Followers

Wednesday, February 24, 2010

Memilih Baju Untuk Majlis Bersanding.....

Balik kg last week....kan aku ada citer gi kedai pengantin utk booking mak andam, booking baju & pelamin utk adik aku kan..........so, mak aku dah kasi kuasa VETO kat aku utk pilih kaler tema.....wakakwwahhakakkkah..........makcik berkuasa ok......so, wahai2 adik2 dan adik2 ipar ku.......nasib korang ler kan.......suka tak suka.....kena gark pakai baju & kaler yang kau dah pilih nie....xde kompromi ok........

Maka dengan itu........aku telah berbesar hati utk memilih kaler OREN sebagai kaler tema diaorg.......amacam......cun tak kaler nie..? aku nie xde ler kejam na nak pilih kaler bukan2 utk adik2 dan adik2 ipar kesayangan aku tu.........nak gark nengok diaorg cantik cun kacah gagah perkasa atas pelamin kan......so, setelah di tapis, dan di acu cuba kat badan aku sambil membayangkan aku yang duduk bersanding atas pelamin tu..........dgn ini,  dua baju tersebut di bawah akandi pakai oleh adik & adik2 ipar ku.....kelazzz ko....aku dah rupa perunding perkahwinan.


pasangan 1 :


 

pasangan 2 :

  

 

yang mana satu pakai set yang mana.......tu korang x yah tanya........tunggu bulan 5 nanti baru ler korang dpt tahu sapa yg pakai set yang mana.........

Di sebabkan pelamin utk 2 mempelai tak byk choice........so....xde ler grand2 kat korang nyer pelamin.....beh kurang cam pelamain akak ko jugak tu nanti........baru adil..........aku amik combinasi kaler dark orange ngan putih suci.........hasilnyer nanti ler korang tengok yerk.....cam biasa.......tenggaroh tak byk choice utk mak andam........ambil yang ada kat tenggaroh jer.....so, mak andam korang akan sama ngan mak andam akak korang nie.......tp don't worry......akak korang tetap yg paling cun dari korang........ha ha ha haha
-sila lempang diri sendiri laju2 kalau tak boleh terima kenyataan ini yerk....-


apakah perlu budak ini pun di carikan baju yg sedondon dgn pengantin.........? for sure lah kan......dia ler satu2nya bidadari kecil di majlis tersebut....harus aku nak bagi anak aku overshadow pengantin lelebih......korang tahu tak , mana boleh aku tempah baju flower girl secara online?

9 comments:

Dee said...

kalo sesuai ngan skin tone ok je..tp dulu my MIL gi pilih warna oren utk kitorang kt kenduri sebelah suami..buruk giler aku..sbb tu aku x penah tunjuk kt org gambar2 sanding belah suami..buruk sesangat..hahaha..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

dee - alamak.....nie yg buat aku cam nak balik gi tukar kaler nie...he he he..tp dua2 kulit cerah..rasanyer ok kot

LyNn HaMzAh said...

oren cantik zana...tp zana pernah tak tgk combination oren & hitam...lg la cantek wooo...

atty's said...

KTY PUN NANTI KAT UMAH ADE WEDDING..
SEDARA MARA ADIK BADIK PAKAI KALER OREN ..TP PERANTIN KALER MERAH..KOT..

cik EPAL said...

lama lagi nak bersanding :D

rasp said...

aiseyman, baju beli online utk batrice tak tau le plak...
tapi mesti dia lawa jadik flower girl kan...

Dj Epoi said...

Semua yang lain dah booking!

P.A
Karaoke
Dj Walaweiiiiiii

Dah booking belum ?

Hahahahahahaha....

Oren ponk cantik jugak.....bila si pemakai nya.....TERSENGIH 24 jam hahahahahaah

zh-ena said...

baju yg 1st tu cantik sgt

☆ lieya latif ☆ said...

cantik zana yg ko pilih nie...terang benderang pengantin ari tu....bagus2...ko ni leh jadi perunding imej nieh....eh bukan, wedding planner....heheeheh