Followers

Thursday, March 31, 2011

Anak daraku menangis tengok citer Mars Need Mums!

untuk tahun 2011.........inilah 1st time kami masuk panggung....ha ha ha.....kelakar erkk...kalau tak tu....sebeluan ada 2-3 kali gark ler tengok wayang......mcm last year.....tak terkira dah berapa kali kami tengok wayang............kira dah jadi antara aktiviti hujung minggu.......

So, this time tengok citer MARS NEED MUMS.......
3D ticket.......

Serius............BEST giler citer tu............bagus untuk anak-anak. Jangan tak caya k.....Batrice nangis tengok citer tu..............tetiba dalam gelap  dia pandang aku...then panggil aku.....pastu suruh rasa pipi dia....ha ha ha......air mata mengalir.......pandai sedih gark anak dara sorang nie.

Bila tanya naper nangis? dia cakap...bukan nangis...air keluar dari mata! lagi mau cover ker....keh keh keh keh...yang nie memang sejibik peel aku......feeling terlebih kalau tengok movie sedih....kadang2 citer takde ler sedih mana...tp ada part2 yang boleh menyentuh jiwa aku....mula ler bergenang air mata aku......turun plak ke anak dara aku...........


About Mars Need Mums :

Supervisor Mars mencari ibu-ibu yang boleh mendidik/mengajar anak dengan baik. So, one day...bila kajian di buat oleh mereka....mereka jumpa seorang ibu yang pandai mengajar/mendidik anak dia...iaitu mak Milo. Apa lagi....mak Milo kena kidnap ler ngan alien tu......kelakar ooookkk alien tu.......muka buruk2 tp cutting pinggang cam kerengga sekor2...opsss lupa plak. Kat planet tu.....mana2 budak alien lelaki di buang ke tempat yang kotor/tempat pembuangan sampah..while yang girl plak...di rekrut untuk jadi askar dia...di jaga baik2...tp masalahnya...selama ini, girl2 alien tu di jaga oleh robot2.....that why, itu supervisor cari human (mum) yang boleh jaga girl2 alien tu...bukan apa pun...dia ambil ...hurrmmm...nak cakap camner erk...memori kot...........then set kat robot2 tu ...so, bila memori mak baik tu di masukkan dlm robot...so, robot tu tahu ler cam ner nak ajar/didik girl2 alien yg baru lahir tu untuk patuh and ikut cakap supervisor ler.....ala, beh kurang cam anak2 kita dengan cakap kita gitewww

So...apa lagi.............time alien dari Mars tu culik mak si Milo nie........ntah camne tak logik nyer...Milo tu boleh plak terikut sama......coz' dia sedar time mak dia kena culik tu.....kejar punya kejar...leh plak dia pun terikut sekali kat UFO alien tu....adeh! bab nie tak logik....So, start dari situ ler pengembaraan Milo nak selamatkan mak dia.

Seterusnya............sila ler pergi panggung wayang tengok sendiri citer nie yerkkkk

Serius...BEST giler......

Keluar dari panggung jer........Batrice cakap
"Echa sayang mama!"

fuh..........terharu beb!.....agaknya terkesan gark ler citer tu kat hati dia........tu pasal sampai dia nangis2 tengok citer tu............padahal bukan faham mana pun....dlm BI kan......

Papa dia apa lagi.......ambil kesempatan ler brain wash dia

"Echa degil2 nanti alien ambil mama plak!"

Terus anak dara tu peluk aku tak nak lepassssss

ha ha ha...........so, sila bawa anak-anak korang tengok citer nie yerk........


8 comments:

MrS. F!zA said...

batrice dh besar best bwk sekali tgk wayang kan..

Mayana said...

gitu pulak yer alien amik mama...echa meh tinggal dgn aunty lak...hehe

mysha said...

adeH...panDAi baTrice hargai mak dia... seJuk pewOt ngandungkan baTrice ek kak...;)

~emmie~ said...

sweet sangat...;)

Nana said...

hehe
batrice dah pndai menjiwai ni
sama la damia semalam tgk cite asmara tu
dia nanges hahaha
bergenang air mata
bile org tanya nanges ke?
dia malu

ieda said...

cam best jer cite nie .. haa kalau dah batrice sampai nangis harus gempak cite nie :)

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

best ek citer tuh..sebelum ni tk pernah pon amik tau sinopsis nye..tapi si zara mmg dok beria ajak gi tgk citer ni each time kuar iklan kat tv..hope pas pntang nanti citer ni still ade lagilah..sementara dok umah nenek ni lehlah adik zareef tinggal umah kan..hihi

~izan~ said...

bagus batrice,tgk movie sepenuh hati tu... dah besar senang nak bwk kan..kalau izan bwk dua2,mau diorang wat wayang sendiri dlm panggung huhu