Followers

Wednesday, September 22, 2010

MC 2 Hari

..........baru jer 2 - 3 hari laling hubby aku baik dari demam dia.....hari nie, aku plak yang demam.



Semalam, kat office aku sebenarnya dah start sakit2 badan and pening2 kepala....tp aku lawan kan jugak ler.....malas nak layan sangat sakit tu.......dok gelak2 ngan member2......petang sampai rumah, lepas mandi...terus flat......panas terus naik........

Kebetulan, rumah MIL aku buat marhaban malam tadi...so, nak tak nak kena ler gark menjengguk apa yang patut walaupun sekejap.......tp b4 gi rumah MIL aku tu, we'll gi hospital dulu.  Hospital kerajaan.  Time tu dah almost pukul 8.  Sampai2 tengok kemain ramai ler umat manusia.....sumer pakat demam lepas2 raya nie gamaknyer......mmg kalau tunggu, belum tentu pukul 10 pun settle nie...nak tak nak....gi klinik swasta gark ler......

Biasalah kan....kalau klinik swasta nie...xde ler ramai bebenar yang menunggu...time aku sampai tu....jam dah pukul 8.25 pm......no. 22, giliran time tu no. 18...so.....mmg kejap jer kot......tp...pergh....giler aarrr...pukul 9 pun belum sampai turn aku...9.30 baru no aku di panggil.......udah ler tunggu kat luar tu kemain lama padahal tak ramai............masuk bilik doktor pun kena tunggu almost 10 minit lagi...........sakit tul hati ......dah ler badan sakit, kepala sakit...hati sakit lagi..........bertambah2 sakit di buatnya.........

Bilik doc ada dua...so, aku ingat ada dua doc ler kan.......sekali masuk....rupanyer 1 doc jer yg entertain pesakit......masa aku masuk tu....doc tengah periksa pesakit kat bilik sebelah....kejap2 kang dia lari ikut pintu bilik aku ambil apa kebendanya.....siap tegur tu...sakit yer? hah! tahu pun....lagi buat camtu....agak2 ko sorang jer yg entertain..tak yah ler buka dua bilik sekali....1 bilik jer lah.....tunggu kat luar pun kurang ler sikit rasa sakit hatinyer jika di bandingkan udah ler kena tunggu kat luar almost 1 jam...pastu nak tambah lagi 10 minit untuk tunggu kat dlm bilik tu plak....tensi jer akuuuuuu...............

Check itu check ini............doc bagi aku MC 2 hari.  Panas aku mlm tadi 38'c...........pastu aku rasa sakit/bisa2 badan esp kat kaki............doc ckp...demam yang tak ada batuk/selsema di iringin ngan bisa2 badan tu...simpton2 nak kena denggi.....wah...cuak aku....tp memandangkan kat taman aku takde kes denggi lagi.....doc suruh datang if lepas 3 hari demam aku tak ok...........and kena pastikan jauh2 sikit ngan anak........coz' takut berjangkit


Nasib baik ler Batrice dah start tido sendiri...........so, takde ler risau sangat berjangkit....tp malam tadi kat rumah MIL lepas majlis marhaban...........dia muntah.  Bermandi kan muntah dia malam tadi...coz' time dia nak muntah tu...aku tarik dia...and muka dia betul2 ngadap aku...melambak keluar kena kat mama dia.......tp tak kisah ler......dia muntah air ngan buah tembikai jer yang keluar.......balik rumah, badan dia dah start panas dah....b4 tido aku bagi dia ambil neb and buatkan susu....and alhamdulillah, lepas tu dia nyenyak....cuma dlm pukul 3 lebih dia bangun nangis........kejap jer  pun.  Lepas aku lap2 badan and kepala dia ngan towel basah, bobok2 manja2.....terus lena sampai ke pagi......

Sedar2 pukul 7 (punya lena sampai tertinggal subuh)..........nengok dia dah menyelit kat sebelah aku....ntah bila masa dia bangun menyelit masuk bilik pun aku tak sedar dah........papa dia dah bangun mandi time tu.

So, hari nie......si demam menjaga budak yang demam jugak.


hope by esok, demam aku dah kurang ler coz' Jumaat tu aku ada Bengkel Pembangunan Wanita Negeri Johor @ M Suite Hotel........and then sambung kursus PA di Melaka from 26 - 30 September. 

9 comments:

rasp said...

la ciannya kat both of u...
smoga dua2 org cepat2 lah sembuh...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

kesianya korang..aku doakan ko semakin sembuh.. maryam pun br baik demam...baru 2 hari ni selera makan dia ok...

atty's said...

semoga zana ngn batrice..cepat sehat ye.musim ni .ramai yg tak sehat..fir pun baru baik demam.

[-suziey-] said...

lor sengalnya doctor tu..n klinik tu..lama giler nk tunggu..haihh..sabo je la..

get well soon zana..demam raya lagi nih..ekeekk:p

Dee said...

skrg ni dh ok ke? moga zana n batrice dua2 cepat sembuh..

LyNn HaMzAh said...

kesiannya korang...dua dua demam...huhuhuhu...moga cepat sembuh yer...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

semoga cepat sembuh....musim2 raya ni memang cepat penyakit menular..

ooo..kat M suite JB ni ke??? leh ler jumpa kalau mai JB....

Emy Omar said...

Sian awak zana..get well soon dik..jangan lupa makan ubat ye

norhidana said...

sian ko zana.. demam lak ek
musim2 raya nih...
skrg dh kebah lum?

jgn lah trjangkit kt anak dara ko tu ek