Followers

Wednesday, February 3, 2010

Dinner @ Anjung Selera

malam terakhir mmg kitaorg gigih mencari tempat makan yg boleh jumpa seafood.......last2 jalan sampai ke area USM sana......jumpa ler Anjung Selera nie.....gerai2 makan tepi laut.....part paling best coz' setiap meja yang area luar di letakkan ngan lilin...ala2 candle lite dinner gitewww


 
 

1st sekali, we'll order chicken wing....yang nie mmg x boleh nak tinggal...every day mmg sure mencari punya......yang kat sini paling BEST ler coz' dianyer pencicah tu sedap sikit....kalau biasa dia just bagi kicap jer kot...
 

tengok anak dara tu makan chicken wing tu...x cukup 2 ketul......add on lagi 2 ketul.....tp lepas tu, mama dia yg jadi tukang habis lagi seketul.......
coz' kat tepi pantai...so, sambil makan sambil dgr bunyi ombak....sgt ler best...cuaca pun ok jerrrr

1st thing yg sampai adalah air.....pergh...terkejut beruk mat yeh aku nengok air yang sampai.....aku order tembikai + susu.  Sekali dia datang....amik ko...bukan takat dlm gelas besar dah....dah rupa jug pun ada ......buncit nak ngabiskan air tu........
 

x nampak besar kan....tp besar beb! kalau nak di bandingkan...harus 3 @ 4 gelas sebelah belakang tu baru ler bersamaan ngan air dlm gelas besar aku hok depan tu......kenyang minum air gamaknyer.....
We'll just order ikan masak 3 rasa, kailan ikan masin and sambal udang........makan ber3.......gigih memasing nak menghabiskan.......aku dok layan ratah sayur & ikan jerrrrrr........

 

makanan dah sampai......apa lg........jemput makan lah yerkkkk


berselera nengok dak kecik tu makan.........

Lepas makan, we'll ronda2 area USM and 1 Borneo.......tengok2 dari luar jelah kan coz' dah malam.....


8 comments:

~~ciklinn~~ said...

aku semenjakk 4 5 menjakk ni pantang tol tgok makanan sedap2.... arghhh...


wah berselera ha anak dara tu mkn.. mintakk sikittt...

☆ lieya latif ☆ said...

betul2...aku pun pekena chicken wing ..sedap giler...sambal die lain sangat...aku pekena mase kat kundasang ....pergh panas2 sambil tgk gunung kinabalu...mmg syok....

tapi dlm jalan2 kat KK ni...aku paling suke kat kundasang laaa...berbaloi tdo sane..seb baik aku dok kat pine resort...pagi2 kul 6 dah bangun tgk sunrise ...cantik subhanallah.......terpegun aku

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak linn - ceh ko kak...pembawakan betul ler...lepas tu bising erkk berat naik...takpe kak..time2 camnie boleh lg layan selera tu...sat lagi dah keluar....kena sekat plak...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - hari2 beb aku makan chicken wing kat sana....sedap kan..tp sambal dia ikut tempat kot..ada yg jenis cicah kicap biasa...ada yg kicap ngan sambal....tp yg @ anjung selera yg paling best lerrr...

wei....aku rugi coz' plan nak tido kat pine resort tak kesampaian....giler cun seh tengok sunrise kat situ....kul 6....rugi rugi...tempat pun cantik kan..betul2 ngadap mt. kinabalu...clear abis ler...aku dpt lalu depan pine resort jerlah time nak ke poring masa tu....

next time pergi...aku akan pastikan aku tido @ pine resort tu...

~~ciklinn~~ said...

re:yup dik aku tak edit... ko kena seting pakai mode A... ISO semua ken adjust,... aku pun tak tau apa lagi nak di adjust sbb laki aku yg amik gambar2 tu... hahahah

kalu aku yg buat dukk blurrrrr jer lagi... huhuuhuh

zh-ena said...

bestnya dpt mkn kat tempat mcm tu..romantik de amur gitu

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

aku pun sama cam cikllin pantang nampak makanan sedap2..terus bbunyik perut haku... huwaaa lapo2..

rasp said...

aritu i dok kat tune hotel...
sblh je dgn courtyard tu....
tu pun tak sempat sgt terjah 1Borneo...
seafood...sodapnya!