Followers

Tuesday, July 12, 2011

Sabah Trip : Day 3 - Jambatan Tamparuli & Mount Kinabalu

Ok...kita sambung lagi yerk citer2 Sabah Trip kami.......and before that........thank a lots pada sumer yang wish TAHNIAH tu.....terharu sangat2.......

Ok...jom start jom.  Day 3 or actually hari k-4 dah pun kami di Sabah...cuma merupakan hari kd-3 beraktiviti.  That day...kami menuju ke Kundasang..............and if nak kesana..mmg kena lalu Pekan Tamparuli nie......memula cam pelik..coz' bila on GPS..then lalu pekan Tamparuli..naper tak lalu jambatan gantung Tamparuli nie......apa lagi...laling hubby aku pun patah balik cari jalan ke sini...semangat nak menyeberang jambatan gantung tamparuli nie.....

Before that.....maaf lah yerk..melambak2 pic dalam entry kali nie.....den pening nak pilih2 gambar...rasanya sumer nak di tepek kat sini utk sharing ngan korang....ampun yerk!...


Ini ler rupa Jambatan Gantung Tamparuli yang femes tu....


Batrice yang gayat...kemain tak nak lepas tangan nenek dia.......


oppsss....terbalik plak pic2 nie....belasah jer lah yerk....


omak dia excited nak bergambar time nie...


us bertiga.....tp sebenarnya dah berempat...he he he he..langsung tak tahu yg rupa2nya time nie the lil tiny dot dah ada dlm perut mama.....sampai ke Sabah lil tiny dot tu ngikut mama dia.....buat suprised betul tau.


senyum dlm gigil coz' time nie angin kuat..jambatan tu bergegar ok....


So, menyeberang Jambatan Gantung tu utk ke Pekan Kecil Tamparuli nie...


and cam biasa...kat sana tekak aku boleh terima mee sup daging nie ejr....yang lelain di pandang sepi jer....


jemput makan yerk sumer.......mmg sedap ler mee sup daging kat pekan tamparuli nie.


pekan nya tak besar...kecik jer.....act sini adalah area pasar basah pekan tamparuli....


Bagi chance..laling hubby berposing ngan Batrice plak eyrk..


uish...time balik...dpt pow henset blakberry harga RM3 dari mama dia...terus berani jalan sengsorang ko...


kemain lagi.....mcm business woman plak gayanya....


opppsss....ter"interframe" lagi ler....redha je lah yerkkk


dan lagi....


Dulu masa pergi Kundasang last year....jalan nie ler yang we'll redah..ngeri jer tengok air kiri kanan...time tu terbayang2 jer buatnya air besar.....habis ler kami satu kereta di bawa arus...tp kali nie..jalan tu di tutup coz' jalan putus...air naik sampai ke jalan...ngeri jer tengok.


and.....tempat WAJIB kalau ke Kundasang....aku tak sure apa nama tempat nie....tp lepas dari Bundu Tuhan......kat sini ada menara utk lihat pemandangan gunung kinabalu...tu yang tersergam indah tu adalah gunung kinabalu.......


and boleh gark shopping souvenier kat sini...mcm2 ada


and now...byk plak gong2 kecik nie...nie gong erkkk org panggil!...aku pun tak sure......Batrice ler paling seronok.......kerja dia nak pukul benda alah nie jer......



utk tengok pemandangan.....kena naik menara nie.......gayat tak gayat...tp bila dah sampai atas...tengok pemandangan......sure gayat tu hilang.



haishh....tunggang terbalik lagi....sempat shopping FM kat sini...



selain dari menara tu...ada gark pelantar kat area belakang utk tempat berposing2 berlatar belakangkan Gunung Kinabalu tu...


so..apa lagi....kita posing2 lagi yerkkk


nie antara gerai2 yang di sediakan yang ada menjual souvenier...kena pandai2 tawar k...if rasa mahal...tawar ler kasi murah




coz' hari ke-4 nie padat sikit aktiviti nya...so, aku buat part ke-2 plak erkk nanti...part lepas nie lagi lerrr best...if ok..aku upload video sekali...baru meriah korang tengok and nak bagi korang teruja...tp sabar k.

2 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

jalan tu dh putus...kena ikut laluan mana, zana??
akak dulu pun rasa cenggitu gak...jalan dia ngam2 aje dekat ngan sungai, huhu..risau je..

Nana said...

adoi bez nye aku xleh la tgk gmbr2 kat sabah ni
rasa nak pg lg hehee