Followers

Tuesday, August 23, 2011

Accident di petang Isnin

Kejadian petang semalam masa on the way balik dari office...

Tak pernah2 jalan nie jem panjang......tp semalam kemain panjang lagi jammed nyer...ingatkan ada road block ke apa...cepat2 aku tarik seat belt...ngeh ngeh ngeh.......tp bila dah dekat baru ler tahu...rupa2nya accident daaaaaa...........nampak tu ada kren kecik tu...


tak sure myvi ker viva that white car...tp rasanya viva kot......time nie..mangsa dah tak de..coz' before tu aku dah perasan lori polis keluar....maybe bawa mangsa....but ambulance takde....dalam kepala nie dok pikir maybe mangsa accident tu meninggal kot...coz' nampak plastik hitam atas lori polis tu..


Teruk habis kereta putih nie......nampak 1 kereta nie jer memula..so, ingat kan dia terlajak then langgar bukit tepi tu ler.....kemain ramai yang berhenti nak hulurkan bantuan...bila tengok keadaan kereta nie....sure total lost nie...kemek habis hah!.


rupa2nya.......si putih tu bertembung dengan Myvi kelabu nie.....nie pun teruk habis gark nie.....dua2 datang dari bertentangan arah..ntah mana agaknya yang salah pun tak tahu ler tu......tp sure laju nie dua2 kalau tengok keadaannya....


So Pesanan dari Penaja :


Sila ler berhati2 bila memandu yerk......kadang kita dah cukup berhati2...ada plak pihak lain yang memandu ikut suka hati dia jer.....tak fikirkan keselamatan orang lain.......dah jadi macam nie....sapa nak di salahkan...kesian family...dah ler nak raya......accident macam tu..harta benda rosak tu takpelah jugak....tp kalau nyawa melayang di waktu2 macam nie...fikir lah perasaan ahli keluarga yang nak menyambut raya tu....betapa pedihnya kehilangan.....

PANDU CERMAT JIWA SELAMAT.



7 comments:

MiSz ZuE said...

teruknyer excident

akiratoriza said...

wah pesanan penaja kemain lagik yerk, paling mahal tu... kihkihkih...

aku pun sama lebih kurang dgn ko paling payah nak pakai seat belt mcm nak kene bunuh gamaknya... kihkihkih lagik..

lieyalatif said...

TAKUT bile bace pasal eksiden2 nie...moga2 dijauhkan laaa dari kite sebarang bahaye nie...takut dibuatnyer....

Maya Mayana said...

hati2 dijalan raya...dan Selamat Menyambut Lebaran kawan...kosong2 yer :D

Cik Wanie Ghani said...

wanie mmg x bole tgk bab2 xcident nie,
terus teringatkan kisah xcident wnaie thn 2009 yg lalu...
adoilah....
perit rasanya...

Dee said...

nasihat k dee jugak..pakailah seat belt selalu bila memandu ye zana..malang tidak berbau..

CuTeMiUt78 said...

eemmmm eksiden ni cam ada keluar kat berita rasanya...
pesanan penaja tu yg mahal tu