Followers

Wednesday, August 18, 2010

Khasiat Buah Zuriat

Salam....

Penggunaan Buah Zuriat adalah salah satu petua untuk mendapatkan ZURIAT.  Kita mencuba dan berusaha, Allah yang menentukan segalanya.......di samping usaha kita juga perlu bertawakkal kepadaNYA.  Act, aku pun tak tahu sebenarnya keWUJUDan buah ZURIAT @ HAWA nie......baru2 nie aku ada baca di blog UMIE pasal buah nie...UMIE pun sedang berusaha utk mendapatkan ZURIAT....from that time lah baru aku tahu kewujudan dan khasiat buah nie.  Even MIL aku pun baru tahu bila aku bagi tahu......dia cakap, kalau tahu awal2 pasal buah nie, lama dah dia kirim ngan Ustaz or kawan2 yang pergi haji or umrah......menantu dia yang sorang nie...susah betul nak lekat.......walhal, adik2 ipar aku yang berdua tu dah bertambah ahli keluarga.  Terbaru nie, TINA dah di sahkan mengandung 2 bulan...next year, Suffiyya jadi kak long lah gamaknyer...Batrice juga yang tak berteman. 

Buah Zuriat @ Hawa nie hanya boleh di dapati di Mekah @ Madinah.  Daripada sumber yang aku perolehi (internet) buah ini sebenarnya dari pokok koka iaitu kayu yang di gunakn untuk membina bahtera Nabi Noh.  Selain dari di panggil sebagai buah Zuriat..buah nie juga di panggil as buah Hawa, Adam and buah Koka.

Aku still tak cuba lagi...bulan puasa kan.....lebih baik banyakkan amalan sementara berkesempatan nie....insya allah lepas puasa nanti, aku minum air buah zuriat nie.  Btw.....dari apa yang aku baca....untuk mengupas @ mengopek buah nie mmg sangat2 mencabar.....kulitnya keras and mmg perlukan tenaga lelaki utk mengupas buah nie.....bentuk lebih kurang mcm buah ciku.  Tp kulitnya keras dan ringan macam buah kelapa tua.  Lebih kurang gitew ler apa yang dapat aku gambarkan pasal buah nie.  As i know...buah nie ada sabut and tempurung di dalamnya.  Cuma bezanya ngan kelapa tua ialah buah zuriat tak mempunya air. One more thing....ada satu lagi layer seakan2 tempurung  dalam tempurung pertama tu....camne aku nak terangkan erk......and after tempurung yang ke-2 tu barulah jumpa isinya yang putih tu.....sejibik cam isirung kelapa tua.

Cara penyediaan : Rebus isirung yang putih tu kedalam air sehingga air bertukar warna seakan2 coklat....rebus lebih kurang 30 minit - 1 jam....and then, minum air tersebut setiap hari suami dan isteri.  Jangan lupa berniat utk mendapatkan zuriat.  Sebelum minum tu baca bismillah dan di ikuti ayat 38 surah al-imran.

Rasanya kelat2 sikit........biasalah kan, nama pun ubat...mana ada ubat yang manis...tapi takde ler kelat sangat kot....


***Nanti bila aku dah cuba and berjaya kupas buah nie....aku tunjuk kat korang yerk rupa bentuk sebenar buah zuriat nie degan isi2nya...

26 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zana, sis dh cuba..

dapat kat mekah, memang pahit....keras kulinya......5 tahun lps..

but, tak pula ada hasilnya, mungkin bukan rezeki sis..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

insya-Allah zana, berdoa dan terus berusaha :)....semoga Allah berikan rezeki itu kepada ko dan keluarga...

km pun tgh mencuba ... doakan utk aku gak eh...

☆ lieya latif ☆ said...

insyaallah ...cube selagi daya.....moga2 ada rezeki...

aku nak tgk gak isinye camne zana...nanti ko buat entry yeak....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

zana, akak mmg tau pasal buah zuriat ni dah lama, tp lupa nak infom kat zana.. lg satu cuba zana join group ibu@yahoo.com. kat situ macam2 dorang citer pasal pengalaman susah hamil la, buah zuriat la, pasal anak2 la.. mana tau ada info lain kan

Jasfyra said...

aku doakan ko terus lekat lps try buah tu zana..amin..

Anonymous said...

if nak beli buah nie.. leh sms sy. harga rm30 sebiji. stock terhad.. thanks..0142096744 (sms only)

Anonymous said...

ya allah mahalnya jual RM30 sebiji..mmg buat duit betul org yg meniaga ni..mentang2 le buah ni susah dpt..

sy baru dpt buah ni dr seorg blogger yg tinggal di mekah...secara percuma..masa nk bayar dia kater dia menolong kerana Allah...semoga blogger itu diredhai dan diberkati..

Anonymous said...

assalamu alaikum saya aisyah saya kenal orang meniga buah zuriat itu tapi memang dia nk tolong orang harganya pun tk mahal percaya laa saya saya nk bagi tahu juga buah zuriat itu bagus sangat untuk tekanan darah tinggi dn rendah, dn menyegarkan badan anda,inshaallah ini pun nombornya di k.l ye 0192788180 atau carinya di kedainya nama al dukan al arabi di medan mara k.l saya berharap semuga semua kawan di sini bepuas hati nanti,

ikram said...

salam..ikut rezeki masing2..ada yang dapat percuma,ada yang kena beli..bagi saya, tidak lah mahal kalau RM50 sebiji sekalipun..sebab buah ni very eksotik dan hanya terdapat di mekah sahaja..kalau bnyk songel..pegi la mekah kutip sendiri..hehe

Anonymous said...

Assalamualaikum..maaf menyampuk..kalau betul berminat dgn buah zuriat/hawa ni..blh terus hubungi ustaz Falah, beliau tinggal kat Mekah..dan beliau mmmg menyediakan perkhidmatan penghantaran brg dr mekah ke malaysia...sebenarnya harga buah ni mmg murah kat sana antara 1-5sr sebiji..0567567344

Anonymous said...

saya baru je dapat sebiji buah zuriat ni. mber husband yg bagi percuma.. tapi tk tau macamane nak guna..ada tk sape2 yg tau cara guna buah ni

Anonymous said...

saya baru je dapat sebiji buah zuriat ni. mber husband yg bagi percuma.. tapi tk tau macamane nak guna..ada tk sape2 yg tau cara guna buah ni

Anonymous said...

saya mencari pengedar buah zuriat saya nk hapiskan stok siapa yang berminat sila call 0192788180

Anonymous said...

saya mencari pengedar buah zuriat saya nk hapiskan stok siapa yang berminat sila call 0192788180

Anonymous said...

salam saya tengah mencari pengedar buah zuriat saya nk hapiskan stok kepada siapa yang berminat sila call saya 0132737078 segera.....

Ibu Aufa Auni said...

assalmualaikum,,,

saya ada cuba dan alhamdulillah skrg sy dah dpt sorang baby girl... cubalah... kita brusaha tuhan yang tentukan...

PelikBinAjaib said...

Salam, susah nak dapat buah zuriat nie. Pengedar buah zuriat sendiri pun kena import dari luar. Kat Malaysia xada ka orang tanam buah zuriat?

Mohd Faizul Bin Mat Isa said...

mau tercabut pinggan.. 3 bijik aku gaji.. hahahahhaha

Mohd Faizul Bin Mat Isa said...

mau tercabut gak la pinggang aku dok gaji pakai gaji kecik... 3 bijik

info Kesehatan said...

Great post. I was checking continuously this blog and I�m impressed! Extremely helpful info specially the last part I care for such information a lot. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

Nooura M Noor said...

Assalamualaikum,
Akak nak tumpang iklan boleh?

Akak ada jual buah zuriat yang dah diproses. Tak la susah susah nak ketuk dngn hammer atau lesung.

Suami akak orang Mesir. Menurutnya khasiatnya ni terdapat dikulit.

Akak jual dalam pek 100 gram.

Kalau ada yang berminat boleh la sms Ka Noor atau e mail noorulemaan@yahoo.com

Boleh juga lawati www.al-mansoura.webs.com

Syukran

Ikhlas
Kak Noor

Anonymous said...

siapa yang mencari buah zuriat dan debunga kurma sila sms saya 013-2737078
ini juga my emil buahzuriat@yahoo.com
harga pun berpatutan….
ikhlas
puan fatimah

farawayshoppe said...

tumpang iklan... kami ade jual buah zuriat dr madinah..hanya rm40 utk 10biji...kami jual murah sb kami poskan terus dr madinah..niat kami hanya nk mbantu,jd kami jual dgn harga mampu milik insyaAllah... boleh search kt FB, Faraway Shoppe utk tgk lebih lanjut.. =) terima kasih owner blog krn izinkn sy beriklan disini.. =)

Fatemah Abdullah said...

assalamu alaikum.....saya puan fatemah saya juga ada jual buah zuriat& serbuk debunga kurma harganya sangat berpatutan siapa yang minat sila sms saya 013-2737078 segera ini juga my emil buahzuriat@yahoo.com
ini juga blog saya...
http://fatemah-abdullah.blogspot.com

siapa yang berminat cepat2 ye
stoknya terhad .tq

Anonymous said...

Untuk pengetahuan isteri2,buah zuriat ini cuma berharga 1riah jer(rm1) sebiji.ibu mertua tolong belikan disana.harap jangan la jual terlalu mahal ye para stokis..tq

Pn Mardhiah said...

Salam,

Buah Zuriat Adam Hawa ini datangnya dari tanah arab terutama dari mekah, ia sebagai petua iktiar untuk hamil,sebagai ubat untuk merawat kesuburan. bukan sebagai penentu untuk dapat anak atau tidak, namun tidak salah mencuba, dan ramai juga yang telah berjaya hamil dengan usaha kecil ini dan dengan izin Allah, Allah nak beri itu dengan bermacam cara. selain utk kehamilan, ia juga bagus merawat piriod yang tak teratur, melawaskan ovum dan membantu kesuburan lelaki juga. kaedah penggunaannya berbeza2 namun semuanya boleh digunapakai

bagi sesiapa yang mencari buah zuriat adam hawa ini, tidak perlu lagi susah hati, kerana saya juga ada memasarkan dari tanah arab, ada berbagai jenis, ada yang dah siap kapsulkan, ada yang sudah dijadikan pati jus, ada yang sudah dihancurkan dan masih belum proses pun ada.

bagi semua yang sedang mengusahakan mendapatkan zuriat, saya sarankan sangat untuk mengamalkan bersama2 debunga kurma, debunga kurma ini adalah debu dari pohon kurma, bagus utk menguatkan rahim, mengurangkan risioko keguguran, merawat sperma yang rosak dan memekatkan air mani

cara penggunaan setiap produk akan diberikan bersama barangan

anda boleh SMS 0194344930 untuk mendapatkan harga, juga boleh click link dibawah ini utk testimoni

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=204053036393923&set=a.204052783060615.53496.145535915578969&type=3&theater