Followers

Tuesday, August 23, 2011

Baju Raya ....mama punya bukan Batrice punya!

Dari sebelum puasa lagi...aku dah mengumpul kain ela...pastu hantar ke tailor...
Tailor selalu aku hantar ialah Bintang Emas...sapa2 dok Simpang Renggam nie..tahu ler kot...auntie tu buat mmg best....sedap jer pakai.....


3 helai kat Bintang Emas..


then hantar 2 helai kat Jarum Emas...yang nie 1st time try.....tokeh melayu...


dan hasilnya...


tu belum termasuk 2 helai kat Syarikat Merit nie hah!.....patut hantar baju melayu Laling Hubby kat sini...tp coz' lagi 2 minggu nak raya baru dia kedek2 nak hantar...makanya auntie tu tak terima...dia mabil baju perempuan jer.....last year pun buat kat sini....tp coz' ada pengalaman ngeri buat baju kurung moden kat sini....maka this year...suruh dia buat baju kurung biasa jer......


So.....total kat sini jer dah 7 PASANG......belum di tambah 2 PASANG kurung cotton yang my mum jahitkan......adeh!...meriah sungguh yerk baju raya aku tahun nie...berpasang2.......tapi takpe...baju2 nie merangkap baju2 kerja gark nanti......

Baju rasmi pagi raya takde kat sini...so, lepas ambil gambar pagi raya ler baru aku reveale yerk...eceh!...
Tema tahun nie adalah

MERAH MAROON

10 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

yeahhh gimipai..akekekeke

Nana said...

mak aii 7 pasang
banyak nye

KSWSK said...

wa pun sama gak..bl n buat baju kurung sepanjang tahun...kdg2 smpai lupa bj kaler apa yg wa bl tu..

zh-ena said...

kdg2 hantar kat tailor buat kita sakit hati gak..lain kita minta lain yg di buat

CuTeMiUt78 said...

wah.. lengkap seminggu punya baju raya

-Sharleenz- said...

sama ar tema merah weh...

MrS. F!zA said...

hihihi samalah kita pon 7 pasang..hahaha sbnrnya baju keje tp tailor lmbt siapkan dh smpai ke raya..

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhhhh..meriahhhh...7 pasang tuh..tp bestlah leh buat keja sekali kan..mcm kite keja pakai uniform..baju kurung klu tk raya buat pakai time kenduri kawen jek..tu yg maleh nk buat byk2..=p

rasp said...

wah...seminggu pakai baju baru iye sis....best tul!
tapi tu lah perempuan...
tak rugi buat byk2 kan...
leh guna utk kirja :D

onniesham said...

sakan ko zana smapai 9 psg. aku ada sepasang je...sob..sob.. naik raya bru hegeh2 aku nk pi cari kain hntar kat tailor