Followers

Monday, January 17, 2011

Pencarian Berakhir

Lepas kelas music Batrice terus gi bandar kluang......cam biasa lah kan.


dah lama aim kedai perabot nie...tp asyik terlupa jer nak pergi....kedai jer belakang Kluang Mall tu jer.....nampak cam biasa2 jer pun kedai nyer...tp ada something yang buat laling hubby aku terpikat nak pergi kedai2 tu...ingat lagi entry survey2 lagi masa baru balik dari kursus di MPM bulan 11 lepas. Before tu pun ada gark buat survey2 perabot kat kedai finotti kluang.  Tp time tu survey 2jer lah pun...

Selain tu...ada gark we'll survey2 kedai perabot kat JB and BP time bulan 12 lepas...tp yang tu aku tak buat entry lah kan...rata2 pergi design sama jer....aku kan ada ckp yg hubby aku suka design ala rotan.  Ala2 bali, klasik design...tp takde ler klasik sangat kan..coz' rumah aku nanti, deco takde ler nak ala2 klasik...nak ala2 modern tapi klasik..camne tu....


So, tadi....akhirnya we'll tergerak hati lagi nak singgah kedai perabot tu....pusing punya pusing...belek punya belek...akhirnya dapat gark perabot idaman hati laling hubby aku...aku nie tak kisah sangat bab deco2 rumah...tp laling hubby aku tu ada cerewet sikit...kalau ikut aku, baik aku ambil leather punya....tp bila tengok yg nie....hurm! not bad gark...and yang penting harga still dlm budget kitaorg.

Amacam! cun tak?.......coz' kusyen tu warna HIJAU...makanya rumah kami nanti hall akan ala2 kaler hijau gark ler gamaknyer......takpe...small matter lah.....

Memang payah nak cari design camnie kat area johor.....or maybe we'll yg takde rezeki nak jumpa kat tempat lain. Tapi kat Kluang nie, habis sumer kedai perabot kita orang survey.....tak jumpa yg mcm nie....ada 1 kat Court tp quality tak memenuhi standard/piawaian kami......yang nie, just nice.....quality and still under budget.

So...tadi terus bayar deposit..coz' tak byk cash banyak....mmg tak plan pun nak tengok2 perabot hari nie....so, Isnin or selasa baru buat full payment. CASH. ha ha ha...yup....we'll mmg tak guna creadit card...so, everything yang nak di beli harus ler beli guna tunai........so, bila plan2 mengejut camnie......mmg tak boleh nak terus bayar habis ler.....ada takde, byr deposit dulu...takut nanti dia jual kat orang lain kan.....


Sambil2 tu aku survey set bilik tido.....utk master bedroom. He he he...kalau ikut hati....semua nak berganti....tp kena lah ikut $$$ yang ada dlm poket tu kan. Belanja ikut kemampuan...bukan nafsu.....


gorjes ok set bilik tidur yg nie......complete set RM3400. Katil + Tilam, drawer 6 pintu, meja solek and stoul. Murah seeehh......tapi tak boleh nak boleh nak beli sekali harung kan....1 by 1 kata laling hubby aku. Ada rezeki nanti, beli yang nie plak...tp mmg aku dah aim yg nie......kena kumpul duit nie..!

About rumah kami. hurm.....dah almost 3 bulan lawyer uruskan urusan tukar nama antara bank and developer.  Yelah....coz' rumah kami nie rumah lelong...so, dia punya step tu panjang sikit dari step korang beli direct dari pemaju.  Tp harap2 b4 raya dpt ler masuk rumah baru.

Hurm.......banyaknyer $$$ kena keluar nak masuk rumah baru

1) kabinet
2) renovation kat dapur
3) renovation utk balcony atas
4) peralatan rumah lagi

hurmmm.....menabung jgn tak menabung!

8 comments:

akiratoriza said...

Salam..
wah cantik2 sofa ijau 2..
erm lau bab nk dpt uma br mmg pening pale pikir beb.. 1st nk lyn lawyer pnyer duit, then msk uma nk wat ni nk wat 2 pergh bisa pusing... riban2 mmg konpem abis la...

umie said...

cantik sofa tu...hhhhee

sama la kes mcm umie ni...dah dekat 1 thn nak dapat rumah tu alhamdulilah hampir selesai dah ni...nak tunggu kunci jer lagi..harap2 end februari ni nak pindah..dah la byk nak kena duit gak ni...ermm..lepas ni ikat perut n stop shopping dah la...ehhehe

Dunia Mayaku said...

biasa la nk masuk rumah baru...$$$$ banyak yg keluar...kena list up dulu brg2 nk beli tu pun kdg2 melebihi jugak...

onniesham said...

cntik la sofa ko bli tu. mak pon suker. hijau lagi. tenang je mata memandang kan.

bila nk pindah umah baru? mmg nk masuk umah baru ni byk nk kuar duit kan. tp yg pnting puas hati sbb akhirnya dah dpt rumah sndiri.

kswsk said...

bkn takat nak pindah umah br je nak kena set baru..yg wa ni pndah2 umah sewa pun boli jgk..hehehehe

Syasmeen said...

nak msk umah baru ek...alhamdulilah..bila tuh? biasala zana kalu nak pindah randah msk umah br duit pun byk gak yg kuar nya

atty's said...

cantik sangat zana..
ktu mmg suka jenis rotan kalau perabot.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

cantik kaler sofa tu zana.. kalau hall buat kaler hijau mmg cantk. sejuk mata memandang

rumah zana 2 tingkat yer. mesti lawa.. nanti jangan lupa tunjuk akak, boleh la akak pi beraya kat rumah baru zana tahun ni