Followers

Tuesday, October 12, 2010

Batrice oh Batrice!

..........fuh! mood M sudah datang.......camno nie? nak update blog pun berkira2 nie hah....tp benda byk nak citer kat korang.  Takpelah.....kayuh pelan2 yerk...

hurrrmm........seminggu dua nie aku rasa Batrice nampak bulat sikit arrrr..........makan lebih ker? coz' dia nie bab makan mmg berkira sangat2.   Sempat bergaduh dulu ngan aku kalau bab makan2 nie...tp dia kuat susu.....esp bila kat rumah ngan aku....every 2 jam sekali sure dia minta susu ngan aku....lepas tu bersulam ngan air masak sebotol lepas menyusu.  Haah..........sangat2 kuat minum air masak...........


Ahad lepas mengikut rombongan meminang sepupu hubby aku (later errkkk aku citer)..........time makan tu...diam tak diam...sepinggan nasi dia habis makan berlaukkan ayam goreng seketul.....suap sendiri plak tu...lagi ler aku cam "ehhh!...habis plak dia makan" ha ha ha.....bukan apa......Batrice bukan jenis yang nak makan sendiri ngan senangnya......dia suka bersuap.....and bila melihat dia makan habis licin sepinggan tu...rasa kagum ler jugak...sebab selalu tu...lepas 3-4 suap sure dia tolak pinggan cakap dah kenyang.  Kalau kat rumah mmg kena paksa ngan aku...........siap psycho lagi nak bagi dia makan...........


See...khusyuk kan dia makan........suap sendiri plak tu.

Lepas makan............khusyuk gark.  Kemain mengadap kak Aina yang ntah terangkan apa ke benda pasal handphone kat dia.........tak berkelip2 hah dengar penerangan kak Aina.  Kak Aina tua setahun dari Batrice...tp dari segi size...nampak cam Batrice besar sikit dari kak Aina.  Tinggi pun lebih kurang jerrr......



Sepupu sepapat dia belah hubby ramai ler perempuan.........so, bila berkumpul tu baru ler nampak kegegirlan dia....tp kalau belah aku......pulun habis ramai lelaki....so, bila ngan sepupu sepapat belah aku...terus transform jadi "awek cun tp ganas"........keh keh keh...cam mama dia.!

Next year dia 4 TAHUN.  Tak decided lagi nie nak hantar sekolah mana! ...Tadika KEMAS biasa or Tadika GHUFRAN erk?

14 comments:

Dee said...

zanna..budak mmg satu tahap akan berselera makan..mcm mimi pun dulu kemain susah nk suruh mkn..tp skrg bertambah2 smpi dee suruh stop takut dia muntah sbb terlebih kenyang..

umur dia 4 tahun eh? hantarlah mana2 yg zanna rasa sesuai..tp tahun dpn tukarlah school..sbb takut dia bosan sekolah yg sama 2 tahun berturut-turut..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dee - tulah kan....tp Batrice mmg jenis susah nak makan, tp kuat susu..so, bila tengok dia selera makan and badan dah bulat sikit..rasa teruja sikit.

next year dia masuk 4 tahun..tu lah..tengah mencongak2 nak hantar sekolah mana nie...

KSWSK said...

bdak2 skang kecik2 da smbang psl enpon...hehehe

LyNn HaMzAh said...

bagus la batrice nak makan...tak la pening kepala kamu...dan dia makin cute la skrg nie zana...suka kak lynn tgk...

qistina dah kurang nak makan nasi la skrg nie...dia prefer makan yg simple macam nugget dan sosej...makan dalam kuantiti yg banyak la juga...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

KSWSK - ha ha ha...makin hari makin moden kan..dulu2 jgn kan telefon bimbit....telefon public pun kita tak tahu kan

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Kak Lyn - Batrice pun bukan jenis yg kuat makan kak..tp tak tahu ler sejak dua menjak nie...selera dia macam ok sikit..kalau tak tu harap susu jer lah

qistina ok ler jugak...at least dia makan benda2 sampingan camtu banyak...

norhidana said...

mmg nampak berselera... heheh comel je aku tgk batrice ngn tocang tu wei...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dana - ha ha ha..tu yg aku teruja tu babe.

ieda said...

cutenya batrice tuuu .. cumei jer .. makan berselera .. mcm anak2 akak lah kalau makin besar makin berselera makannyer .. :)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sama cam maryam ... makan nak tp suh org suapkan.... haishhh

akiratoriza said...

tadika Ghufran tu tadika aper??? kalau aku lebih baik lau masa umur 4 tahun ni ko anta batrice g tadika swasta aka tadika@taska selain tadika kemas, t 5 tahun baru masuk kemas then 6 tahun masuk pra-sekolah so batrice tak la boring t.

[-suziey-] said...

waaaa dh 4 thun ek...haih..same la ngn aQeel..tp aQeel ujung tahun baru genap 4 thun..huhu..aku ingt thn lg satu baru masukkan preschool

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

baguslah batrice ader selera makan...budak2 ni tak tentu..kadang2 kuat makan..kadang2 kena paksa baru makan..kadang2 langsung tak makan..budak2 membesar cam tu kot..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

comey la batrice pakai gown tu...so sweet