Followers

Monday, August 22, 2011

Punca Keguguran aku?


Meh nak citer sikit pasal keguguran aku tu...
Seminggu after buat DnC tu....kena jumpa Dr. Luckmal balik..nak check up apa yang patut..
then....coz' ini adalah keguguran kali keTIGA aku....so, Dr. Luckmal cadangkan aku buat ujian darah....but itupun after 2 month.....means..nanti bulan 10 baru leh buat ujian darah tu.

Ada gark aku tanya Dr. Luckmal...apa yang menyebabkan aku keguguran bila mengandung nie. So far if ikut apa yang dia periksa...maybe problem pada darah aku......my blood ada racun yang makan jantung baby...that why..aku boleh mengandung..tp baby tak dpt hidup coz' darah aku makan jantung baby....sedih kan.....that time aku rasa macam aku ler punca semuanya...aku yang jadi pembunuh janin aku sendiri...........
Tp...itu belum yang dipastikan.....keputusan yang tepat hanya akan dapat bila aku buat ujian darah tu......
and
aku rancang nak ambil set Biodex untuk hamil.....nak cari stokis Biodex dulu..then dptkan nasihat mana product yang boleh aku amalkan......before nie aku ada gark beli Biodex tu..tp beli ikut suka hati aku jer...so, aku tak sure product mana yang seharusnya aku ambil......nie seminggu duduk rumah....seminggu dok belek2 majalah Mingguan Wanita.....hati aku terbuka balik nak cuba product Biodex nie..yelah...tengok testimoni orang-orang yang bermasalah macam aku nie.....bila cuba Biodex, alhamdulillah.........rezeki mereka nak dapat anak tu ada......apa2 pun...kita berusahakan.....Allah yang tentukan.......



13 comments:

KSWSK said...

jgn la fikir smpai mcm tu zana..Allah nak zana ada saham tu yang dorang pergi sebelum sempat jumpa zana..

Nana said...

xpe zana..anggap je xde rezeki
aku penah merasa pengalaman keguguran ni
saba ek..insyallah ada rezeki lain kali

lieyalatif said...

insyaallah zana, akusentiase doakan agar ade rezeki utk ko....aku rase better buat blood test tu...supaya dpt kenal pasti dgn lagi mendalam lagi punca tu.....so baru leh buat ape yg patut tuk mengatasinye.....

jgn sedey key, 3 org tunggu ko di pintu syurga....

zh-ena said...

JGN PIKIR SAMPAI MCM TU SEKALI ZANA..PAS NIE KITA BLH MERANCANG SEMULA UTK DPTKAN BBY..KESIHATAN DAN DIRI ZANA TU KENA KUAT HADAPI DUGAAN NIE..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

jgn sesekali ko berputus asa... Allah tahu yg terbaik buat kite semua...

Jasfyra said...

aku doakan lps ni ko cpt lekat dan baby tu lahir dengan selamat..jgn rasa bersalah k.

mrs.ecam said...

yup...jgn pts asa...anggap sume ni dugaan n ujian dr-NYA...sume yg blaku de hikmah kn...insyaallah klu kt usaha akn nmpk jlnnyer nnti k...gud luck...

atty's said...

salam zana..jgn putus asa ye.
kty dulu seblom dpt 1st baby , 2 kali keguguran..lepas tu 1st ngn 2nd rapat..dan lepas tu 2 kali lagi gugur baru dapat fir ..dan dlm umur fir nak mask setaun ada gugur sekali ..
thn lepas ada gugur sekali .total 6x..

insyallah..ada rezeki zana nanti,jgn putus asa tau

Zue AnnaLeeya said...

dah xde rzki zana tuh...
Insyaallah pasnih ader lagik rzki tu...
sabo yer zana....

psl biodex tuh atas serasi akak rasa...
sbb adik ipar akak dah 2 set abis mkn biodex nih tp xde ape2 pon lagik...
diaorg dah 6 thn kawen tp xde anak lagik...
mgkn rzki diaorg xde lagik...
tp yg penting usaha kan???
mana tau zana serasi kan???
Insyaallah...

Sidratul Muntaha said...

darah beracun?
family ko ade yg pernh kena cancer drh ker>
apepun..
arap2 bukanlah ye zana..
cuba dan cuba usaha lagi..
insyaa Allah ade rezeki.
aku dan kwn2 setia menuggu dgn doa dan harapan..

Lelord said...

insyaallah ada rezeki nanti..

Mamamya said...

insya'allah rezeki itu pasti ada...cuma lambat n cepat jer zana..mcm akak dulu 7 tahun mmg x penah merasa pengalaman mengandung lansung....

dalam situasi mcm ni hati mmg kene cekal n sabar....w'pun klu ikutkan hati kdg2 mmg 'kalah' dgn emosi tp kita kene redha....

jgn putus asa berusaha n berdoa...akak akan sentiasa mendoakan yg terbaik utk zana......

Anonymous said...

zana.... sy ade srang kawan yg mmg ade problem...dlm darah ade racun... die kahwin umur 15 tahun... 30++ baru dpt baby..after 8 kali keguguran... last2 baru tau ade darah dlm racun... lepas tau problem tu..doc suh die inject ubat bila preggy.. sekali inject rm200.00. 1 hari kena 2 kali inject.. namun untuk zuriat die x kisah..habiskan duit duit... cost anak shj hampir rm100k... tapi die mampu zana... akak harap zana sabar n cuba dptkan treatment.. akak pun sdg berusaha... hampir 8 tahun kawin... itu semua dugaan dari Allah... kite sama2 usaha..doa n tawakal....akak harap kite semua berjaya n dikurniakan zuriat...amin.. (nkh)