Followers

Tuesday, February 23, 2010

dinner @ pantai penyabung

kembang dah urat mata korang nengok gambar2 kat penyabung tu...? he he he...aku nie kalau nak upload gambar...mmg tamak...kalau ad1 100 kpg...dlm hati tu nak letak gark 100 keping tu dlm blog...nak share ngan korang walaupun ada gambar2 ygn nampak kepala sebelah ker.....kaki jer tanpa badan ker....iskh iksh...camno nak kikis perasaan tamak tu erkkkk?


 

Wokeh.....dah puas amik angin sampai perut kembung masuk angin...let's buang angin tersebut ngan isi perut tu ngan makanan.......wakakwawhwkawhkaaah....(iskkk...confuse plak ngan cara ku gelak nie..).  Kat situ tak byk choice .....ada ler 1 - 2 tempat makan.....tp menurut firasat en laling hubby aku......kat restoran Mak Midah kot...yang sedap coz' dia pernah makan ngan member2 dia lepas balik memancing kat Kelong Acheh dulu........tp time tu.....diaorg siap bw ikan yg dia org dpt time mancing......kira upah masak jer lah kat restoran tu......ikan2 fresh...sure isi sedap manis lagi kan......

  

Kami masuk kedai makan tu pun...kedai tu baru nak buka........dia start dalam pukul 6.30 rasanyer....kami org yang awal amik order...........aku ngan laling hubby amik ikan siakap - masak 3 rasa, sotong - bakar, ketam - masak blackpepper and sayur kailan ikan masin.  Settle pilih2........time tu menungguuuuuuuu

  

Cam biasalah kan........air sampai dulu.  Time kitaorg dok menunggu tu, ada 2 group family buat makan besar kat situ......ramai seh....1 group tu ada ler dekat 20 org...another group dekat 30 orang......nasib ler kami sampai awal......buatnyer sampai lepas dari diaorg.....mmg sure berjanggut ler gamaknyer kami menunggu makanan.
  

  

  

Food dah sampai......hooyeehhh hoooyeeehhhh

  
ketam masak black pepper

  
siakap tiga rasa

  
kailan ikan masin

En. sotong xde gambar coz' sampai lambat.......aku kalau dah pegang sudu garfu....jgn harap ler nak pegang camera snap gambar........amik gambar lauk kat atas pun laki aku dah jeling2 manja dah......jeling manja konon, jeling2 terjuling mata adalah......keh keh keh keh......sungguh tak memahami hasrat murni si isteri nak berblog tau....tak support langsung.....

  

fuh......so, apa lagi........jemput makan sumerrrrrr!!!!!!

 

9 comments:

mamaaerish : said...

wah ketam tuh... terliur la... bsrnyer.... (",).... nk join jgk.... hik3

rasp said...

sama le dgn i sis...
kalo dah pegang sudu garfu...
camera dah tak hengat hehehehe
ketam tu menggiurkan lah...

As said...

mak ai... sedapnyer... ramai tul org p mkn seafood... zana suka tgk rambut batrice dah panjang.... comei jer... amboi sedap tul air dia.... kalo time panas ni... mau skali teguk jer

Sham Ummi Echa said...

uihh.. ko pon citer mkn seafood gak ker..kekekeke.. sdp x mkn kt situ.. kalo nengok gambar cam dappp jer...

zana..aku xleh bayangkan kalo echa dok atas tengkuk aku cam ko buat tu.. mau patah 8 tengkuk aku kalo echa duduk..huahahahha

Emy Omar said...

Akak penah sampai penyabung ni masa gi Rompin last year..masa tu terus lajak ke Mersing jalan2 best tengok keindahan pantai kat sana

LyNn HaMzAh said...

ketam tu nampak delicious...nyam nyam...

☆ lieya latif ☆ said...

best2...lapo wei aku...bab2 seafood ni mmg no 1 aku....aku kalo ikan siakap pun suke buat 3 rasa...tapi aku akan kejar tang kepale tu...mak oi sedapnye krap krup krap krup garing hheheheeheh.....

re : lepas bulan 6 ? heeheheh...sebab ade hal bulan 6 tu...lagi satu, tgk kat kalendar cina, lepas bulan tu boleh dpt boy...salah satu usaha aku gak le tu nak dpt kan baby boy heheeheh...amin....mintak2 dpt....insyaallah, rezeki ko ade tu...byk2kan berdoa....

Dee said...

samalah ngan hubby aku..kata dia x abis2 amik gambar makanan..hehehe..

♥Miss Yaanaako♥ said...

kedai makcik kite ni :)