Followers

Thursday, April 8, 2010

Masak sayur sawi ala Batrice !

aku tak tahu nak update apa....tp mood nak update kemain membuak2 cam lelemak kat badan aku nie.....hu hu hu...

layan piccas2 Batrice je lah yerk.......gambar lama bulan 1 hari tu............


anak dara yang gigih nak menolong nenek dia memasak.............setakat bagi pinggan mangkuk plastik...dia mmg tak layan dah.....mau yg real punyaa.........so, kenalah nenek bagi gark kat cucu kesayangan dia tu apa yg dia nak......kalau tak....sure suara dia satu taman boleh dgr..........tension aku.!!!!!

Sudahnyer........nenek masak kat atas.......cucu masak kat bawah plak...........




Nenek dia bagi batang2 sawi.....kuali kosong, pisau, papan pemotong, sudip ngan dapur 1.......siap ler dia reka sayur dia sendiri......siap kacau2 lagi sudip dalam kuali cam real jer....hope sampai ke besar ler minat tu berterusan.......




14 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

cayalah batrice...zana, meletop anak ko..masak pun gojes gitu...

IrinaSairah said...

kak zana...tak bahaye ker batrice guna pisau tu..takut orang tengok...heheeh

☆ lieya latif ☆ said...

oi tekejut tang pegang pisau tu zana...bagi pisau sapu jem laa...tak tajam....aduh....ngeri jek aku tgk tuh.....huhuhu~~~~

tu ar, lega hati tgk anak pompuankite camni kan...mintak2 la sampai kebesar leh harap....

oli said...

ingatkan main mamasak yang tipu-tipu...
rupa-rupanya yang benar-benar semua......
hehehehehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sue - oohh..kegojesan itu harus tetap di jaga sue....ha ha ha

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

irinasairah - pisau tu pisau tumpul jer....nak potong batang sawi tu pun kena gigih sikit ler kan...lagipun kak zana ada time tu...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - pisau tu tak tajam pun sebenarnya.....lagipun aku ada nengok2 sekali. tu ar...hope ler anak dara kita nie jenis ringan tangan sampai ke besar nanti

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

oli - main masak2 yg tipu2 tu tak mencabar...keh keh keh...xde ler...dia mmg camtu kalau ngan nenek dia....apa yg nenek dia buat...dia pun nak buat...mak dia nak marah x bleh, coz' nenek dia yg bagi lampu hijau

Dee said...

batrice..auntie nak sawi goreng ye..msk sedap2 tau..hehehe..rajin dia kan..ke menyibuk je sebenarnya..hahaha..xpe zanna..baik ajar skrg..sok dh bsr x lah malas sgt..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sis dee - wokeh auntie. Done!
he he he...benarnyer dia tu menyibuk jer yg lebih.....menolong tu idak ler...makin menyepakkan ada...

Mummy Dasy said...

uishhhh tu pisau betul ke??? terror ah batrice..

nafiiz said...

ya allah terkojut mak...
ni bukan main masak-masak lagi ni...amboi batrice...
pakej tu...
siap dapat dapur lagi...
ni rancangan masak2 ker?
kemain serius batrice duk memasak..

♥Azie♥ said...

adoi rajinnyer anak dara zanna

Sham Ummi Echa said...

berani ko bg pisau betul tu.. ishh scary lak aku.. aku kalo echa bru nk sentuh je pisau aku da mnjerit sakan dah..kekeke..

wah ada bakat la batrice ni memasak.. gaya pon ada.. senang ko nnti..insyaallah