Followers

Monday, January 10, 2011

Eye Make Up

morning uol's.....wah gitew.....
btw...dah lama dah nak up entry pasal make up nie.....tp i bukan ler profesional sangat kan....setakat make up untuk diri sendiri jer pun.....tu pun.....lite2 jer ......


so...amacam...ok tak....before and after.....ha ha ha.....zana takde pergi class make up mana2 ...tp suka tengok make up orang lain...and try and error kat mata sendiri/muka sendiri...jadi tak jadi belakang kira....teringin sebenarnya nak pergi make up class...tp biasalah...selalunyer yurannyer tu bukan sikit2....mahal gark kan......so, terpaksa pendam dlm hati.......tengok ler kot ada rezeki terpijak nantikan..nak gark pergi make up class...


lately suka pakai eyeliner ala2 cat eye...........nyiauuuu........sometime menjadi, sometime tak jadi.....


kalau dulu2...pakai eye shadaw cukup 1 warna jer.......main tepek jer kat mata tu....tp alhamdulillah...now , dah ok sikit...dah pandai nak guna 2 kaler..and sedang try and error blending 2 kaler tu.....lagi satu..kalau dulu2...if pakai dua kaler pun....main tindih2 ala kuih lapis tu hah....ha ha ha.....janji nampak 2 kaler....so, now, kira ok ler kan.....amacam...dah ada improvement tak.....ha ha haha


yang nie combination colour gold and hitam.....btw kat situ ada 3 kaler sebenarnya.....kuning + gold brown+ hitam....
 

yang nie plak 1 kaler jer....biru...tp blend antara biru cair and blue black.....
and
teringin nak buat make up mata cam gambar kat bawah nie....cun kan dia blend kaler2 dia tu.....nampak smooth jerrrr....tp if utk pergi office tak sesuai kot..nampak cam melampau sangat ler plak.....if nak ker majlis2 kenduri kendara ke.....baru ler meletup...kalah pengantin u...


thru mr google....some technic yg boleh di gunakan utk make up mata korang...ikut jenis mata ler....



10 comments:

norhidana said...

wah... aku pun slalu bt eyeshadow blend2 kaler cam ko tuh je, senang cume aku suke letak basic penuh 1 kelopak hehehe... tp aku tak pandai pakai liquid eyeliner comot je... heheheh

aku paling suke yg ko pakai ngn tudung biru tuh... nice...

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu kooo...aku pun belajar dari youtube jek..takde pun gi kelas2 ni...try n error jek la kan.....tapi tu laa sejak aku preggy ni mmg pallete aku dah tersadai koooo...mmg tak gune dah ......seb baik leh lagi bereyeliner...kalo tak dah cam mate org sembab laa aku gamaknye nie heheheeheheheh....

btw, cun ko make up...bos tgk pun sejuk jek hati kan PA nye cun melecun heheeheh

Dunia Mayaku said...

ade improvement,boleh ditingkatkan lg tu...pernah dgr shading tk? cubalah utk mancungkan hidung n tiruskan muka...aku ni dh ade anak dh tk sempat nk pakai..hehe..

LyNn HaMzAh said...

sejak preggy nie kak lynn malas betul nak bersolek gie kerja...pakai perfume pun kak lynn tak suka...ntah apesal ntah...huhuhu...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wow, pandai la awak zana..
sbnrnya i mmg tingin gak nk solek2 mata ni, tapi tak reti r dear.. pernah wat, tp tak menjadi mane la.. nk2 bab2 kena blend kat ujung mata tu.. share r tutorial nehhh!!!

rasp said...

i suka tengok makeup2 gini sis...
tapi ya amponnnnn i tak reti...
ikutlah youtube ke apa...fail!

Jasfyra said...

aku pun mekap ala2 je zana.teringin gak nk p kelas mekap,tp nantilah

Nana said...

ZANA pandai nye makeup
kita tak reti heheh
tingin nk blajo

atty's said...

salam zana..lama dah tak makeup2 camnie.

**sHiKinn** said...

tp awk pandai jer make-up sy tgk wp tak g kelas make-up..hehhe..ur skin mmg dh cantik..hi zana..slm kenal..kak zana kot..ehee