Followers

Monday, February 14, 2011

Breakfast di Kluang RailCoffee

lama dah tak breakfast kat Kluang Railcoffee. Untuk tahun 2011 nie rasanya 1st time kot......ke 2nd time..aku pun dah lupa...coz' jarang2 dah breakfast kat luar....ada takde...hari sabtu lepas hantar Batrice pergi kelas music dia.....pekena mee sup kat jalan kedai burung nun......

So...ahad aku mengajak laling hubby ku breakfast kat sini.


haisssh.......sampai2 ker public phone nie gark yg dia tuju.......ceh!


We'll order and makan cam biasalah........kan.!


nasi lemak bungkus - 60 sen sebungkus...ada mee hoon gark.....nasi lemak aku suka yang bungkus ngan surat khabar tu...sedap sikit sambal dia berbanding bungkus ngan kertas minyak kaler coklat tu.  Harga sama...yg pelik tu...selalu aku leh makan 2-3 bungkus nias lemak tu...tp that day..sebungkus jer....laling hubby aku plak makan sampai 3 bungkus nasi lemak tu...walaupun takde ler banyak mana nasi nyer...tp kalau dah campur ngan side order yang lain...mau tak penuh perut memasing ka n.


teh ais, kopi ais and milo ais....selalu air order 2 gelas jer...tp since budak kecik tu asyik nak perabihkan air aku jer...baik ler order milo ais tu untuk dia....baru ler boleh sedut air kopi ais aku tu dengan penuh kenikmatan...


2 biji  telur adalah wajib......


pau sambal juga wajib........and roti stim..yg tu tak sempat nak snap gambar laling hubby aku dah habiskan masuk mulut dia..


sambil2 tunggu order....Batrice sibuk nak pinjam h/phone aku nak snap2 gambar katanya.....tak di beri sat lagi dia dok menjerit2 merajuk kat situ...layan kan jer lah...

So...bila order dah sampai....terus dia capai telur rebus dia tu.....dia mmg hantu telur rebus camtu......btw..order takde ler sampai serentak...nasi lemak tu mmg dah terhidang atas meja.....dah habis sebungkus nasi lemak...baru ler air sampai...then...baru ler telur nie sampai....


kemain lagi nak buat sendiri sumer......pecah telur sendiri...padahal kemain panas lagi telur tu baru keluar dari rebusan...dia selamba jer dok korek2 pegang kulit telur tu...


kalau boleh, sampai ke titisan terakhir dia nak korek.


opsss....baru nak tuang kicap cair.....keretapi sampai...tu yang mulut ternganga camtu tu...tak senang kaki bontot nak tengok keretapi...tp tengah  makan camtu..jgn harap ler aku  nak bagi dia lari keluar tengok keretapi tu....tengok dari meja pun dah cukup..coz' we'll duduk kat tepi jer pun..so..mmg boleh  nampak keretapi kalau datang.....tak yah nak sibuk2 ngan orang yg sibuk nak naik keretapi tu...


tak ramai sangat orang naik keretapi that day...yang ramai abang baju belang2 hijau jer....nak balik kem kot.


wokeh...leh sambung lagi....gigih letak kicap cair plak....kalau kita nak buat bukan dia bagi....


pastu baru leh letak lada sulah...ha haha..jgn main2 ok..complete sumer dia letak...



then baru lerrr boleh  makan kan.....nyum nyum nyum.....sikit pun tak tinggalkan untuk mama dia....kedekut.!


tengah2 makan..........keretapi gerak....so, dpt lambai pun jadi lah kan...


lepas makan kesat mulut........bagus!...tp bau telur tu buat aku sakit kepala sungguh lerrr....


he he he...tu jer lah citer kami on Sunday tu yerk.......mama yang makin bulat....and batrice pun dah start nak naik balik badan dia...i likeeeee.............selalu bab makan2 malam mmg dia booo layan punya....tp last week.....sedap jer tengok dia makan....aku pun masak simple2 jer...goreng ayam potong kecik, buat ikan masak kicap, sup sayur....pastu tapaw ler 2-3 lauk dari kantin office....sampai rumah tambah ler sikit2 yang simple2 cam yg aku bagitahu tu....habis dia makan...seronok kan bila tengok anak makan habis...rasa puas hati sangat2.

10 comments:

MrS. F!zA said...

k.zana, kita tgk pau tu mcm sama je dlm entri nana ibu damia dia mkn pau kt johor..ntah2 tmpt yg sma..katanya pau tu gebu..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Fiza - ha ha haha....mmg sama pun....pau sambal..kalau turun Kluang nanti..boleh ler singgah kluang railcoffee nie...famous seantero malaysia gitew....

rasp said...

suka le kalo tak budak suka makan...
batrice makan nak selera je...
sapphire nie susah skit nak makan sis...
kkdg cam bersilat je dgn dia...
kalo masak sup tu...sup je dia bedal..
nasi tak pandang

Jasfyra said...

ramai ckp mkn situ shedap..aku rasa 1 ari nanti nk wat keje gila la.naik ketapi dari kl ke johor..bley...hehehe

Nana said...

mmg terbaekkk
aku suka roti bako bulat
insyallah
amrul kata bln 3 ada family day
mayb aku trn kluang..
klw jadi nanti kita date! hehehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

rasp - sis....batrice tu pun ada mood suruh makan sampai berperang2 ngan dia...ikut mood gark tu...tp lately nie mmg selera makan dia naik sikit....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

zuera - try ler zuera...ha ha ha...kalau betul ko buat kerja giler tu kan...akan ku pastikan aku tunggu ko kat kluang railway tu zuera...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

nana - dulu selalu order roti bakar bulat ...tp bila dah jatuh hati ngan pau sambal tu....takde dah aku order roti bakar tu...tp mmg sedap pun roti bakar tu...coz' resepi asli dari keluarga diaorg...

wokeh..bulan 3 kau turun kluang..roger aku k..boleh kita dating kat sini

ieda said...

amboi2 anak dara tuu makan telur separuh masak siap jilat2 sudu layie .. aunty lak rasa nak makan jer biler nengokk haaa ekekek

nasi lemak .. mana2 punn kalau nampak bungkus daun pisang akak akan amik ekekek

akiratoriza said...

memang sonok tgk anak sndiri makan masakan dgn air tangan kita.. tambah2 lak abis semua yg kita bg kat dia... Adam pun suka makan telus rebus separuh masak tapi aku yg tak suka.. of coz sebab bau lepas makan tu kemain melekat bau dia.. aku mmg tak le nak tgk pun org makan telur rebus cam 2..