Followers

Thursday, December 16, 2010

Aksi kekenyangan Momoru, Chiciko and Biru.

Anak2 bulu ku.....Momoru (dark kaler), Chiciko ( termenung kat belakang)


and
Si Biru yang ketiduran kekenyangan.
Nie kalau ada ribut petir pun sure dia tak gerak2 kat situ
kemain lagi ngantuk tak menyedarkan diri.


Pic nie aku snap lepas aku bagi anak2 bulu aku makan. Selang 30 minit pastu aku check keadaan sekor2.  Kemain lagi...memasing landing berat mata  tak hengat....si Biru ler paling over......sampai tertangkup kepala kat dlm bekas plastik tu.

Btw, bekas plastik tu aku isi air utk diaorg minum.  Silap2 si Biru nie.....habis jer minum air terus landing kepala kat situ gark....rebah menyembah bumi....adoi ler...Biru2...ada2 jer peel ko kan....mulut ko gark yang paling bising kalau mama lambat bagi makan.



makin ku usik2....makin syok dia landing kepala dia dalam bekas plastik tu.....lantak ko ler Biru oit.

Nie ler tugas aku tiap2 hari pagi dan petang.  Bagi makan kat anak2 bulu aku nie. 2 bungkus frekies TUNA and friskies ketul2.  Campur2 gaul2................bankrup aku.....! seminggu budget utk diaorang jer dah almost rm20.  Kadang2 aku catu gark.........he he hehe......

*** Btw, total sumer ada 5 ekor...tp sekor hilang x dpt di kesan.  And sekor lagi....si Paris (coz' dia kurus kering cam paris hilton) dah wassalam.......balik2 kerja aku tengok tinggal 3 ekor nie jer......puas mencari. Rupanya dah keras kejung kat tepi baldi bawah ampaian aku.  Tak panjang umur ko Paris.  Takpelah.....

Lepas bagi makan yang 3 ekor + si Bibu aku terus ambil cangkul, gali lubang.........tanam mayat si Paris tu.  Yang tak tahan tu.........doa Batrice time tanam si Paris tu......nak tahu ker...alahai......"

Ya Allah. Palis dah takde.  Gantikan Palis ngan Baby yerk Ya Allah"

serius, tu ler doa si Batrice sambil aku timbus lubang tempat aku tanam si mayat si Paris tu. Moga2 Allah perkenankan doa mu hai anak.

7 comments:

norhidana said...

alahai tomei2nyer beb... geram aku cam nk cubit je sekor2
tingin nk bela anak kucing tomei2 gini tp aku nih jenis yg tak suke nk cuci najis ngn muntah dia... so tak blh la nk bela

tp suke sgt menengok keletahnyer... kalu sedih blh jd hepi kn

[-suziey-] said...

waaaa umah baru,,..byk nye tapak kaki puppies..ekekek:p

erkkk aku bela kucing..tp layan je la klu cite pasal kucing..hehehe

Emy Omar said...

alolo..suka dengar doa batrice tu..mudah-mudahan dimakbulkan ye Amin

lily azliyana @ mama zara said...

alalala...tomeinye kucinggggggg..yg tido dlm mangkuk plastik tuh cute giler..hehehehe..lame dh tak bela kucing..kucing kt umah mak pon tinggal sekor jek..=p

.:mama dhia:. said...

suke anak kucing sebab comey...suke gak back ground yg baru tu sebab tapak kaki kucing...comey sangat..
* tapak kaki kucing ke rimau???hehehe..

Lelord said...

hahahaha comel jek dlm bekas plastik tu

sw33tdarling.com said...

nasib baik bekas tu kecik.. kalu idak, mahunya masuk satu badan dalam bekas