Followers

Thursday, August 19, 2010

Anak Merdeka

Bulan 8....bulan kemerdekaan...........tahun nie tahun ke 53 kita menyambut kemerdekaan kan.....dan semoga MALAYSIA terus maju dan makmur........


tak dapat nak kibar jalur gemilang besar2 pun tak pelah.......jadi ler aku wakilkan anak dara nie dgn semangat kemerdekaan dia kibar jalur gemilang kecik...walaupun hanya DALAM rumah...keh keh keh

*** Batrice panggil bendera : Feg ***

Next week jer kan....hari SELASA.....this year Hari Merdeka jatuh pada bulan puasa....so, takde lah perarakan bagai kan.....takpelah...meriah juga kan.....takde perarakan kita tukar kepada kenduri kesyukuran atas kemakmuran negara kita nie....lagi berkat..nak2 di bulan ramadhan...

*** Negara dah 53 tahun merdeka, tapi still ramai lagi yang tak merdeka dari segi pemikiran.....kes buang bayi semakin menjadi.......Ya Allah....peliharalah bumi ku yang bertuah ini  

*** serius, pada sesapa yang berniat nak buang BAYI tu......jgn ler teruskan hasrat tu.....if tak nak, bagi pada Zana......seikhlas hati tangan ini menerima....sekurang2nya Zana dapat selamatkan 1 nyawa yang tak berdosa. dan korang tak menambah dosa yang sedia ada.

14 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

olololololo comey si batrice berposingngan bendere tu.....pic last tu mmg betul2 bersemangat tgk sikecik nie heheeheheh.....

aku pun sedih ari2 ade jek cite baby kene buang...yg aku pelik tu...senang plak dieorg ni beranak...beranak sendiri lak tu...aku ni nak beranak pun punye laaa sakit seksa.....yg dieorg ni senang jek.....moga2 balasan yg setimpal laa dieorg ni dpt sebab buang anak....

mrs.irwan 2 be said...

wah..bersemngat merdeka batrice...huhuhu..leh join ngan irfan nie...
ermm..btulla kak...knp la skrg nie terlalu byk kes buang bayi....kesian tgk muka baby2 yg x bersalah kan?

rasp said...

wah...batrice sungguh bersemangat sis! bagus!

kes buang baby nie mmg sedih lah sis...
i mmg tak leh tengok the pics...
menyentuh jiwa....
tu la dari buang tu, lebih baik bagi je kat org yang nakkkk sangat baby kan...

~~ciklinn~~ said...

wah2 semangat patroitik menantu ku...

dik sambil2 ko sambil merdekan tu kan..sambut sekali besday akak mu ini.. hahhahahha

Dee said...

cutenya batrice panggil flag..feg..bersemangat nmpknya dia..hehehe..

hari2 pulak org buang anak kan zana..bagi kt orang lagi baik..dosa pun x bertambah..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Lieya - tu ko tak tengok live dia laungkan word MERDEKA..lagi ler bersemangat...

tulah kan lieya....hari ni pun ada lagi...sedih sungguh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

shidah - ntah....dunia nak kiamat kot...tu kan salah satu tanda2 kecil kiamat

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sis rasp - betul lah sis...dari di buang tu..baik ler bagi kat orang yg memerlukan..senang sungguh diaorg nie....senang dpt, senang lahirkan pastu senang2 buang plak

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ciklinn - uihss...menantu ko kalau bab2 mcm nie mmg dia semangat kak..

oo....besday ko on 31 erk kak

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

dee - he he he...
betul tu dee..bagi kat kita lagi baik

shi3la said...

wahhhh semangatt kemainnn Batrice nihhh..*kagummm*

haku selalu tertanya-tanya senang sangat ker derang beranak sampai sangup buang..haku nie sampai belah perut hahh nak dapat sorangg...nak cubit pun haku sayang niekan nak buang..cubit anak sendirik pon boleh buat haku menanges teresak-esakk...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

shiela - tu ler pasal....org yg dah kawen nie pun ada yg susah kemain nak dpt....diaorg tu, udah ler senang2 buat, senang2 jadi, senang2 bersalin pastu senang2 plak di buang.....kita yg dah kawen nie pun time beranak kemain sakit susah lagi...

Emy Omar said...

Zana,boleh jadi model National Day si Batrice tu..cute je dia posing macam tu

ieda said...

haa tgk tuu bersemangat batrice .. anak2 akak x hinggat punn heheheh akak punn x hinggat cuma tahu nak sambut merdeka jerk .. x jiwa pejuang langsung hehehehe