Followers

Friday, October 1, 2010

live from EVERLY HOTEL, MELAKA

Bersiaran langsung dari Everly Resort Hotel, Tg. Kling Melaka.

Fuh.......letih...dari hari Khamis last week lagi aku berbengkel sampai hari jumaat malam.  Sabtu tengahari balik ke Kluang.  Then, Ahad plak bertolak ke Tg. Kling, Melaka untuk Kursus Kecemerlangan PA sehingga ler ke hari khamis.

So, today..........aku mmg minta cuti.  Kebetulan boss pun takde. Outstation ke langkawi then dia sambung cuti sampai 6hb.............makanya..........aku amik kesempatan nie merehat2kan badan....mmg penat ler....penat otak...fizikal tu takde ler sangat kan....

So...now...aku bersiaran dari Everly Hotel yang kengkonon banyak citer2 mistik kat sini.  Wallahualam......tp alhamdulillah.......mlm tadi tido kami lena tanpa gangguan......Batrice pun still bergulung dlm blanket lagi tu....


Btw, semalam hubby aku datang jemput aku. So...alang2 dah sampai ke sini and aku pun cuti hari nie.........makanya sambung percutian di melaka nie.  Lagipun dah janji nak bawa budak comel tu mandi2 kat pool.  Ikutkan aku nak bawa dia ke Wet World Melaka........tp bila di fikir2kan balik...udah ler hari jumaat......sure takde orang punya.....makanya ambil keputusan, check in ler mana2 hotel yang ada swimming pool..........biar budak tu puas hati sikit......dah berjanji dengan dia....mmg WAJIB tunaikan kalau tak nanti dia dok ckp benda yang sama sehingga ler kita tunaikan janji kita tu. Batrice nie mmg kuat ingatan sikit. Jangan ler janji yang bukan2 kat dia.......sampai dpt dia tuntut janji tu.


Cerita mmg banyak.  Tp nanti2 lah yerk...balik rumah nanti.....la nie, aku nak menikmati hari2 cuti bersama my family.

hurrm.......mana ler nak pergi lepas check out nie?


11 comments:

Mummy Dasy said...

wah, best ah Batrice dapat swimming ye..

☆ lieya latif ☆ said...

bagus2...mcm ni bagus zana....tetap tak lupe bwk anak jalan2 bile ade kesempatan.....seronok laa lil pricess tu yeak heheeheh

tu laa, mse kite kursus pa kat situ okey jek kan...tup2 aku masuk keje ni, tampat aku ni banned buat kursus kat situ, rupe2nye ade yg dah tekene....kaw2 punye kene usik...tu yg masing2 dah takmo buat kusus kat situ.....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Mummy Dasy - tulah...menunaikan janji pada dia....dpt ler layan dia kat pool semalam petang....pagi nie nak bawa, dia dah start selsema ler plak..kalah betul ngan air sejuk budak nie tau

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Lieya - tu la kan.....takpelah....yang penting kita tak kena kacau udah ler....

tp time aku duduk sini nie, KKM ada buat seminar kat sini. sampai hari nie kot...last day.

dah alang2 hemlin ambil aku lieya, and alang2 aku cuti...bw dak kecik tu sekali ler...sian dia asyik kena tinggal jer

akiratoriza said...

ko g kursus ae patutla blog tak berhapdet.... ko kan blogger tegar, 1 hari byk kali hapdet blog...

seronoknya dapat g jengjalan makan angin, aku ni asyik makan angin kipas n air-cond opis buruk aku ni jek... huhuhu. tak pun makan asap kete jek..

JuE-aNNa FaUZiE said...

takpelah kasi alamat cik jue nak kasi jugak hadiah buat batrice sebab cik jue n hubby minat sangat dengan dia..senyumannye memang menawan hati cik jue sekeluarga...

anna_farisyah82@yahoo.com
umur sekali ye...

atty's said...

comeynya batrice..geram nengoknya

Puan Iza said...

sonok la batrice mama dia bawak mandi kolam.....

LyNn HaMzAh said...

yer ker kat everyly ada citer2 misteri...kak lynn pernah gak tido kat everly tu...okey jer hotel dia...bilik pun best...

Emy Omar said...

Wah batrice bercuti di Melaka ye..everly tu dulu time laut belum kena tambak best tempat tu zana..

Ruziawati Bukhari said...

melaka best.. byk tempat boleh g jalan2.. amek gmbr cantek2.. kak t penah stay kat hotel ni sekali.. suka view dia kalau kita dok kat pantai tu dan pandang ke hotel.. nice..