Followers

Thursday, January 13, 2011

Membowling lagi...........

aktiviti hari Selasa - Negeri johor bercuti sempena hari Hol Sultan Johor.
Supposed we'll ada plan jalan2 cari makan.....tp last minit plan tak menjadi.....makanya kita tukar plan lain
Menikmati masa yang berkualit bersama keluarga....wah gitewww!

Before2 nie, aku mmg ada hint en laling hubby ajak main bowling...cuma masa dan keadaan mcm tak mengizinkan....So, memandangkan selasa lepas tu cuti sempena hol sultan johor.......si Ashraf and Kak Murni pun ada balik Kluang...maka ngan mereka2 sekali aku heret main bowling kat Kluang Parade.


1st time main kat sini...and 2nd time jugak ler aku terjebak ngan bowling nie...ha hah a....dah ketagih..sekali dah main....harus ler aku ulang2 kan......harga RM4.50 utk hari biasa dan RM5.00 utk hari cuti.


we'll ambil 3 games so.....4 orang kali 3 games = 12 ...jenuh2 main sampai lebam.


satu2nya gambar membuktikan aku main bowling....tu pun gelap gulita.....tersalah setting......ha ha ha...


masuk games ke-2, Batrice dah boring....bukan apa...dia dah skodeng games centre kat depan bowling centre tu...tu yang panas vontot nak kesana.......kejap2 karang lari gi keluar kengkonon nak main games kat sana....so, bergilir2 ler aku main kejar2 ngan laling hubby ngan dia....ko tengok peel dia bila dah boring.....


Yang nie mmg muka menunjukkan yang dia dah boring sangat2 ler tu........lepas jer games habis...tak menyempat2 aku buka kasut dia pi hantar kat kaunter......

and.....ha ha ha....ada orang tu kena tunaikan janji belanja makan kat Chicken Rice Shop coz' ku menang games terakhir tu wei......frame terakhir aku buat double strike....ha ha ha ha ha...dia budget wife dia tak boleh nak strike ler tu....tu yang cabar aku tu...sekali ko....DOUBLE STRIKE aku buat.....menyesal.....!


So...dinner that day di taja oleh Chicken Rice Shop......tp keciwaaa coz' ayam stim habis.....tukar dengan ayam roasted...tp feeling tak sama ler...aku prefer ayam stim....baru ler stim makan kan.....


kitaorg ambil twin feast jer pun.....lebih dari cukup.......cam biasa, tak mau gado2...kita tukar ngan Kerabu Mangga.......


si tukang belanja yang redha........ha ha ha ha ha......


Budak kecik nie mmg jangan korang heran ler......sibuk main jer lebih......nasib baik aku suap dia nganga jer.....

So...tu jer lah cerita kami mengisi masa terluang.......next2 time boleh ulang lagi aktiviti camnie....seronok gark main bowling ngan ahli keluarga dan sahabat handai kan....

11 comments:

kak ina kl (1) said...

akak jarang layan bowling ni sebab malau ashik masuk longkang ajerlah..

[-suziey-] said...

baru ku pasan dh lama xmembowling..hehe.
lawak la plak batrice..smpai cneggitu boring yek :p

Azueriena Norash said...

wahh..wahhh...seronott kann...lepak2 mkn2 bersama family yg tersayang...kalau bwk si kecit mmg ler kiter x tenteram nak main...sebab dier pun nak main jugak....hahha

LyNn HaMzAh said...

memang syok main bowling dgn ahli keluarga nie zana...kak lynn kalau x preggy nak juga gie main bowling nie...hehehe...

lily azliyana @ mama zara said...

yekla..kite pon lame giler tak main boling..dari sejak zara lahir lagi rasenye..stakat masuk tpt boling usha org len main adelah..=p

Wati3qv3 said...

syioknye main bowling... akak pun lama gak dah x main bowling..

batrice jom kita lawan bowling (lawan budak kecik baru laa mama my4 leh menang hehehe)

atty's said...

sampai borink batrice ye..jgn ler nanti leh jadi pemain bowling negara

kerabu mangga tu menawan kalbu

onniesham said...

aku pon dah lama x membowling zana. tp aku nyer prestasi...wahhh x agak2...prestasi yer..kekeke..smbung balik..
prestasi aku x menentu, kadang2 terer betul, kdg2 asik ke longkang je..menci betul

sw33tdarling said...

pantang larang aku, takleh lebih dari 2 game.. kalau tak, tu yg bola menjunam ke belakang.. hhahahaha
Tinggal 2 hari lagi jer GA PILIH THEME BLOG

norhidana said...

wah2 kire dh pandai dh kwn aku nih... main sampai 3game tuh... adeh skt tgn

sampai sakan keboringan anak dara ko tuh... heheh sian dia

lama dh tak mkn kt CRS, aku paling suke pie tie dia... rangup je

norhidana said...

wah2 kire dh pandai dh kwn aku nih... main sampai 3game tuh... adeh skt tgn

sampai sakan keboringan anak dara ko tuh... heheh sian dia

lama dh tak mkn kt CRS, aku paling suke pie tie dia... rangup je