Followers

Thursday, January 13, 2011

Breathe Right Nasal Strip for Kids

because of now musim hujan...and everyday dari pagi bawa ke malam hujan turun tak henti....cuaca pun sejuk kemain...makanya satu masalah buat Batrice yang ada asthma nie.....yup! orang ada asthma memang akan kalah ngan cuaca sejuk2 nie......

So...every day dia akan selsema esp time malam
hidung tersumbat......
tiap2 malam....area pukul 2-3 tu..kemuncak dia tak selesa tido....
kejap2 bangun......pusing sana pusing sini
kejap karang dia landing kepala kat perut aku
Kejap karang tahu2, kaki dia dah kat hujung2 lubang hidung aku...tu belum masuk lagi dia sesuka hati lading kepala dia kat muka aku

So.....aku dpt penyelesaiannya
bila tengok iklan Breathe Right Nasal Strip for kid nie kat TV
beli and cuba pada Batrice......


The result.......Batrice tido lena sampai ke pagi tak menyedarkan diri
sangat berkesan ok....
maybe dia buka laluan udara kat hidung so....senang nak bernafas...and senang udara nak keluar masuk


and now
every night before tido sure aku pakaikan Breathe Right nie kat hidung dia
and guess what!
dia pakai tanpa bantahan.....syok lagi ler...siap minta siang malam...hollah! bankrupt ler kalau nak pakai siang malam kan...lagipun syarat guna pakai jangan melebihi 12 jam k...


New, drug-free Breathe Right Kids nasal strips

Specially sized for little noses, Breathe Right Kids nasal strips are safe, effective, and fun.

How to apply

With a little help from Mom or Dad, Breathe Right Kids nasal strips are as easy to use as the grown-up kind.

How it works

It's all about giving noses a little more breathing space.

Breathe right, good night, sleep tight.

Funny how a child's stuffy nose can keep the whole family awake. And those rough nights can lead to grouchy mornings. With Breathe Right Kids nasal strips, you can give your child instant relief from nasal congestion. Better yet, Breathe Right Kids nasal strips are drug-free. You don't have to worry about dosing, or side effects. And that means you and your child can both breathe more easily.

Drug-free for kids, worry-free for parents.

Breathe Right Kids nasal strips improve airflow by opening up the nasal passages. The strips are drug-free and specially designed to fit on your child's nose, which means they're safe enough to use every night. Breathe Right Kids nasal strips are easy to apply and remove, and comfortable to wear. And they're sized for kids ages 5-12 – perfect for little noses. Help your child get some nasal congestion relief, without drugs. All it takes is a good-night hug and a Breathe Right nasal strip.


4 comments:

LyNn HaMzAh said...

nasib baik ada benda tu ek zana...kalau x sure batrice makin susah nak tido...dah la skrg dah sekolah...nanti mengantuk plak dia kat sekolah kan...

☆ lieya latif ☆ said...

tu la kan, nasib baik ade bende alah tu....kdg2 budak2 ni idung tak clear, so efek time nak tdo.....dah ade bende alah ni senang anak2 kite nak tdo...aku yg selalu gune bende ni kat umah si shah......pastu die takut nak pakai dah sebab die rase idong die mengembang hahaahah...lawak laki aku tu!

Dunia Mayaku said...

alahai batrice, siang malam aee? pandainya batrice nk bankrupkan mama dia...hehe...emm budak athma ni memang susah sikit jaganya...take care ok zana...

sw33tdarling said...

ohh aku ingatkan tuk budak berdengkur... kekekekeke
Tinggal 2 hari lagi jer GA PILIH THEME BLOG