Followers

Wednesday, May 11, 2011

Meh sambung citer2 time ke Terengganu hari tu.

Nie hari pertandingan. 1st pertandingan berlangsung...so, pepagi tu mmg memasing semangat lah yerk......around pukul 7.30 we'll dah keluar dari homestay. Dalam perjalanan sempat breakfast sekejap...isi perut memasing....yang atlet wanita dah isi perut siap2 kat bilik.....makan roti bakar ngan jem kaya.....shedapp...buat air milo lagi tu...and siap ada masak maggi lagi buat penambah menu breakfast...eceh!.......so, atlet lelaki jer yang turun makan...


Lupa lark nak story erkk....apa games yang we'll sertai or PSR hantar kontinjen...ada 3 games jer sebenarnya. Dart, Karom and Chess.  So, only games Dart hantar penyertaan wanita.  Tu pun main tangkap muat jer.........dah berlatih almost 2 bulan takkan nak kena tinggal plak kan..mana aci...so, menang tak menang, lain citer...yang penting ada penyertaan dan semangat kesukanan.....chewaaah!


Batrice ngan pakwe baru dia......amboi anak dara aku.......kemain lagi dia ngan Abang Sayuti dia. Siap cakap tu pakwe Echa tu..........dia suka ngan abang yang size comel2 jer...size ala2 gergasi tu mmg dia tak minat.....ha ha ha ha ...sepatah kata kak baayah...sama ler ngan mama dia...Wakakahwakkahahhh....tak arrr...i suka yang tinggi, badan sasa, kulit tanned....tp dah jodohnya ngan yang comel2....nak kata apa kan.........ha ha ha ha ha.........murah rezeki orang kata kalau hubby kita nie comel dari kita......


Pagi we'll ada 1 game jer.......lawan ngan Penjara Johor. Result....bungkus!.......dari single, double and trisome....sumer bungkus....diaorg terror arr ambil mata MateHouse.......


Batrice? Don't worry........dia sangat ler memberikan kerjasama ngan mama dia.  Yang penting.....dia jumpa geng. Makanya...pandai ler dia membawa diri..........datang cari mama dia pun kalau nak kencing or nak susu or nak pow mama dia ajak beli jajan. Tu jer.....so, dapat ler mama dia bersukan dengan tenang.


Petang we'll ada 2 game.  Lawan ngan Penjara Penor and Kajang.  Memula pengurus pasukan kata tak balik homestay.....tu yang pergi lepak2 kat area swimming pool sambil Batrice melayan susu dia....syok jer duduk situ ngan angin2 yang sepoi2 bahasa.....baru nak lelapkan mata.....tetiba geng2 lain kata balik homestay....lega!...aku dah berlengas cam apa dah......dah ler stadium tu takde aircond....mengharap kipas semata.....bayangkan ler betapa panasnye we'll kat dalam tu...ngan baju yang tak serap peluh tu...seksaaa ler wei!


Pergh......hari pertama nie mmg sangat2 ler mencabar...............dah ler ngan stadium yang tak beraircond. Panas.....then...acara dari pagi sampai ke pagi esoknya.....Acara berpasukan/berkumpulan di jalankan sampai petang around pukul 7 pm...then untuk acara terbuka/single...di teruskan malam. Yang kesiannya pada yang masuk acara terbuka nie ler....dari pagi sampai ke malam............balik Tengahari pun sempat solat and mandi jer..coz' memasing tak tahan kepanasan. Petang sambung ke malam tak balik.  Then.....supposed acara start pukul 8.30...tp akhirnya pengurusan start acara around pukul 9 lebih..kesian kan...kalau bagi tahu awal2 pada peserta...at least sempat ler diaorg balik mandi, solat....and makan...nie nak kejarkan acara yang konon2nya start pukul 8.30 diaorg sanggup menunggu kat situ.....

Kak Raden & Kak Farid masuk acara terbuka untuk Dart Wanita.  So, aku, Batrice and Kak Bayah petang tu terus balik homestay ler kan...dah takde acara apa2 lagi..apa kes nak tunggu kat tempat panas2 tu..balik rumah, mandi rehat2 makan...lagi syok.........tp mmg kesian ler.....dah almost pukul 12 am pun kak raden and kak farid tak sampai2 bilik lagi.....tak larat dah nak bercerita...tak larat nak menunggu dah....last2 pukul 1 am lebih gark diaorg baru sampai....kesian kan.  Esok nyer kena bangun pepagi lagi....

Tp nasib baik ler hari ke-2 we'll takde games apa coz' dah kalah kan...so, xde ler yang masuk suku akhir utk atlet wanita nie...atlet lelaki jer lah yang pergi....kitaorg decided pergi after 10.....at least boleh rileks jap...then kemas2 barang coz' mmg nak kena keluar dari bilik. Sewa sampai 30hb tu jer....patut nya sambung lagi...tp coz' 30hb tu dah ada penyewa lain yang dah sewa...terpaksa ler keluar gark.

Around pukul 10.30am pemandu datang ambil.  Then kitaorg masuk stadium bagi semangat kat pasukan Dart lelaki yang masuk suku akhir.........sikit lagi nak masuk separuh akhir........That day sampai tengahari jer....coz' memasing byk yang habis awal kan.....mana yang dapat masuk separuh akhir tu..kena ler tunggu sampai petang plak.

So, lepas tu kami kemana?
nanti aku sambung erkkk


16 comments:

norhidana said...

seronok lah wei, sukan2 gitu tp blh kuar dr ofis... jln2 duk homestay tuh... msti happening kan

Jasfyra said...

ni sukan mara ke zana?eh,sesukati aku je teka.xdela,sbb kawan aku pun p terengganu gak,under sukan mara.so, kitorang under unikl,kena antar wakil.tp aku xmain apa2 sukan la..pemalas..hehe

Nana said...

wah beznye jauh g sukan ek
lst aku mrasa sukan jauh2 ni
masa blom kawen dulu

ZanaNordin said...

Dana - kan kan kan...aku pun baru tahun nie nak aktif.....bosan dah duduk office jer....nak gark jejalan...hik hik hik..dah ler selalu kena tinggal ngan boss..chewah

ZanaNordin said...

Nana - join sukan camnie ler baru merasa nak jalan2 negeri org nana oit....nie pun 1st time zana join..kalau tak dok terperap jer kat office nun

ZanaNordin said...

zuera - takk arrr..under jabatan penjara ler wei.....ha ha ha....mana datangnya MARA plak tu.

onniesham said...

aku igt ko pi terengganu, ada sukan bdn2 kerajaan. apa ntah nama aku lupa. ofis aku ada hntar wakil, tp aku biasa la mana nk joint sukan2 ni. siap bwk batrice lg ha. bagus ko.

azian said...

homestay kat ne ye zana...
sy nak g tganu minggu ni tapi stay kat batu rakit view chalet...bestnya laaa kl dapat g candat soton...tapi sy ade baby laaa...mcm nak hangkut je sekali dia naik bot...hahahahha

atty's said...

nasib batrice behave je ye..senang mamanya nak bersukan

akiratoriza said...

sonok-sonok kalau dapat sukan-sukan ni.. aku pun penah masuk tournament dart ni, taun 2006 taun pertama masuk keje.. seumur hidup memang tu la firt time main, dapat gak la ke round 2, rasa bangga coz group pompuan aku jek yg dpt g 2nd round. fyi, group memang campur ada group lelaki n group pompuan. aku mmg tak paham pun cara kiraan mata dart ni... hentam jek time main tu.. kihkihkih

ZanaNordin said...

sham - yang aku pergi nie under jabatan penjara sham. Indoor games. aku pun, baru tahun nie menyibuk nak join sham..before nie pakat tengok jer...

ZanaNordin said...

kak atty - syukur. Batrice nie bab berjalan mmg senang bawa dia

ZanaNordin said...

Azian - homestay nie kat area losong. Dekat ngan pusat tamadun islam nun. La nie mmg musim mencandat sotong nie....tp tu ar....sotong kat terengganu mahal2 ler azian

ZanaNordin said...

Wawit - mmg seronok ko.....tp takdeler sukan time aku sekolah dulu. la nie sukan2 yg tak kuarkan peluh jer.....teringin gark nak main bola jaring, olahraga balik.....

ooo....group ko campur erkk pompuan lelaki. we'll lelaki lain group, pompuan lain group. memula aku tak faham gark cara main nyer...kejar mata besar jer....tp bila dah tahu nie camne kira....bab nak cari mata utk tutup tu ...payah tul.....

ieda said...

seronoknya sukan2 mcm nie .. yg penting leh eratkan silaturrahim kan :)

amboi2 kakak .. dah ada boypreennnn :))

ZanaNordin said...

kak ida - tu arr...seronok bila join....takpe next year kita join lagi erkk...

ha ha ha.....dah dia sorang anak dara time tu kak..tu yg jadi bahan sakat jer tu