Followers

Wednesday, May 12, 2010

Mini Celebration for Mama Day

Lepas b/fast.....we'll gerak ke Kluang Mall........asalnyer aku jer yg ajak hubby aku gi Kluang Mall coz' nak bw Batrice berjimba kat Playland kat situ...and then, my MIL plak nak ngikut coz' nak beli beras.......last2 sumer terjebak termasuk adik ipar aku sekali......yelah, udah mak & ayah mertua ku naik satu keta ngan dep akan...so, kenalah menurut perintah gark......

Masuk2 Kluang Mall.....memasing dah tersasar dari tujuan utama.......yang mak aku memula kata nak beli beras......ntah kemana2 dah pergi nyer...siap duduk kat kerusi urut lagi....FIL aku masukkan RM5....terus sangkut kat situ almost 30 minit........ngan biras aku pun dok try kat situ........

Pastu, mmg every weekend ada jer xtvt kat Kluang Mall nie.....last week...ada crew THR buat mini jelajah kerjasama ngan TM Point.  Siap One Nation Emcee datang lagi tu.....so, ramai orang....kami pun tersangkut gark kat situ........dah puas melilau baru teringat niat asal memasing........Aku bawa si Batrice and Yaya ke Play land....main sampai muntah...keh keh ekeh.........2 jam gark ler sangkut kat situ....around pukul 3 baru we'll turun......MIL aku pun sibuk ler cari beras dia..........kengkonon nak masak untuk lunch...last2...lunch merangkap makan petang pukul 4 di Chicken Rice Shop.......he he he.......gite ler kekdahnyer kalau dah keluar rumah.......terus tersasar dari niat asal.......

So, dah alang2 makan kat Chicken Rice Shop.....sebelah plak kedai kek King's .........terus aku sponsor beli cake untuk double celebration.  !) Sempena Birthday si Yaya and 2) Sempena Mother's Day........beli cake yang 1/2 kg tu jer.....blueberry cheese kek....fuh....sedap beb..........1st time aku beli kat kat KING's nie.....mmg sedap lerr....



Inilah kek nyer.........meriah erk......lilin tu kengkonon utk besday gurl.....tp...


~ Happy Mother's Day , Mak ~

orang lain plak yang tiup........Yaya mood tak baik lagi coz' ngantuk....sian dia....anak dara aku mmg tak reti penat....so...dia ambil alih.....perasan yg besday dia...tp nyanyi lagi besday to you Yaya.....cam confuse jer...


Makan sampai.......memasing tak pandang kiri kanan..........terus makan.......mau tak lapar ko....last makan pukul 10...tu pun aku just makan pau sambal jer.........pukul 4 petang baru jumpa nasi balik.....giler memasing perut berkeroncongan.......licin habis sumer.............


nasib kek pun tak licin........tp tinggal separuh gark ler..........suku aku potong bagi bebudak CRS.....sian depa kerja tak sudah2..........


so, just simple celebration for Mother's Day...no hadiah from my laling hubby but....my princess tu pepagi celik mata wish Happy Mama Day siap nyanyi lagi Ibu Engkau Ratu hati ku........he he he...walaupun ada salah2 lirik...tp...itu hadiah teristimewa di tahun ke - 3 aku bergelar seorang MAMA.  Thanks Batrice kerana beri peluang buat mama bergelar seorang MAMA dan merasai nikmat menjadi seorang MAMA dan beri peluang pada mama merayakan hari MAMA........thanks my princess.  Hadiah itu lebih berharga dari segal-galanya.....

13 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

ALAHAI sweet sangat zana..... okey la tu...adiah tu belakang kire, yg penting wish dari insan tersayang.....aku tak celebrate kat mane2 pun...kami dok umah jek...anak beranak termasuk shah demam teruk ko....mmg terlantar jek kami weekend tu....sian aku....tapi terubat gak hati mia n mija wish hepi mother's day.....heheeheheh

batrice yg untung...besdei org lain...die yg dpt tiup kek yeak heheeheh...comel tul!~~

SugarSpices said...

happy mother's day to you...u kan da jadi mama gak kannnn!!!

[-suziey-] said...

wohooo sedapnya kek....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - siannyer korang.....
aku pun tahu nie takde hadiah...tp bila batrice dah pandai wish...aku rasa cukup lah tu.....hadiah paling mahal buat aku
minah tu mmg, mana2 cake sumer dia nyer besday to you

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Alyn - thanks my dear....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Suziey - sedap sangat.....blueberry cheesecake....wallah..

mommyYen said...

hpy mother's day mama batrice..she sooo sweet..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

mommyYen - thanks dear

atty's said...

yang penting ingatan kan ..takde diah pun takpe.

tgk zana dukung baby ..insyallah cam kena je gaya,..nak dpt adik utk batrice..

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ok la tu zana, kita ada gak celebration.. best ada kek sekali tu.. akak tak de tiup kek pung. heheheh

pandai batrice, besday orang lain, dia pulak yang tiup lilin..

rasp said...

budak2 mmg suka tiup lilin kat kek...
tak kiralah kek sapa pun hahahahaha...
alahai, sweet tul batrice...
mmg sis, 'hadiah2' gini lebih bermakna kan....

Sham Ummi Echa said...

alahai besnye ko dpt celebrate mothers day.. aku ni elok plak mothers day tu kena demam terus x kuar umah ko.. mlm je kuar mkn pas2 cooi g bli kek SR dua slices.. ok la tu..

sonok kan kalo kita dpt meraikan hari2 yg brmakna ni ngan family kita.. nak plak dgn parents kita skali .. lg rasa meriah

liwaniel said...

sweet nye batrice nyanyi lagi ibu tu..sure comel je..