Followers

Wednesday, April 8, 2015

Majlis Pernikahan Athirah & Fariq

Assalamualaikum....
he he he he....setelah sekian lamanya blog x berupdate....
hari nie tuan tanah mencemar dulu membersihkan segala sawang mawang yang ada.....

alhamdulillah....
last majlis perkahwinan belah en hubby...my last adik ipar...lepas nie hadir majlis sepupu2 and anak2 sedara jelah gamaknyer....

So, kepenatan nye tu..Ya Rabbi....7 hari 7 malam tak habis2 lagi...
almaklum ler....anak menantu sulung......ha ha ha ha

So, my adik ipar nikah on 27hb April tu...selang sehari dari tarikh aku nikah..ha ha ha Zana n Hubby on 26 April ...so, next next next year....26 & 27 tu boleh sambut sekali..plus besday FIL ....

26th tu....mcm biasa ler..orang johor mmg tak lari dari adat kan..
my MIL buat majlis khatam quran and berzanji utk adik ipar...
buat simple2 jer..jemput jemaah wanita taman Matahari...walaupun simple2....
jemaah yang hadir..kus semangat..penuh rumah .....


sambil2 tu..ku menumpang buat akikah utk Aryan....hutang sekor kambing lagi so, tu yang menumpang ....
1st kambing dulu buat kat umah my mum masa majlis Aqiqah Aryan ...so the balance lagi sekor ...tumpang ler majlis maksunyer....alhamdulillah....tertunai dah salah satu tanggungjawab kami sebagai IBU & AYAH untuk Aryan. amin...jadi anak yang baik yerk dik...


dan malam tu jugak pelamin siap di pasang...
wah gitewwww...penyumbang idea kaler tema tau...
auuwwww .......
meriah tak kaler dia....hik hik hik hik





esoknyer 27th jumaat lepas asar majlis nikah plak...buat kat surau...
ambil berkat gitew...surau pun bukan ler jauh mana pun dari rumah MIL....depan jer...


ini ler mak2 pengantin......my MIL yang tudung pepel while yang tudung hijau tu makcik ku...


alhamdulillah....sekali lafaz jer pengantin lelakinya...
so...memperkenalkan our new ahli keluarga ...AYID ....
jaga Thirah bebaik yerkkk





hantaran from belah lelaki


yang nie plak air tangan my MIL ....dari thirah kepada Ayid


muka suka dah selamat ...HALAL ...kemain korang kan..
si Aryan tu muka blur coz baru bangun tido...
orang gi Surau ..dia terbongkang ke penatan....


Syukur....dah selamat jadi ISTERI orang pun adik ku nie..
moga jadi ISTERI yang baik yerk maksu...
maksu kesayangan BATRICE .....lepas nie dah xde tempat nak manja2 dah..
maksu bermanja ngan uncle AYID a.k. Pit Pit ....panggilan dari Aryan


ok.....now time to ronda2 kata Aryan..
ngan atuk angkat dia...kemain tiap2 petang pajak atuk mail naik motor keliling taman...
dgr jer bunyi motor atuk mail dia....dia dah kelam kabut nak sarung kasut....
kalau atuk mail jalan kaki gi surau..dia buat sombonggg jerrrr ..
bertuah sungguh budak nie...

3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

lieyalatif said...

akhirnyer hilang dah sawang kakakaakak...tade laa bersin2 lagi jenguk blog ko zana heheheeheh

alhamdulllah...selamat sudah masjid didirikan...bertambah2 meriah keluarga ko .....moga2 kekal bahagia ke akhir hayat....in sha Allah..

norhidana miswan said...

akhirnya.... baru lah lari segala mak labah2 setelah sawang2 dibersihkan...

seronok lah kalu bt keje kawin kt johor... sbb ada lg rewang2 n dpt jumpa sedara mara...

aryan makin keletah... bdk2 mmg paling syok dpt naik moto kui... mcm apa lah kan dpt ronda ngn moto