Followers

Wednesday, November 3, 2010

Lukisan di tangan

xde benda nak buat lepas main masak2 kat rumah mak aku last weekend.  Si Batrice pun tengah lena lepas kepenatan main ngan anak jiran sebelah....makanya...tangan pun gatal ler nak pakai inai, nak melukis kat tangan sendiri.  Dulu time aku kawen pun....sendiri yang tumbuk inai. sendiri yang pakai and sendiri gark yang lukis.  So jimat cermat kan........bukan apa, malas nak membazir dan budget yang terhad.  Al-maklum, baru dpt kerja tak sempat nak kumpul duit dah ngada2 nak berlaki........makanya sumer benda kena ler buat sendiri.....dpt ler berjimat kan...


.petang sikit....lepas ujan reda................ada budak takde kerja...tak pasal2 buat salah ngan mak tok dia.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

syok kan dia main kuch kuch ho tai kat situ.............


sekali patah batang pokok bunga mak tok dia.  Muka ala2 takut berani....dah buat salah katanya.


aku ugut ckp mak tok marah.  Denda dia pegang jer batang yang patah tu sampai batang tu cantum semula....gigih !...keh ke keh keh keh......pak ngah dia pula ada backing dia....ceh!  Datang si tok ayah plak...habis berbatang pokok tu kena tebas.....orang suruh tebas batang yang dah longlai tu jer.....


Next week, cuti deepavali cam nak balik Tenggaroh lagi arrr.................buat bbq kat tepi tanjung leman pun syok gark nie.........laling hubby aku plak nak pergi memancing.  So, kita tengok plan mana yang berjaya nanti yerk.

17 comments:

Nana said...

zana..sorry xdapat nk jumpe time kt kluang...
amrul bz giler..yela pegi pun time weekday kan klw weken ok skit lenkali la ek kita jumpe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nana - tu ler....takde rezeki nak jumpa nana and damia...takpe lah..lain kali ada rezeki kot....

*azni* said...

cantik nyee..pandai akak lukis sndiri..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

azni - simple2 jer dik....

As@Aza said...

zana...dah lama gileeerr tak masuk sini.....asyik dok merayau kot fb jeeerr...ntah cam mana hati dah terbukak balik nak berblog ;)...

auntie pun rindu dgn balqis laaahh....dah besar dah anak dara ko zana...cantiiiikkk ;)....

weeii...rajinnya melukis2 inai bagai...pandai lak tu buat bunga2 ;)...kalau dok dekat...dahku suruh ko tolong lukiskan tgn ni...hehehe

LyNn HaMzAh said...

pandai kau lukis zana...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak aza - tulah...rindu ngan afiq...waaa...batrice sudah tukar nama jadi balqis ler plak...tak kisah ler...janji ada bunyi sudah..he he he he he

ala kak...lukis simple jer pun..utk tangan sendiri jer pun....oppss...lupa ngan tangan budak kecik tu sekali

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lyn - conteng2 reti ler kak lyn.

Redbloodsnow said...

LAWA LAH DESIGN INAI DI TGN TUH. NICE :)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Zie - thanks dik. akak main conteng2 jer tu

atty's said...

cantiklah zana..lukis inai tu .kreatif..
sian batrice..huhuhuhuh..

☆ lieya latif ☆ said...

kemain ghajin ko poms....aku pun suke inai2 ni ahahahahaa.....bile tgk entry ko ni baru aku tingat dah lame tak berinai......

wah syok tu zana nak buat BBq kat tepi pantai lagi.....si kecik tu la sonot...dpt main air ngan pasir....ko amik gambar byk2 tau, leh aku layan gambar bbq ko nanti heheeheh

**ni aku komen tanpa dpt tgk gambar huwaaaaaaaaaaaaa.....mlm kang kat umah aku bukak lagi tgk gambar lak yeak heheeheeheheh

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

rajinya ko berinai zana.. patutlah ko berseri2 je sokmo..hehehe

aku plak dah bjanji ngan maryam mlm ni nak inaikan dia... dah lama dia minta asyik lupa je... siap sentap2 je dia tau... minat benar berinai siap suh aku lukis2 ...dah la mak dia ni fail bab2 kreatif ni..adoi la

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

rajinya ko berinai zana.. patutlah ko berseri2 je sokmo..hehehe

aku plak dah bjanji ngan maryam mlm ni nak inaikan dia... dah lama dia minta asyik lupa je... siap sentap2 je dia tau... minat benar berinai siap suh aku lukis2 ...dah la mak dia ni fail bab2 kreatif ni..adoi la

Sham Ummi Echa said...

ada bakat seni trpendam ko nih. sgt kreatif buat corak inai tu yer. kalo aku mmg xde la. kelauttt jdnyer

Puan Iza said...

wah! pakai inai...pandainya zana lukis....mmg kreatif zana nie....:-)

Hirda Ibrahim said...

wei cantik lukisan inai tgn tu.. berseni ko.

cuba ko dok dkt dgn aku, mau aku pi tadah tgn soh ko lukis for annual dinner aku ujung bulan ni...