Followers

Tuesday, December 28, 2010

Little "Genting"

ha ha ha......apa dia little genting tu yerk? ...tu term Batrice k! everyday balik dari rumah nenek dia sure lalu and everytime gark ler papa dia menabur janji-janji manismu kat anak dara tu......

So...ahad tu, since sepanjang hari terperuk kat rumah..makanya si kecik tu telah berpakat ngan mama dia menuntut janji manis dari si papa...let's go to Genting...ngeh ngeh ngeh ngeh....tp ada ker genting kat kluang nie...ha ha ah...sila ler tertipu k...nie funfair murahan gitewww....jadi ler dari takde kan...masuk pun takde kena bayar....nak main jer kena bayar......1 tiket = rm2.  So...malam tu habis rm40 - 20 keping tiket. Meriah papa ko sekali pergi tukar tiket erkkk.......



@ Entrance.............berpusing2 nak mencari parking...berebut2 parking ngan customer restoran cina coz' that nite ada majlis kahwen kot kan Cincin Restoran tu......nak tak nak, parking seberang jalan .....so, kita melintas jalan besar.....tak jauh...kalau tak jenuh nak menapak.  So, for those yang duduk kluang and tertanya2 kat mana funfair nie.....sebelah shell batu 2 tu k....depan Kedai Perabot Chan atau lebih tepat lagi...depan balai polis Bt. 2.


cam biasa...signature posing dia....wah gitewww...dah ada signature posing seh budak kecik nie.


games yang aku geram jer nak main...coz' ada kakak tu main games nie....2 patung besar aku dia dapat....tu yang aku geram tu....tp kalau tangan tu pengkar..mmg takde harapan ler nak dpt......dpt ler sebotol air mineral.......






antara mainan yg Batrice naik...........1 tiket = RM2...tp dia punya pusing...giler lama...lotih menunggu....ada dekat 10 minit gark ler........


hah!.......yg nie ala2 games masa aku pergi Gathering Gatsby dulu2...hik hik hik...tp this time aku tak ler nyibuk main........katakan pun mau menggembirakan anak........so, kita hulur tiket kat penjaga...biar budak nie jer yang lempar2 bola kasi masuk lubang yg ada...then kira mata...tukar ngan hadiah. 2 game = 2 hadiah...game nie dpt kite ngan terompet kalau tak silap aku ler...


hah .............tu ler trompet yang dia dapat........adoi..bingit telinga bila dia tiup trompet tu...boleh tahan kuat gark ler bunyinyer tu.


with papa......sementara tunggu turn nak main roller coaster.....ha ha ha.....roller coaster murahan giteww.....tp ala2 thrill gark ler......
kasi change dia naik ngan papa dia....aku ingat dia takut......rupa2 nya....




........takde makna dia takut....siap turun ckp "Echa hebat"...ha ha ha ha...tensen jer papa dia tu. Udahler papa dia alergic ngan games yang pusing2 gitewwww.......


habis kupon .......moh balik.  Banyak gark ler hasil pungutan hadiah dia....ada mini transformers, ada pedang lambang terngkorak, ada trompet, ada kite, ada mini bear, ada yoyo and air mineral.  Penuh beg.  he he he...gambar aku? takde...coz' aku yg pegang camera.  Tuler nasib photog.........asyik gambar orang...gambar dia jarang2 nak terselit.

18 comments:

norhidana said...

adeh tak tahan tgk signature posing dia heheheh comei...
seronok gk kan tgk pemainan utk bdk2 kt funfair tuh...
bkn budak2 je mak bapak budak pun blh join

Nana said...

heheh kemain ada signature posing ek...
kita xpenah lg bw damia g funfair selalu bw kt shoppign complex tu je

Emy Omar said...

Hihi sekali sekala seronok jugak kan zana,kemain posing lagi batrice ye..akak ni kalau gi shopping complex sure kena paw ngan mainan masuk duit tu..aish haru sungguh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dana - ha haha.....tiap kali aku suruh posing..dia pose camtu..tu yg jadi signature pose tu...

kan kan kan...bukan budak2 jer yg excited..mak budak plak terlebih

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Nana - pose yg selalu dia buat ..tu yg aku panggil signature pose tu...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Kak emy - tu ar....lagipun dah berjanji ngan dia kak....

Jasfyra said...

dah lama gila xlayan p funfair.syok kan..batrice suka la dpt main mcm2 mainan

Syasmeen said...

seronoknya batrice dpt p funfair...we all mmg x pernah lg bwk anak² p sana hihi....cam seronok kan

Azueriena Norash said...

wahh funfair...ingat masa kecik2 dulu...sini ler tempat berhibur...siap ada konsert lagi kann...skrg nie pegi funfair bwk anak2 ler..tapi bahaya bawak duit banyak2...x pasal2 licinn duit dlm purse tu...walau rm2..tapi kalau sumer mainan nak main...perghhh....meroyan mama dier nanti...hahhaaa

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Zuera - mmg sure dia yg paling happy....siap suruh datang lagi esoknyer...nasib time ajak balik tu dia tak meroyan

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Meen - KL byk tempat nak berhibur utk anak2 meen...kluang nie tak xde...so, bila ada fun fair camnie....at least boleh menggembirakan anak2

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak azue - haah kak....dulu2 siap ada konsert kan....la nie..mana ada....artist tak nak dah nyanyi kat fun fair tu..

mmg pun....ingat dia tukar rm20 jer...tp sekali tengok berkepuk tiket dia pegang..tanya balik rupa2nya rm40 ...byk tu...tp habis gark kalau buat main sumer2 menan yg ada tu

LyNn HaMzAh said...

seronok la anak dara tu sebab dapat banyak gak hadiah...hehehehe...

rasp said...

fullamak...hebat batrice ada signature pose!
best ooo gi funfair gini...
aritu ada nampak satu kat Shah Alam...
tapi memandangkan time tu dah kul 11mlm...kensel je niat nak terjah...

Cik Nurul Pinky said...

Nurul penah join sekali masa tu kat kemaman heheh seronok habislah hahahaa

mama tisya said...

batrice nk naik game2 tu..tisya penakut...tp gedik2 nk pegi..sbr je la

Sham Ummi Echa said...

kira ok la ni zana. bdk2 ni bkn kira ko bwk g genting ke hapa. yg pnting benda tu ada mainan rides2 mcm ni..dah kompem dorang suka giler.

wah byk gak korang bwk balik hadiah yek.. lumayan gak tu.. x sesia tukar token smpai rm40

sw33tdarling said...

iskk lama giler tak pergi funfair... rasanya anak2 aku pun tak pernah pergi
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG