Followers

Wednesday, October 6, 2010

Bengkel Mengemaskinikan Pelan Tindakan Pembangunan Wanita Negeri Johor.

.......inilah sebab utama aku berkampung 2 malam kat MSuite Hotel JB.  Menghadiri Bengkel Mengemaskinikan Pelan Tindakan Pembangunan Wanita Negeri Johor Darul Takzim 1997 - 2001 untuk di realissasikan dalam buku Pelan Tindakan Pembangunan Wanita Negeri Johor bagi tahun 2010 - 2015.  Fuh....scary jer kan bunyi nya.............


Ada a few group : Wanita dalam sektor Awam/Swasta, Wanita dalam bidang keusahawanan, Wanita dalam Sektor Asas Tani, Wanita Terpinggir. Dan setiap group perlu membincangkan usaha-usaha untuk membangunkan dan memelihara kebajikan wanita dalam bidang masing.  Memang seronok coz' macam2 idea akan keluar.  Semuanya merujuk pada kebajikan wanita di tempat kerja dan kebajikan wanita dalam menyumbang pada pembangunan negeri.

~ Kak Zura (Dewan Bahasa & Pustaka), Me and Kak Andee (AADK)


Ini Fasi group kami.  Group Wanita dalam Sektor Awam.  Dari peringkat sokongan ke peringkat profesional sama2 memberikan idea masing. Aku? lebih banyak ambil side melihat dan mendengar....he he he.........opss lupa plak.. Fasi kami ialah Prof. Noraini.  Salah seorang penulis buku resolusi untuk pelan tindakan pembangunan wanita negeri johor.


Selepas sessi perbincangan untuk mendapatkan resolusi2 yang sewajar nya demi pembangunan wanita negeri johor.  Setiap group di kehendaki buat pembentangan. Simple presentation saja pun........and my group leader, Pengetua Sekolah Menengah ( mana ntah) aku lupa......buat presentation....orang yang dah selalu bercakap di khalayak ramai nie mmg berkarisma kan....cuba kalau suruh aku, time tu ler mcm2 rasa datang.....serius, bab nak bercakap kat depan mmg aku nervous.......dari dulu sampai sekarang..tp sekarang nie ok sikit ler.....maybe coz' dah ada pendedahan kan.


yang nie group leader aku.



And after that......Prof. Jamilah wife kepada Menteri Besar Johor dengan rasmi nya membuat penutupan bagi Bengkel Mengemaskinikan Pelan Tindakan Pembangunan Wanita Negeri Johor.  and cam biasa lah kan....lepas tu sessi gambar bergambar.  


Prof. Jamilah with our group : Wanita dalam sektor Awam


and....sila lah jangan lepaskan peluang untuk bergambar dengan orang2 penting macam nie.  He he he....ada gark kenangan.  Serius, Prof. Jamilah nie cantik, soft spoken and sangat lemah lembut.  Tenang jer tengok muka dia....and sangat2 ler down to earth.  Tak sombong or what so ever.


Mlm nyer plak.......ada Dinner kat dewan.  Time nie my laling hubby and Batrice ku tinggalkan kat bilik.  Sian erk...........kalau ku tahu, ku angkut sekali Batrice coz' makanan banyak lebih..rugi2......en laling hubby biar dia rehat kat bilik coz' that day perut dia tak berapa sedap. 



~ Qib (LPKKN - Kota Tinggi), Me and kak Andee (AADK) ~

So, watamat ler citer bengkel di MSuite Hotel. Pengalaman baru buat aku.

5 comments:

akiratoriza said...

peh gempak siot ko nyer seminar tu... bestnyer dapat makan free yg sudah semestinya sedap kan!!! ko kat JB bila??

tambah best dpt lak bergambar dgn Isteri MB...

KSWSK said...

smua org2 penting ni...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ko ni pakai tudung apa pun nampak sesuai..comei je... jeles aku tgk..

☆ lieya latif ☆ said...

best2....cukup gak kursus ko yeak zana....aku gak laa nak cari lagi 2 ari ni kat ceruk mane keh keh keh keh ...

syok kan kursus sume pompuan jek....susah nak dpt ni wei...

LyNn HaMzAh said...

banyak juga kursus yg zana attend kan...kak lynn tahun nie ada satu kursus jer tau...x best betul la...