Followers

Wednesday, December 8, 2010

NILAI HEBAT ler konon! Piraaahhhhhh

xtvt 1 muharram. Shopping barang2 dapur kat Kluang Mall.  Then ingat nak tengok wayang...lupa plak yg all pusat2 hiburan termasuk panggung wayang tak buka kat johor nie.......so....tak dpt ler nak tengok citer Narnia plak......next week ler gamaknyer...


bab pergi ambil troley mmg serah kat dia....laju jer cari.....kejap jadi tukang tolak...kejap karang dia dah duduk bersidai dlm troley tu....better than dia minta dukung ngan aku. x larat weiiii tak larat........dekat2 15kg dah.


wokeh...my nak citer....secara kebetulan............betul ke idak term NILAI HEBAT nie di guna pakai.........
yg aku perasan 1 barang jer lah..yg lain2 malas plak aku nak check coz' kebetulan time nak beli ubat gigi nie...dok banding2 kan harga antara colgate ngan darlie nie.......


Colgate toothpaste 250gm - rm5.80 kan sekotak........


tp masalahnya....naper bila dua kotak di gabungkan jadi rm11.90? bukan ker supposed rm11.60 sahaja. Cuma korang kali ngan...1 kotak 250 gm = rm5.80 x 2 kotak = rm 11.60 mcm mana plak utk NILAI HEBAT nie...harga dia lebih 30 sen...mmg betul2 hebat ler kan nilai dia...menipu ok.........nasib ler aku belek2 tadi...kalau tak ngan aku2 sekali tertipu.

Nilai hebat ler kengkonon.  Cuba korang kira erk....if dlm sehari dia mampu menipu 300 org ngan term NILAI HEBAT nie....pi kalikan 30 sen tu ngan 300org......berapa byk dia untung.....penipu besar secara terang2an sungguh......meh aku tolong kirakan.

30 sen/ org = if sehari 300 pembeli = rm30/sehari
x 14 hari (3 - 16/12/2010) = rm420 utk satu jenis barang sahaja
wah wah wah....tak pasal2 ko untung rm420 erk utk satu barang......

pandai betul korang kan.....

sebab tu sekarang...kat2 mana2 pun...lepas bayar aku sure check balik list barang2 yang aku beli.  Bukan apa, kadang2..harga yg diaorg pamer tak sama ngan harga yg di key in kan....nak minta pulang balik duit bukan senang......berjam gark menunggu........coz' benda nie pernah jadi kat aku...so, korang pernah tak jadi benda2 mcm nie?

10 comments:

Sidratul Muntaha said...

pernh kena jugak kat econsave kaapr
tpi tu salah budak kat kaunter sbb tak peka dgn promosi latest dlm kedai
beli satu beg pulp ju dpt free satu
tpi dia kata benda tu tak de free2..
heii
geram nak mampos kitaorg ler sbb dah key in n dia refuse nak deduct.
trus kitaorg suh pnggil manager
brulah terhegeh - hegeh nak tgk kat tmpt jus tu..
yg masalahnya dah jadi lmbt..
yg bab tertipu ni pun satu hal lagi..
kat pasaraya meru..
ni pun menipu jugak cam colgate tu..
nyaris2 teramik tpi sbb pergi dgn adik..dia yg rajin dok belek rega2 brg sebelum bayo.

akiratoriza said...

sALAM....
aku pn slalu banding2 rege lau nk beli brg, time kat kaunter mmg mata pandang jek kat mesin kira brg takut2 kang ada yg rege len dr yg ditagkan..

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu zana...mmg pandai dieorg ni....ko kire okey laa bace n teliti harge satu2...mane yg main beli tu sah2 dah tekena kan....

ade gak kes konon diskaun bape persen...sekali bile tgk kat tag harga yg dolu2 tu rupenye lagi murah dari yg lepas diskaun...rupenye dieorg dah awal2 ubah tag tu.....adoiyai...tu kene hati2 tu....kite ni pantang dgr diskaun...laju jek laaa.....mmg tak patut kan!

Zaidah said...

jangan tertipu...kena selalu bandingkan harga ....sebab pengguna ade kuasakan...

intanz said...

betul lah zana.. next time aku nk tgk kira betul2..selalu tak perasanlah.. cumanya mcm pampers ngn susu anak mmg akak tau lah harga betul die kan..

sbb benda tu beli tiap2 bulan tiap2 kali abes susu pasti ku beli.. abes pampers pasti beli.. selalu nilai2 hebat promosi mcm ni mmg aku kerap jugak lah terkesima.. ahha terpengaruh amek zass masuk dlm troli tp my encek suami selalu ckp.. takyah la beli takyah la beli.. tipu je tu... nnt die kuarkan blk dari troli tu.. ekekke..

sekiannn...

sw33tdarling.com said...

tu laa kan.. walaupun katanya nilai hebat, mmg kita kena tilik belek jugak... jgn main sambar jer kannn

Emy Omar said...

Zana,akak pun pernah terkena macam tu..biasanya kat T***O tapi tu la jahat ekk diaorang ni ambik kesempatan

Cik Nurul Pinky said...

Salam kak, mau tak penah jadi..tapi nurul ni jenis kalau tak betul memang jenis sound depan2..penah kene dekat giantlah

rasp said...

kita kena jadik pengguna yg cerdik la sis...jgn tertipu dgn dorang nie...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

betul tu zana, kena hati2. jangan sampai tertipu, macam2 cara dorang nak untung termasuk lah, baki 5 sen pun tak pulangkan.. tp kalau kita kurang 5 sen, depa tuntutlah pulak