Followers

Wednesday, January 5, 2011

RON97 naik harga lagi ker?

Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen lagi kepada RM2.40 seliter berkuatkuasa tengah malam ini (4/1/2011), mengikut sumber.


Bagaimanapun harga petrol RON 95 kekal tidak berubah pada RM1.85 seliter.(bukan ker RON95 = RM1.90 sekarang nie?)

Harga petrol RON 97 sejak tahun lalu, tidak ditetapkan kerajaan kerana ia diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa.

Pada 1 Nov lalu, harga petrol RON97 dinaikkan 5 sen menjadi RM2.15 seliter dan akhir bulan yang sama ia dinaikkan lagi 15 sen lagi kepada RM2.30 seliter.

*** nasib baik i guna RON95 jer pun...tu pun semput2 nak isi minyak kereta untuk gi office.  Purata seminggu minyak kereta pergi balik sahaja mencecah RM60. Tu baru kos seminggu.  Kalau sebulan...sila ler darab ngan 4 minggu yerk.....belum campur duit makan lagi...alahai, minyak naik, gula naik...gaji bila nak naik daaaaa!

8 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

tu le zana oiiiiiiiiiiii...sakit paler woo ini mcm....naik lagi....naik lagi.....huhuhuhu....

kalo laah ade lrt kan senang .....beli jek pas bulanan , pastu naik lrt.....tapi tang nak himpit2 org lak aku tak thn tu.....huhuhuhu

Dee said...

tulahkan..gaji x naik2..brg semua naik rega..grrr..

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...betul tu zana...semuanya naik gaji entah bila la nak naik...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - tu lah kan....ko kat bandar leh gark guna LRT kalau ada...aku nie kat pelusuk kampung....jgn kata lrt..bas pun 2 jam sekali lalu..adoi ler.....batrice dah masuk school nie, duit minyak sure nak kena tambah lagi coz' memusing hantar dia rumah nenek dia dulu....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dee - makin sesak hidupkan....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lyn - rakyat gark ler yg merasa susahnya...org2 atas mana nak rasa...sumer dpt free...kita gark yg tersepit

MAYA said...

betol betol..semua naik..gaji kita camtuh gak.. org2 kaya takde lah terasa..kita ni yg tak seberapa kaya terasa siut.. huhu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Maya - betul tu maya..kita gark yg jadi mangsanya....depa bukan kesah pun....