Followers

Tuesday, October 5, 2010

Restoran Malay Village

still citer di JB lagi..........after registration and check in.......for me mmg ada di sediakan dinner...tp tak sanggup ler plak...aku dok syok makan kat hotel...laling hubby and anak aku ntah makan apa kan....so, letak2 beg sumer....gi pusing JB....tengok kot2 ada restoran yang berkenan di hati.......sian hubby, penat drive....so...kasi belanja dinner....sesekali kan.

Ronda punya ronda...terpandang restoran Malay Village nie.....nampak menarik...so singgah ler makan kat sini. Decoration mmg terbaik....ala2 bali pun ada.....open air.....budak kecik nie nak main2 pun sonang...tp menu nya belum tahu lagi....kena order, makan baru ler boleh citer.


Both we'll ordered Chicken Chop...grilled chicken chop.

This is OTAK-OTAK...1st time tengok otak2 mcam nie......mahal wei........seketul tu RM1.80 kalau tak silap aku ler.....makan 2 ketul tengok bil jer dah RM3.60.....terkejut gark ler...boleh tahan mahal gark......hurrm...rasanyer.....giler pedas....tu yang luak 2 ketul jer...kalau sedap...mau habis semangkuk tu......i think nie otak-otak kukus kot....yang selalu tu di bakar........


While tunggu menu we'll sampai........melayan budak kecik nie posing2 di kawasan sekitar....mmg menarik.....


and then........our chicken chop pun sampai....hurm.......presentation nampak cam biasa2 jer....rasanyer?


tak berapa kick! tak boleh nak lawan chicken chop Kampung Baru...kat sana mmg terbaeeeekkkkk...lama dah tak makan chicken chop Kampung Baru.  Sos blackpeppernye masin and pekat sangat. So...rasanya so-so sajaaaaaa

Tp this Avocado Juice...mmg sedap....ada rasa coklat2 sikit di penghujung nya..........almost separuh kena pow ngan Batrice.  Padahal dah mmg order Epal Jus utk dia....di bo-layannya.....



Sambil makan sambil layan budak nie nak berposing sakan kat situ.....mood nak posing2 dia sampai ler tu.......Batrice nie, kalau bergambar....ada mood....ni kira mood meroyan nak berposing ler...kalau tak tau...muncung jer lebih......siap kena paksa2 lagi.


Posing sakit pinggang...ha ha ha....mana ler belajar nie.


Muaahhhhh......utk budak kecik yang bakal di tinggalkan semalaman.  1 malam pun dah terasa tido takde ngan dia............


19 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

tula kan, kalo pekene chicken chop mmg kene tgk kuahnye...kalo sdp kuahnye sedap laa chicken chop tersebut....(eceh, tersebut koooo hahahaha)

kemain liuk lentok lagi budak comey ni posing hah.....

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aku x pernah minum lg jus avakado ... teringinya..hehe

pose sakit pinggang pun tomei gak :)

mamaaerish@eb said...

wah bestnyer.... nk ikot.... ;p

Azueriena Norash said...

wallaaaa...kak azue suker jus alpukat tu zana...besttnyerr....sejukk jerk masuk tekak...

kadang2 kedai2 makan nie..rega dier..termasuk dgn environment and deco dier..kalau ada deejay..lagikk mahal...adakaaa sumer2 kos masuk dlm bil kiter tu...x patutt kann...

Nana said...

wah menarik tempat dia
makan seme sedap2 belaka nampaknye
aih..lapa lapa

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - betul tu lieya..chicken chop nie..kuahnyer sedap..sure yg lain pun jadi sedap....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Sue - sedap arr sue...sekali cuba aku terus jatuh chenta ko....kalau dlm menu tu ada jus avocado nie..sure aku order punya

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Mama Aerish - jommm....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Kak Azue - sedapkan.....sekali cuba terus jatuh chenta kak.....nyaman jer masuk tekak.

yelah kot....harga termasuk kos decoration sekali..ceh....tp mmg mahal pun kat situ kak...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nana - tempat memang menarik...tp menu dia kurang sedap sikit ler di tekak kami.

♥Azie♥ said...

ermmm sedapnyer

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Azie - tak sedap pun azie...cuma deco dia mmg menarik ler

LyNn HaMzAh said...

kak lynn yg duk jb nie tak pernah plak ke restoran tu zana...apesal x bawa jer makan kat danga bay...banyak gak tempat makan yg best2 kat sana...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynn - he he he he..ntah ler kak lynn....kat danga bay tu cam dah biasa kot....en hubby pusing2, nampak rest nie terus berhenti....

Ruziawati Bukhari said...

kami biasa makan di rest singgah selalu kat danga bay.. tp dh ada kedai baru yg zana promote ni.. kna try kat sini pulakla.. kedai makan pun cantik.. janji makanan smua sdp!!

en_me said...

chomeynyerrr.. ehehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

3 kali ayu pi malay village, 3 kali gak makan hidang....so far so good lah...just nice jer rasanya..tapi menu2 yg zanna makan ni ayu tak pernah try lagi kat situ..kureng erkkk??

KSWSK said...

makin hari echa da makin pandai posing yer...

aiDieNa said...

Terliur tengok avocado juice tu.. :)