang kat bawah..baring reramai..pasal apa? Zana pun dah lupa



Bayangkan dari pukul 9 mlm...sampai ke pukul 4 pagi menghabiskan baca novel tu..
nak berhenti sayang sangat....
sehelai demi sehelai diselak....sambil baca sambil kesat air mata....
serius....citer nie memang best....and antara koleksi kesayangan.

Ok..back to real story...ha ha ha ha
so...boleh dikatakan seluruh malaysia sekarang dah macam senang mengalami musim bunga...
sana sini kengkawan update kat wall FB memasing pic bunga nie..
cantikkan......dah ala2 overseas...

Sanggup berhenti tepi jalan semata nak snap pic...
sure orang yang lalu lalang tu dok kutuk tak sudah makcik nie semalam.....



1st pic....x berapa puas hati sangat ngan hasilnya..he he he he..
tapi..2nd pic
memang puas hatii.....dah memang kiri kanan pokok bunga nie....
ada kata bunga Angsana....ada kata bunga sena...
x kisah ler....yang mana pun namanya...
janji dah ala2 bunga sakura..


yang nie pic real sakura....he he he....
walaupun pic kat atas kelam jerrr coz' snap guna tab...
tp suasana tu dah lebih kurang jer kan..
cuma xde jalan berliku2 jerr...kalau tak sure sejibik sejibun


act time tu on the way nak balik rumah lepas ambil Batrice balik scholl
elok2 kat traffice lite nak masuk simpang taman..tetiba tertoleh kiri...terpandangan satu pemandangan yang indah..subhanaallah..

tu yang gigih lepas lampu hijau jer...terus buat U turn.....keh keh keh
then.....taraaaa....
mau tak terpukau.......cantik sangat2 coz' kiri kanan jalan penuh ngan pokok nie..


if bw mr Nikon nie lagi best snap2 pic nie...


lantas...telah memaksa rela model sepanjang zaman Zana nie berposing..
ngan baju sekolah pun jadi ....
nie kalau tukar baju ala2 korean style nie..sure menjadi nie....
kalau chong kata kata kat luar negara pun sure ada yang percaya...
tak gitew...ha ha ha


yang nie mmg betul2 macam kat overseas kan...
adoi........
bila ler dpt gi JEPUN........



kalau perasan lah kan
pokok nie sebenarnya every year ada 2-3 x berbunga kot.....
cuma yang membezakan....tahun nie mmg sangat berbeza...selalu tu ada ler 2-3 pokok jer sepanjang jalan yang berbunga..tp tahun nie..boleh dikatakan setiap pokok berbunga........
tu yang membuatkan tahap keterujaan tu melebih2 tu.....

Apa-apapun memang cantik..
SUBHANAALLAH...

 

3 comments:

norhidana miswan said...

subhanaAllah mmg cantik kan... kt sini pun ada tp takde lah lebat mcm tu... tak pyh pg jepun kt sini pun dh cantik gitu kan...

*eppy 7th anniversary keje gomen wei, kite kan msk keje sama tarikh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

memang cantik sanga2 dana...
teruja tengok...before2 xde ler selebat nie bunganya..and x semua pokok berbunga..tp tahun nie...allahu akhbar....

yelah....genap 7 tahun kan..
happay 7th anniversary jugak buat ko..

rasp said...

subhanallah...
memang cantik....
memang leh tangkap feel dok oversea kan.....