Followers

Thursday, December 16, 2010

Merah + Putih = Shidah + Irwan

Ahad plak (12/12/2010) ada 2 majlis aku kena hadirkan diri....tak pergi tak sedap plak...sorang kawan office merangkap kawan baik yang 1 lagi majlis si e-boy plak......belah keluarga kami.  So..nak tak nak...berlari2an ler aku kejap ke sana kejap ke sini....

Awal tak awal.........pukul 11 gark aku sampai rumah Mak Leha aku.........lepas isi perut sikit...........lauk pauk mmg best coz' cik Taib aku masak nasi jagung kalau tak silap....lauknya ayam masak ungkap, daging masak kurma, acar nenas, ulam2, sambal belacan and ikan kering...wallah........tp sikit jer lah.....sat lagi nak mengisi kat rumah Shida plak.

So...around 12.30 .........aku ngan Batrice gerak ke Simpang Rengam plak.  Nasib baik ada highway......masuk highway Ayer Hitam keluar kat tol Simpang Rengam coz' rumah Shidah pun tak jauh sangat dari tol Simpang Rengam tu......

Sampai rumah Shidah ngam2 pukul 1.00 pm.....berpusing2 gark ler aku cari parking.....nasib baik lepas 2 kali pusing...ada parking ...tu pun kena menapak gark ler gi rumah pengantin.  Time pergi..........anak dara aku larat lagi ler nak berjalan.........ko tengok nanti time balik....adoi ler...tak terbayang.  Btw....aku mmg nak pergi berdua jer ngan Batrice...senang sikit....at least boleh lama2 sikit kat bilik pengantin......kalau laling hubby aku ada...sure kejap2 kang dia panggil...so..biar dia tinggal ngan sepupu sepapat mak2 pak2 sedara dia...dia pun bukan suka bebenar nak ngikut aku coz' dia tahu sure dia mati kutu kena tinggal sorang2 kat khemah nanti.


Nasib baik time tu pengantin dah siap solek. Merah + Putih........selalu anak dara nie tak lari dari kaler PINK...tp nasib baik utk majlis kawen dia  nie, dia tukar ke warna MERAH...wah.....merahnya Mak Ngah.


Pelamin yang simple......but b'coz kaler dia menyerlah....so, gorjes.


Bilik pengantin. Merah semerahnya....he he he.....nasib baik aku tak pakai kaler merah.........kalau tak, silap2 tak nampak aku dok bergambar kat situ.


last but not least............gambar ngan pengantin harus ler ada kan....kenangan gitew....gigih aku suruh official photog ambilkan gambar we'll...ngan muka tak malunya......almaklum, lens aku biasa2 jer...lens dia besar godang hah...tp gambar nie dari camera aku jer pun.

Sejam kat rumah Shidah........aku minta diri.  Niat di hati nak tunggu sampai dia sanding....tp rasanya cam tak sesuai jer coz' belah sepupu hubby aku pun nak kena jenguk gark...takpelah...takde rezeki nak tengok Shidah lalu bawah pedang.............tengok kat gambar jer lah nanti.

Apa2 pun........SELAMAT PENGANTIN BARU buat SHIDAH & IRWAN
Moga rumahtangga kalian berkekalan dan di berkati selamanya
dan di kurniakan anak2 yang soleh dan solehah. Amin

6 comments:

♥Azie♥ said...

salam zana...jengah tinggal komen..cantik tema merah putih

☆ lieya latif ☆ said...

cantik shidah zana....pakkan aku tak lek johor...kalo tak mmg aku gi kenduri shidah nie......ingat nak balik gak, tapi dah mak aku nak dtg sini mgu depan so aku tak balik laaaa huhuhuhu...

ye koooo...merah betul...bilik pengantin pun merah....awuuuuuwwwww....terbayangkan aku mlm pertama dieorg hahaahaah...saje usik si shidah...kang die naik keje ko usik abis-abisan tau hihihi...syok usik pengantin baru nie....

LyNn HaMzAh said...

amboi zana...merah betul tema pengantin tu...memang arr sangat menarik...

norhidana said...

cantik... kalu masa nikah kaler putih msti cantik nyer...

tp merah+putih msti cun

Dee said...

cantik..putih n merah tu masyuklah..

mrs.irwan 2 be said...

tqvvm kak zana.....shda hargai sangat akak datang..yerlarr....akak terpaksa berkejar ngan majlis family abg hemlin.....lg2 batrice demam.....thankz akak....
p/s kak lieya - hahahaha..nak usik pengantin ea??nampaknya shda kena sediakan perisai yg kuat nie