Followers

Tuesday, December 7, 2010

Majlis Zalifah & Abd. Aziz plak

lepas majlis rumah Yani.....gerak balik rumah mak aku plak...dah alang2 balik Tenggaroh kan...so, jejak rumah mak aku sekali ler....and malam tu....ikut my mum pergi majlis berzanji kat rumah Zalifah plak.  kira jiran aku gark ler...my junior masa sekolah.

Kan dah ckp.......bulan 12 nie mmg bulan orang buat kenduri kawen.....musim mengawan ler katakan....


for malam beinai, pengantin pakai kaler silver.....just nice...

and esoknyer....majlis makan besar.  Supposed aku balik awal coz' ada majlis kawen adik kawan laling hubby aku...tp pepagi laling hubby called ckp majlisnyer rupa2nyer hari sabtu...so, ha ha ha...tak yah ler aku nak rushing balik kluang.........i likeeeee


Batrice with new dress beli online dgn kidszone.  Thanks kak farah...comel bange dress nie. Macam anak dara dah anak aku yerk....


Time nie pengantin lelaki sedang di paw di tol gate 1st......and my mother and group di tol gate ke-2..ha ha ha...nasib ler  yerk sapa2 kawen ngan org johor....tol banyak bebenar.......this pengantin lelaki from Sabak Bernam, Selangor.


Bila dah habis tol gate tu...pengantin lelaki duduk ler kat kerusi while menikmati silat pengantin.  Ada ler sorang makcik dari rombongan lelaki tanya....naper pengantin perempuan tak keluar sekali......alahai makcik...kat johor, pengantin perempuan tunggu kat pelamin......tak sambut pengantin lelaki kat luar......lain negeri lain caranya mak cik.......


pengantin perempuan ngan tema hitam + oren.  Mcm masa majlis adik aku...tp adik aku hitam + oren utk pelamin..while baju putih + oren. Different mak andam.......tak sama ngan yg selalu.  Ok gark ler...

Dlm banyak2...aku suka tengok cake pengantin....sweet jer.......purple & putih.  Dlm hati dok terpikir2.....apa sebenarnya tema kaler pengantin nie erk.....coz' time bersanding kaler oren...so, aku mmg budget kek mesti kaler oren punya....sekali keluar kaler purple....hurm!


ini budak kena jaga baik2...takut dia pi rempun kek pengantin tu...udah ler..space kat situ tak besarrr mana. takut tersenggol...tak pasal2...tanah dulu makan cake.


aku tak byk snap gambar pengantin time sanding coz' ramaaaaiiiiii sangat org dlm rumah.  Family bleh lelaki jer dah 1 bas and beberapa buah kereta...penuh rumah pengantin...so, masuk snap gambar sekeping nie jer ...


and masa yg di tunggu2 dah time..........tak sabar nak tengok pengantin potong cake..........tp tak dan gark...pengantin potong kek lepas habis acara makan berdamai........kejar masa kan..coz' family lelaki dah nak gerak balik cepat2 kot.

sambil makan2 sambil di persembahkan ngna tarian zapin.....best ooo....3 lagu lagi diaorg bawa. Dulu2 aku ada gark belajar zapin nie...tp separuh jalan jer lah....yelah, time muda belia.......sumer nak masuk...tapi step zapin tu aku ingat lagi ler.....kalau suruh menari balik..mau keras kejung dah......tp mmg syok ooo layan zapin.  Untung bebudak sekarang...selain di jadikan hobi...boleh gark di jadikan cara tambah duit poket.....


and.....anak dara nie tak berkelip2 mata tengok abang2 and akak2 tu menari zapin


acara potong cake lepas pengantin tukar baju....ooo...baru ler aku paham...rupanya utk acara potong cake pengantin tukar baju kaler purple...that why cake pun kaler purple....ooo.

Pelik aku anak dara sorang nie...kalau kat rumah tu, belikan cake...takde plak dia heran nak makan....tp kalau pergi kenduri kawen....kemain lagi dia nak makan kek pengantin tu.......masa rumah yanie pun siap aku minta lagi anak sedara pengantin...and kali nie...siap tunggu lagi pengantin potong..and dia org pertama yg hulur tangan minta kek kat pengantin.


btw..........SELAMAT PENGANTIN BARU buat Zalifah & Abd Aziz.  Moga rumah tangga dan kasih sayang kalian berkekalan hingga ke akhir hayat.  Amin


4 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

cantiknya pengantin tu & so sweet la batric pakai baju gown tu...

ZanaNordin said...

Anje - kan kan kan....zana sendiri suka tengok dia pakai gown tu..nampak gegirl sangat2

lily azliyana @ mama zara said...

rajin menggigihkan diri ke majlis kenduri berdua2 ngan Batrice..hehe..nway, sweet dress!! kite pon suke jek nk belikan dress gegirl2 mcm ni kat Zara..bagi nmpak ayu sket kan..hahahaha

Dilla Ady said...

hmmm...tak brani la kak nk beli online..takut size tak fit..

anak dara tu da la merimbun jek kan..

tp tgk batrice lau akak beli yg online cantik btul la die pakai...