Followers

Monday, December 27, 2010

my laling hubby friend weeding : Najib @ Ambok & Puteri

Selamat Pengantin Baru buat Najib @ Ambok dan Puteri.

Majlis on Sabtu Malam - 25/12/2010 di Bandar Baru Uda. Majlis start pukul 8.30 tp around 8.15pm we'll dah sampai......ala2 grand giler majlis nie....khas utk kawan2 si pengantin lelaki @ Ambok.  Btw...Ambok nie kawan hubby masa duduk KL dulu......so, mmg sangat2 lama dah tak jumpa.


Cantik berseri2 kan pasangan pengantin. Make up pengantin perempuan pun sgt cantik.......


around 8.30 pm.......pengantin pun berarak masuk di iringi kompang.  and...time nie hujan pun dah start turun renyai2.....ngam2 pengantin sampai ke khemas utama....hujan lebat turun mencurah2.....mmg memasing bangun ler coz' kena tempias hujan kan...tp tak boleh nak pergi mana pun....berkumpul kat tengah khemah...mana yg duduk tepi mmg sure kerusi basah kena hujan......and lagi sadis...time tu makanan dah di hidangkan...tp nasib baik bertutup...so, even hujan lebat.....tempias tu tak kena ke makanan.


after 30 minit hujan turun...baru ler teduh. Masing2 ambil tempat masing2 semula.....tuan rumah siap keluar tisu extra coz' cawan pinggan sudu sumer basah dek air hujan......memasing tarik napkin buat alas kerusi yg basah tu.....



Nice deco utk meja makan pengantin kan...combination colour yg sangat sweet and soft.


untuk majlis nie...takde nak sanding2 bagai. Just pengantin di arah masuk, duduk makan kat meja pengantin and cake cutting...tu jer...so simple...kata pun khas utk kawan2 sahaja.


We'll datang serba PINK...laling hubby i pun pakai kemeja putih pink....wah gitew.....sedondon kan...


The decoration ............
flower utk setiap meja tetamu...


hiasan di setiap khemash......utk khemah utama siap ada tiang lagi...tp aku tk snap coz' aku duduk area dpn...so, malas ler plak nak gerak dalam crowded tu kan....so, duduk diam2 kat kerusi sudah.


oppsss..yg nie hanya ada di meja aku sahaja yerk..special giteww......amacam..sweet tak.....bersanggul dgn bunga sekuntum...auw....act tu sepit rambut batrice.


Cake cutting time.....cake nyer pun sweet jer...comel giteww....tp tu ar.....cake dah cantik...apa salahnya lepas potong2 tu hidang kat para tetamu kan...nasib ler anak dara aku tak meroyan nangis nak kek tu..kalau tak, tak ke haru mak ko buat muka malu2 kucing hulur pinggan kat pengantin semata2 nak kek tu kan.


my laling hubby with his BEST FRIEND FOREVER.  Selama 8 tahun duduk kat KL....dari belajar sampai dah kerja...ini ler salah seorang rakan serumah my laling hubby. Bujang lagi nie......dulu laling hubby aku kerja kat hotel Estin and duduk kat Condo Sri Intan. he he he...sikit jer lah cukup errk.......then tahun 2002 or 2003 kot, laling hubby aku balik Kluang.....and start dari itu ler...my laling hubby kerja sendiri.....alhamdulillah...even kerja sendiri, insya allah sehingga ke hari ini rezeki tu tak pernah putus.....cuma banyak ngan tak jer lah......kalau banyak projek...byk ler masuknyer...kalau tak...apa yang ada jer lah...gitew ler rezeki orang kerja sendiri....tak sama kalau kerja dengan org...yang tentu2 tiap2 bulan mmg ada masuk and fixed plak tu amountnya kan.......kerja sendiri nie....if nak banyak...kena ler kerja lebih sikit.......ye tak.


Around pukul 10.30 pm we'll gerak balik. Even majlis start pukul 8.30 pm.....tp coz' hujan....pukul 9 ++ pm gark ler baru mulakan......

Aku rasa....ini 1st time kot aku hadir majlis perkahwinan yang ala2 grand nie.....so agak kekok sikit...al-maklum ler orang kampung kan...jarang2 dpt hadir majlis macam nie.......tp apa2 pun..i still leh control lagi..auw.....!

5 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

cantek pelamin tu..

hehe batrice pun ada kepit rambut munge tu ye.. lawa laa pink lg tu

mummysyafie said...

cantik kaler tema tiz wedding..nampak mahal..muka bride macam pelakon lar..

Azueriena Norash said...

kalau majlis formal...memang kiter nie kena makan dulu kat umah..kalau x kelaparan ler..berjanggut tunggu time biler bleh mamam...huhuhu

☆ lieya latif ☆ said...

cantek koooo...betul laaa ...mmg nampak grand...dari pelamin, ke deco nye...sgt sweet....pengantin pun cantek kooooo.....make up mmg moden...mcm ni laa cun.....

aku pas ni bulan 2 busy ar zana, si lily bertunang.....5hb 2...jemput datang tau .....satu family ko dtg yeak he he he......

sw33tdarling said...

cantiknya pengantin pompuan...
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG